Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2012

Dagen som nästan gått

Av Lambergsfrua - 18 oktober 2012 19:45

I morse var vi upp tidigare än vanligt för Silverpilen skulle på sin årliga koll. Grått och regnigt, men Silverpilen skötte sig exemplariskt och kunde återvända hem igen med hedern i behåll.


Jag har börjat bränna över bilder från CD till DVD - inte helt utan problem, men nu har det ordnat upp sig tack vare support från käre Barnbarnet i går och min envisa egen "trial and error"-vilja idag.


Vi såg sedan reprisen av Skavlan, där han försökte pressa Camilla Henemark på uppgifterna om "förhållandet med kungen". Hon var stark och vacker, men nu väldigt vag om just den delen och det är väl klokt. Deckardrottningen m.m Anne Holt var en uppfriskande motpol till Camilla H i både sätt och framtoning. Ryback är härlig och slagfärdig i sin ungdomliga rättframhet. Uppfriskande att se och höra honom.


Sen kom då Ulf Lundell, men innan dess måste alla andra gäster runt Skavlan lämna scenen, för Lundell gillar inte att umgås med folk allra minst i "TV-soffan". En excentrisk herre med högt ställda krav på omgivningen, tycktes det mig. Jag uppfattade hans agerande som divalater, men det kanske var helt fel. En man som är sig själv nog och inte vill besväras av andra - fast han gillar nog att folk kommer till hans spelningar och köper hans skivor.


Nu lägrar sig mörkret efter en regnmättad dag. Jag hoppas ni alla får en fortsatt skäön kväll oavsett vad ni ska göra.


Varm kram,

Lambergsfua   

 
 
Loka

Loka

19 oktober 2012 07:31

Skulle också vilja bränna och framför allt scanna bilder men har ju ingen sådan maskin (scanner) men skam den som ger sig någon gång kommer den väl till huset =)

Jag såg också Skavlan, fast i repris på nätet. Henemark var duktig. Hon har inte haft det lätt alls. Tyckte hon skötte sig väldigt bra mot frågorna som ställdes.
När dte gäller Ulf Lundell så kan första intrycket bli precis som du säger - divalater från hans sida.
Men det går så mycket djupare än så. Han har alltid haft problem med uppmärksamheten, han sticker ut från mängden, hur man ska vara och bete sig. Vad gör omgivningen då? Det som är lättast, placerar honom i ett fack. Jag har gjort samma sak men fick mig en knäpp på näsan. Han är en bra person som även han haft det oerhört tufft.

Önskar dig en bra dag =)

http://mellantidochrum.blogspot.se

Lambergsfrua

19 oktober 2012 13:19

Det dröjde ganska länge innan vi skaffade en scanner, men nu har vi en kombinerad skrivare/scanner/kopiator. Den är inte särskilt snabb, men jag har inte bråttom;) Jag har scannat in en hel del gamla foton.

I datorn finns (oftast) en CD-spelare och då kan man troligen också bränna in bilder på en CD. Det finns flera gratisprogram för bränning att ladda ner.

Jag bränner in foton för att ha som säkerhet - och så tar en CD eller DVD så mycket mindre plats än ett foto album. Vi har 109(!) album redan och ingenstans att ställa fler.

Camilla Henemark imponerade på mig med sin vältalighet och utstrålning. Hon parerade Skavlans närgångna frågor rätt elegant, tycker jag.

Intressant att vi uppfattade Ulf Lundell på så olika sätt. Jag känner inte till hans bakgrund närmare och kan inte säga, om han är en bra person eller inte. Du har säkert rätt i att han har haft det tufft på många sätt och att han alltid har haft svårt med uppmärksamhet.

Jag tycker ändå inte att jag har placerat honom i ett fack. Jag tyckte bara att han framställde sig själv som en onödigt "svår" person. Men han behöver inte passa in i den gängse normen. Han är en hyllad artist ändå.

Önskar dig och pojkarna en skön helg!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

19 oktober 2012 10:40

Vad underbart det ser ut på headern, man vill bara befinna sig där just nu. Alltid är det nåt som krånglar när man skall göra nåt ;) jag är så glad att min man kan sånt som jag själv inte lärt mig men man måste nog ta tag i det.

Jag kollade också på det programmet och håller med dig i allt. Camilla är väldigt skärpt och vältalig, inte undra på att hon hållit tal ett antal gånger i politiska sammanhang. Anna Holt skänns lite sträng ;) i sin framtoning. Lundell borde dom inte ta dit när han har såna krav, divalater precis som du säger. Bra skrivet.

Ha en riktigt skön fredag med din man

Varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

19 oktober 2012 12:48

Tack snälla du för berömmet! Bilden är tagen för några år sedan på en höstresa norröver, då vi övernattade i Trysil. Jag gör ju inte den vackra utsmyckningen själv utan får hjälp av en kunnig god vän.

Ja du, Camilla kan tala för sig och hon kändes stark fast hon tydligen inte alls är det än. Hon är på väg tillbaka i alla fall och det tyder på styrka.

Anna Holt är van att tala och bli lyssnad på, den saken är klar. Henne knäpper du inte på näsan i alla fall inte verbalt.

Lundells framträdande gillade jag inte alls. Han må vara hur bra låtskrivare som helst.

I kväll ska vi se Dobodoo och Skavlan. Det ena programmet är lättsamt och skojfriskt, det andra bjuder alltid på intressanta personer och avslappade intervjuer.

Önskar dig och Mr T ocksä en riktigt skön kväll.
Stor kram,
Lambergsfrua

 
kristina

kristina

19 oktober 2012 11:50

Jag väntar på att mina barnbarn ska kunna hjälpa mig med datorn. De är 8 och 11 år.Hugo har börjat lite men jag behöver mycket hjälp.
Jag missade skavlan, tänkte inte på att det gick i repris.
Go kram till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

19 oktober 2012 12:40

Din 11äring kan nog börja hjälpa dig så smått. Barnen idag har så otroligt stor datorkunskap i redan i unga år.
Skavlan är alltid sevärd tycker jag. Kanske du kan se den på SVTplay? Jag såg andra avsnittet av Torka aldrig tårar... där.
I kväll blir det Dobodoo och Skavlan. Sen har vi fyrkantiga ögon ;)
Varma kramen!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Anita

19 oktober 2012 15:43

Skavlan är ett mycket bra program, tycker vi här. Han kan ställa frågor på de mest finurliga sätt och låter den han intervjuar tala till punkt, vilket många andra har svårt för. Henemark - ingen kommentar. Ulf Lundell har som andra kommentatorer också uppgett, haft det tufft ... Det behöver ju inte bero på det att han har svårt med uppmärksamheten kanske men en del artister bjuder inte så mycket på sig själva vid sån här tillfällen. Han är en bra artist och det räcker för mig."Öppna lanskap" är min absoluta favorit. Ryback är mysig och jag gillade ju hans segerlåt i Melodifestivalen och det kanske beror på att jag vuxit upp i knätofsriket.Ikväll är det dags igen för Skavlan och det ser jag alltid fram emot.
Önskar er en fantastiskt fin kväll och njut av varandra !!!
Stor kram härifrån !!

Lambergsfrua

21 oktober 2012 17:15

Visst är han en bra artist, Anita och har skrivit fantastiska texter. Jag reagerade på hans attityd i programmet oavsett orsak och tuff bakgrund. Mna kann väl ändå konstatera att han mår bäst i öppna landskap...

Ryback känns som en frisk fläkt och han har fått lite mer skinn på näsan senfestivalvinsten. Man behöver inte vara uppvuxen i knätofsland (härligt ord!) för att gilla hans musik och spelglädje.

Önskar er en fin fortsättninge på en mycket speciell och minnesvärd dag.

Stora varme kramen till er båda,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards