Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2012

Fina höns

Av Lambergsfrua - 22 oktober 2012 22:04

Vi bor ganska centralt men trots det, finns det några fina höns som är helt frigående vid en av villorna i närheten.


 
De stör ingen och utgör ett trrivsamt inslag i villaområdet. När vi gick förbi idag hade tre av dem smitit ut genom staketet - för det är alltid grönare på andra sidan.


 
När jag stannade till för att fotografera försvann två av dem snabbt in i tryggheten bakom staketet. Kvar blev bara den småtufffa tuppen.


 
I vårt parkområde håller HSB Service just nu på att blåsa bort mängder av löv. Det mullrar och brummar, men resultatet blir bra.



Karlstads nyaste och omdiskuterade husbygge är Bryggudden, som nu håller på att färdigställas. Här syns det spegla sig i Pråmkanalen från Ankerbron.


Sov gott alla go'a bloggvänner!

Varm kram,
Lambergsfrua   



 
 
Ingen bild

Anita

22 oktober 2012 22:53

Jag älskar höns, de är så mysiga. Jag växte upp med såna. Trevligt inslag och lite utöver det vanliga.
Det har varit en tråkig måndag ... gråkallt och trist. I morgon är en annan dag och då hoppas jag på några strålar under min promenad.
Höghuset ser stort och mäktigt ut ... Hur många våningar är det?? Vore väl tjusigt att bo på översta våningen där ...
Ha nu en god natt !!!
Stor kram från mej !!!

Lambergsfrua

23 oktober 2012 22:20

ja det är något visst med höns. De känns - äkta - på något sätt.

Vi gjorde en långpromenad i går på måndagen och mådde välditg gott - efteråt;)

Höghuset Bryggudden är 21 våningar högt och manhar nog en strålande utsikt från etagelägenheten högst upp. Men finns det någon utsikt som är värd dryga 7 miljoner? Känns onödigt dyrt tycker jag,
Sov gott!
Varm kram,
Lambergfrua

 
Ingen bild

Sonen

23 oktober 2012 08:31

Jag har aldrig fattat vitsen med att blåsa löv från ett ställe till ett annat. Vad hände med de där små fordonen som sög upp dem i en stor säck bakpå bilen? Eller är det något jag läst om i Kalle Anka och som bara finns i Ankeborg? Synd i så fall, det vore en vettig lösning jämfört med att bara blåsa på löven. Bah, löjligt.

Hönor i staden tyder på att man antingen bor i Polen eller att staden i fråga är synnerligen lantlig till sin natur. Detta enligt min åsiktsmanual.

Kram ;)

Lambergsfrua

23 oktober 2012 22:26

Nu var det så att man till slut faktiskt sög upp löven i en jättelövsugare. Mycket effektivt, men något bullrande;)

Mycket va det som händer här kunde lika gärna ha hänt i Ankeborg, om du frågar mig - men det har du inte gjort *ha ha ha*

Hönor i staden betyder inte att vi bor i Polen och inte heller att vi bor i särskilt lantlig natur, Däremot att vi har en ekointresserad villaägare med lämplig tomt för hönsskötsel och en positivt inställd kommunstyrelse - eller vem det nu är som har högsta belutsrätt i hönsfrågor.

Din åsiktsmanual får behöver uppdateras något ;)
Kramen,
Ma

 
Ruth

Ruth

23 oktober 2012 09:27

Ett trevligt inslag nära hyreshusen. ”Yra höns” utanför inhägnaden kan leva farligt, tur dem vet vart dem hör hemma dessa rymmare. Höns är trevliga husdjur, färska ägg varje morgon är inte fel.
Det räcker nog inte att blåsa bara en gång så mycket löv som det finns kvar i träden där,
men det som är borta är borta, flitiga gubbs är det.
Är det ett hyreshus som växer fram vid vattenbrynet ? vilken utsikt dem får som flyttar in där, det blir i så fall lyxbostäder för folk med feta plånböcker vill jag tro.
Ha en fin höstdag vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

23 oktober 2012 22:37

DE här hönsen finns i en villaträdgård i närheten av oss. Jag tycker de är mysiga även om de inte alltid är så modiga, som de här tre var.

Det här var första lövrensningen och som sagt det finns många löv kvar än på träden, som snart dråsar ner.

Det höga huset består av bostadsrätter som kostar multium. Den där etagelägenheten högst upp går på drygt 7 miljoner... Naturligtvis är den redan såld. Man undrar ju vad det är för människor som har råd med den insatsen.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

23 oktober 2012 22:25

Inte trodde jag att man fick ha höns i ett villaområde?!
Men mysiga ser de onekligen ut.

Nu är det mycket löv som ska tas om hand. Min ena granne har hållit på och krattat och burit löv hela förmiddagen idag, men jag ligger ännu lågt.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

23 oktober 2012 22:41

För att få ha höns i tättbebyggt område måste man söka tillstånd och den här ägaren har haft det sen innan vi flyttade hit för 11 år sedan. Han har en fin trädgård med utrymme för hönsen att gå fritt omkring och det är bara någon sällsynt gång man hör ett kackel eller tuppens galande. Ett trivsamt inslag tycker jag - som inte bor granne med dem;)

Egentligen gör ju löven ingen skada, tvärtom, De berikar jorden. Problemet för oss är att de blåser in vid portarna och sen dras med in i trapphusen. Därför behöver vi få bort merparten av dem i alla fall. Helt och hållet går det ju inte.

Varmkram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Maria

24 oktober 2012 18:23

Mysigt med hönor, så länge man slipper galande tuppar utanför sovrummet och den risken är onekligen minimal när man bor i en stad.
Kan glädja dig med att jag känner personen som köpt våningen högst upp :)

Lambergsfrua

24 oktober 2012 22:59

Va? Det menar du ite! Då har du kanske chans att bli inbjuden och få njuta av den vidsträckta utsikten vid tillfälle, ta foto och visa på fb.
Höns är mysiga, tuppar icke;)
Varm kram,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards