Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Klotter eller grafitti

Av Lambergsfrua - 21 oktober 2012 22:19

Låt mig direkt klargöra att jag inte alls gillar klotter. Jag blir oerhört frustrerad när jag ser hur dessa s.k taggar brer ut sig längs husväggar och andra fasader.Däremot måste jag motvilligt erkänna att de här figurerna på ett vattentorn nära mig, fick mig att dra på smilbanden och känna mig varm inombords. De piggar ju faktiskt upp den trista grå betongen - även om det är helt olagligt. Man har ju kladdat på allmän egendom...


 

Nattens regn lämnade kristaller så fina på buskarna utanför vår port.


 
Och våra parklindar glöder i gyllene toner i de snåla solstrålarna, som behagar visa sig framåt kvällen.


Önskar er alla en god natts sömn.

Varm kram,

Lambergsfrua


 
 
Ruth

Ruth

22 oktober 2012 09:48

Dessa små gubbarna på väggen ser ut som tandtroll från en barnbok, lite gulliga är dem, men klotter och trams på väggar skämmer mera en vad det pryder.
Nu är det verkligen vackert ute i naturen, vilka sprakande färger som snart faller mot marken och lämnar bara grått och trist efter sig.
Hoppas ni får en fin och regnfri ny vecka, men det är nog att önska i överkant av det möjliga.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

22 oktober 2012 12:23

Jag tycker också att de små gubbarna ser både roliga och vänliga ut - tandtroll är en bra beskrivning, fast snälla troll då;)

Ja, det är så vackert ute och när det plötsligt kommer fram en solglimt fullkomligt glöder de guldgula färgtonerna.

En regnfri vecka vore väl en nåd att stilla bedja om,men vi har i alla fall inte regn här idag.
Önskar dig en skön vecka!
Varm kram,
Lambergsfru

 
Ruth

Ruth

22 oktober 2012 09:50

Vet inte om mitt inlägg kom in, om det så skedde så radera detta.

Dessa små gubbarna på väggen ser ut som tandtroll från en barnbok, lite gulliga är dem, men klotter och trams på väggar skämmer mera en vad det pryder.
Nu är det verkligen vackert ute i naturen, vilka sprakande färger som snart faller mot marken och lämnar bara grått och trist efter sig.
Hoppas ni får en fin och regnfri ny vecka, men det är nog att önska i överkant av det möjliga.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

22 oktober 2012 13:23

Jag håller med dig och man kan ju inte låta bli att gilla dessa häftiga roliga figurer. Ett riktigt proffs har varit framme där. Detta var ju snyggt klotter.

Jag blir lyrisk av dina höstbilder och vilken utsikt

Ha en skön måndag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

22 oktober 2012 21:29

Är det inte så att många va dessa graffitimålare är riktigtduktiga konstnärer - men agerar i en gråzon.

Tack för dona rosor Wiper!
Önskar dig en fortsatt fin kväll
Varm kram,
Lambergsfrua!
V

 
yvonne

yvonne

22 oktober 2012 17:50

De där filurerna var ju riktigt kuliga! Och så himla fint det är i träden nu, de glöder och glimrar med så många färger att man blir alldeles...alldeles...glad!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

22 oktober 2012 21:46

Visst är de söta!
TRäden nu är en ren fröjd att titta på. Jag gläds åt varje dag de hänger kvar på grenarna;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Maria

22 oktober 2012 18:04

Åh, vilka härliga små gubbar! För mig är det väldig skillnad på graffiti och taggning. Taggning dvs att klottra sitt namnn över halva stan är bara att förstöra, men graffiti kan vara riktigt snyggt och jag skulle gärna se mer färgglad graffiti och glada gubbar istället för grå betong - men inte på tågvagnar eller ställen där det förstör privat egendom.
Kram
Ps Ja, det ska vara två f inte två t ;) DS

Lambergsfrua

22 oktober 2012 21:13

Jag håller helt med dej till 110% - hm - jaha - jaså - felstavning av "fröken". Pinsamt - men det var absolut bara ett misstag - he he ;)
Kramar,
Ma

 
Ingen bild

Sonen

23 oktober 2012 08:38

Kul gubbar, men klotter är och förblir klotter i mina ögon. Jag har aldrig gillat det, inte ens som tonåring. Jag antar att det för min del inte har så mycket att göra med motiven (även om de flesta är fula eller bara består av taggar/signaturer) som irritationen över att somliga människor tycks anse att det är okej att använda allmänna ytor för egna, privata syften. Det är oerhört själviskt helt enkelt och jag upplever det som kränkande. Ett resultat av att ha vuxit upp i rättvise-Sverige kan jag tänka.

Snåla solstrålar har vi här i Gbg också. Faktiskt är de så snåla att de inte syns till alls, och löven är så våta att färgerna på dem är mörka. Får väl tända en pumpa eller två för att få upp stämningen lite, det är ju en av anledningarna till att jag är så förtjust i halloween ;)

Kramis

Lambergsfrua

23 oktober 2012 22:32

Tänk att jag har fött och fostrat en sån surgubbe - ha ha ha! =D Inte mycket positivt där inte. Kan du inte ens se att figurerna ser runda, go'a och vänliga ut?

Skämt åsido Peter, i princip håller jag med dig. Man ska inte kludda och kladd på andras egendom. Ibland skulle jag dock välkomna lite fin tillåten graffiti på trista betongytor, men det är svårt att dra gränsen.

Halloween är trevligt. Vi har plockat fram den svarta duken med gyllene spindelväv på och de orange lyktorna. Eventuellt kommer jag att köpa några minipumpor att lägga på några lönnlöv på balkongen.
Stora kramen,
Ma

 
Ingen bild

Sonen

24 oktober 2012 09:28

Jodå, visst är figurerna ganska kul, det tycker jag också. Fast jag gillar nog mer att vara en surgubbe, ha ha. / Kram

Lambergsfrua

24 oktober 2012 16:34

He he! Det tror jag säkert - inte =D
Kram,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se