Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2012

Lampor och lite annat annat

Av Lambergsfrua - 19 oktober 2012 19:24

När vi hade ett boende i Cape Coral, Florida gjorde vi gärna upptäckarfärder runt om i området. Ett ställe som fascinerade både oss och våra gäster var Shell Factory. Inte för att de hade så vackra saker, utan mer för att allt som fanns där var  - hm, originellt   


Vid alla besök garvade vi gott åt bland annat toasitsar med ingjutna snäckskal, tomtar gjorda av sjöstjärnor och en massa annat roligt.



Vid vårt sista besök där föll vi till föga och köpte en lampa med fjärilar och bling-bling. Konstgjorda fjärilar förstås - inte en snäcka så långt ögat kunde nå.   


Vitsen med lampan är att den skiftar färg. Det gillar vi.   



Vi har svårt att bestämma vilken vi gillar mest.   
Det roliga är att vi fortfarande efter alla dessa år har nöje av att titta på lampan, som står i vår hall. Vem avgör vad som är god smak eller inte?


 
Jag måste få med en riktig höstbild också. Parklinden utanför vår balkong skiftar nu gyllengula toner. Träden på Herrhagssidan speglar sig i det stilla vattnet.



En sen kvällsfiskare i tjärnen ger plötsligt upp och drar in mot bryggorna. Tur att vi alla har olika intressen   


Snart dags för Dobidoo.
Önskar er alla en riktigt skön fredagskväll.


Varm kram,

Lambergsfrua    



 
 
Ingen bild

Anita

19 oktober 2012 22:54

Hur länge bodde ni i USA ??? kan du inte berätta lite från den tiden du som är sån bra berättare ... Sånt gillar vi nog alla ser du. Jag skrattar lite när du skriver bling bling ... tror du jag känner mig träffad?? Nää du, det beror alltid på vad det är och var det får sin plats. Din lampa är väldigt fin och var sak har sin plats och även ett för er ett oförglömligt minne. Denna tilltalar mig och jag anser inte att det är bling bling överhuvudtaget. Tjusiga färger är det. När den skiftar i lila/beige är såååååå tjusigt.
Hoppas ni haft en fin kväll med Dobidoo och Skavlan som jag tyckte var väldigt bra ikväll. Att han blandar norskt och svenskt tycker jag är bra. Önskar er God natt !!! och ha en bra morgondag !!
Kram från mig som nog sitter upp en bra stund till !!

Lambergsfrua

21 oktober 2012 17:26

Jo visst kan jag berätta lite om den tiden, men jag väntar lite med det. Det kan bli en ntrevlig sysselsättning (för mig) när snön viner utanför förnstret;) Stället hade vi mellan 1992 och 1997 bara fem år alltså, men vi bodde aldrig där permanent.

He he he, nä jag trodde inte att du skule känna dig träffad, men jag tänkte faktiskt å dig, när jag skrev ordet:) Det är ju som du säger att minnen runt en sak betyder så mycketå spelar det mindre soll hur den saken ser ut.

Kvällen var toppen med besök av både Erik, Pelle och Maria.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Loka

Loka

21 oktober 2012 10:00

Hej tösen,
Nu skiter jag i reklamen och återvänder hit till bloggplatsen! Man kakn inte vara hur petig som helst, platsen är bra och överskådlig så nu får det baske mig duga =)
Har du lust får du länka mig, du är redan länkad.

Önskar dig en skön söndag!

http://ordetsboning.bloggagratis.se

Lambergsfrua

21 oktober 2012 19:46

Roligt att dun tycker det. Jag har inget personligt intresse i bloggplatsen, men gillar att den är så lättskött. Reklamen har jag inte alls ont av eftersom jag använder irefox. All reklam bockeras då.
Jag länkar gärna till din nya adress.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Loka

Loka

21 oktober 2012 16:29

Jag hittade inloggningen på norrglimtar så jag tog bort bloggagratis adressen. Vill du fortfarande lägga till mig så är det okej =)
Kommer att stanna här på bloggplatsen!

Kramar

http://norrglimtar.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

21 oktober 2012 19:47

Som ag ksrev förut, jag länkar gärna till norrglimtar.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ida

Ida

21 oktober 2012 17:25

En sån lampa hade vi när jag var liten, fast det var blommor istället. ;)

http://lilla-pys.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

21 oktober 2012 19:49

ad roligt att du kände igen lampans Ida, även om det var blommor i stället för fjärilar på din.
Kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

22 oktober 2012 09:40

Jag har också en lampa som skiftar färg, tror att Arne köpte den på någon av sina resor, men det är något glapp i den, men så fina dem är och inte så vanliga i dag. Roligt att se eran lampa, väldigt stämningsfull och fin.
Kram.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

22 oktober 2012 12:20

Tack Ruth! Vi gillar vår lampa för den väcker så många minnen. Synd att er lampa har nåt glapp. Kanske den går att laga?
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Johan

Johan

22 oktober 2012 15:40

Det är faktiskt riktigt läckert när lampor skiftar färg och den ni köpte var verkligen unik måste jag säga, häftigt lampa som ni garanterat kommer vara ensamma om att ha.

http://www.luceart.se

Lambergsfrua

22 oktober 2012 21:31

Hej Johan!
Välkommen tioligt att du uttrycker dina synpunkter i skrift och inte bara slinker förbi;)
Tack för din positiva kommentar - uppskattad.
ha det gott!
Kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards