Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 3 november 2012

Motion av skrattmuskler och mänsklig skrattmås!

Av Lambergsfrua - 3 november 2012 15:15

Igår åkte vi de knappa sju milen upp till världsmetropolen Sunne för en teaterhelg på Hotell Selma Lagerlöf. Nåja, Värmlandsmetropolen då.    Där visas farsen i höst "Ett makalöst bröllop" i helgerna fram till den 24 november.




Selma Lagerlöf är ett trivsamt hotell och där anordnas diverse aktiviteter under hela året. I teaterpaketet ingår teatersupé, som avnjuts före föreställningen.




Teatergästerna har reserverade platser i den ljusa matsalen med utsikt över Fryken och man slipper dela bord med främmande människor. Det kan visserligen vara trevligt, om man är på resa och vill knyta nya kontakter, men inte när man är på tu man hand så här - tycker vi i alla fall.



Det fanns två menyer att välja på. Vi valde Meny 1 med förrätten "cheesecake på fänkål och räkor toppad med löjrom serverad med rostad fänkålssallad samt rapsolja med citron". Det där med rostad  fänkålssallad skulle jag aldrig ha kommit på själv, men det smakade alldeles utmärkt.


 
Varmrätten var "oxfilétournedos med gräddkokt potatis smaksatt med betor- och pumpafrö serverad med rödvin- och pepparsås". Det är inte många gånger i mitt liv som jag har festat på tournedos, så det kändes lite extra lyxigt - och gott var det också;) Den där gräddkokta potatisen smakade mums, men där kände jag en spärr - det var alldeles för fett. Magen och jag har lite olika uppfattning om vad som ostraffat ska tillåtas slinka in i munnen...


Efter supén gick vi till Smedjans lobbybar & restaurang. där vi sjönk ner i varsin läderfåtölj och smuttade i oss en irish coffea.      Ja, MiML avstod förstås både från kaffet och grädden...


Farsen var hejdlöst rolig mycket beroende på Thomas Petterssons ofattbart skickliga mimik och kroppsspråk. I samma klass står Mikael Riesebeck och Jeanette Capocci, som vi har sett en hel del av i TV-sända farser från Vallarnas Friluftsteater. Tajmningen i replikerna var briljant och skratten i publiken avlöste varandra.


Mannen i Mitt Liv hamnade bredvid en livs levande skrattmås - ja utan vingar alltså. En sällsam upplevelse! Jag har alltid fått höra att jag har ett flabb, som hörs vida omkring. Man skulle rentav kunna sätta ut mig i farstun för att skrämma tjuvar med mitt garv, säger mig närstående personer - men det är självklart bara elakt förtal. Jämfört med den mänskliga skrattmåsens glädjeyttringar är mitt garv som en stilla pust i solnedgången.


Skrattmåsen lät högt och ljudligt så fort Thomas Pettersson visade sig på scenen - och han var i princip där hela tiden. När han öppnade munnen, lät hon närmast hysteriskt . MiML och jag hörde inte alla repliker för de drunknade tidvis i skrattmåsens lyckliga skratt, men det gjorde inte så mycket för då skrattade vi åt henne i stället.



Det regnade i Sunne hela eftermiddagen och kvällen igår, men i morse såg det ganska hoppfullt ut över Fryken.



Trots allt regnade det även på hemresan - men bort över Karlstad ljusnade himlen. Ganska självklart egentligen - det är ju där solen bor.   


Fast det var lite falsk marknadsföring. Vi fick bara några solglimtar, sen drog sig den gyllene Drottningen tillbaka i sitt molnslott igen.


Önskar er alla en fin fortsättning på denna helg.

Varm kram,

Lambergsfrua    som idag tänder ett ljus för alla nära och kära, som inte längre finns bland oss.













 
 
Ingen bild

Maria

3 november 2012 16:31

Tack för det skrattet! Jag kan se/höra skrattmåsen framför mig :)
Maten såg verkligen fin ut, smaskigt!
Kram

Lambergsfrua

3 november 2012 16:38

He he - varsågod;)
Det var verkligen riktigt gott och atmosfären gör mycket till.
Varm kram,
Ma

 
yvonne

yvonne

3 november 2012 20:52

Fniss, fniss...jag kan riktigt höra den mänskliga skrattmåsen! :D Man kan ju inte låta bli att skratta när man hör en sådan...Jag hade en gång en farfars bror eller nåt sånt som skrattade baklänges...det lät som en skriande åsna, typ :D För nån månad sen var min bror och frun på denna teater, den var säkert kul! (Förresten, jag kommer gärna på pepparkakor och glögg nån dag framöver) kramar!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

3 november 2012 23:07

Teatern var rolig Yvonne och gav ett par timmars avkoppling och många goda skratt både åt dem på scenen och åt henne bredvid. Skratta baklänges - måste låta mycket lustigt;)

Glögg och pepparkakor på balkongen med värmefläkt och en skön filt om benen låter bra. Nu på fredag ska vi till Göteborg, men jag återkommer.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

3 november 2012 22:45

Det låter som om ni haft en riktigt trevlig kväll.
När vi var i Norge bodde vi sista natten på resan på Hotell Selma Lagerlöf och fick en fantastiskt god middag. Det var det absolut bästa hotellet på hela resan och den absolut godaste middagen med prefekt service. Kommer jag i de trakterna igen ska jag absolut bo där.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

3 november 2012 23:09

Vad roligt att du tyckte om Hotell Selma Lagerlöf. Vi har varit där ett flertal gånger både på konferens och på trettonhelger och aldrig blivit besvikna varken på boendet, maten eller servicen.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Kopings-Mailis

3 november 2012 23:05

Tittar runt på bloggar så här på nattkröcken
och önskar alla en fortsatt trevlig
ALLA HELGONS HELG:
Kramen från Köpings-Damen!

Lambergsfrua

3 november 2012 23:10

Det är så roligt när du tittar in Mailis! Hoppas du har haft en fin dag och önskar dig en lika fin söndag.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

4 november 2012 11:26

Den gyllene drottningen drog sig tillbaka till sitt molnslott ... du får verkligen till det ;) Kanske läge att du skriver ett mysigt barnboksmanus snart, jag tror du skulle vara jättebra på det :)

Det kan vara jobbigt med hysteriskt skrattande personer ibland, fast jag har själv gjort mig skyldig till ohejdbart skratt. Jag och Magnus var nämligen på bio en gång för länge sedan och såg en Rosa Panternfilm med Peter Sellers när jag fick ett helt sanslöst skrattanfall och inte kunde sluta. Till slut skrattade folk i salongen åt mig - men de hade de säkert inte gjort om jag garvat på det sättet under hela föreställningen.

Har ni förresten inte bot på Selma Lagerlöf tidigare? Jag tycker mig känna igen bilden, även om det är första gången jag får se hur det ser ut inomhus. Väldigt mysigt, ser det ut som.

Kram

Lambergsfrua

4 november 2012 14:28

Ha ha, har jag inte tänkt på - fast näe, jag har nog ingen lust att börja skriva barnböcker nu;)

Jag vet, du kan skratta högt och ljudligt och hjärtligt. Jag minns den gången du nästan kröp på biogolvet av skratt. Om jag minns rätt så såg vi Galen till tusen med Jane Birkin och vi hade väldigt roligt - åt dig också =D

Jodå vi har bott på "Selma" flera gånger, både på HSB-utbildningar och nu för fjärde gången på teaterhelg. Det är ett trivsamt hotell med trevliga arrangemang, bra service och god mat.

Kramen,
Ma

 
Ingen bild

Lena

4 november 2012 22:52

hej
jag var också där, visst var det bra

Lambergsfrua

4 november 2012 23:05

Det var toppen, Lena!
Jag vet inte vem du är, men vi hade i alla fall en rolig stund tillsammans;)
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

5 november 2012 08:58

Tack för din fina och omtänksamma kommetar i min blogg, det värmde. Nu är jag bättre i snuvan men det har kommit hosta istället så detta är en långvarig förkylning. Så roligt ni har haft det och så mycket gott ni ätit. Jag har varit till Sunne och även gått på en fackföreningskurs i Frykenstrand på 90-talet. Selma Lagerlöfs är jättefint.Vad bra att farsen var lyckad och jag själv gillar verkligen Thomas Pettersson och skulle vilja se honom live också.


Ha nu en fin början på den nya veckan

varm kram

En del har verkligen ett högt skratt och jag själv har råkat ut för detta när jag såg en show med Sten-Åke Cederhök på 70-talet på Liseberg. Det var ett skratt man sent skall glömma ;)




http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

5 november 2012 23:07

Vad glad jag blir över att du mår bättre nu. Jag tycker du har haft det tufft nog med din operation - en förkylning på det behövde du sannerligen inte. Tur att du har Mr T. som stöd.

farsen var toppen och Thomas Pettersson är en gudabenådad skådespelare - fast det har jag inte riktig förstått förrän jag såg honom live här.

Sådana där skratt glömer man aldrig, eller hur? ;)

Varm kram,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

6 november 2012 10:19

Jag blev sjuk när jag opererat höften också så jag tror man blir nedsatt i immunförsvaret. Fick då bältros men hann till sjkhuset inom 72 timmar så medicinen hann verka.

Man glömmer verkligen inte såna skratt och allt sånt skall upplevas live

kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

6 november 2012 11:31

Jag tror du har helt rätt. En operation är en stor påfrestning för kroppen och då blir man nog mer mottaglig för infektioner av olika slag.
Vilken tur att du hann till sjukhus inom 72 timmar och hann få medicin som verkade. Bältros kan vara mycket smärtsamt och långvarigt. Mannen i Mitt Liv har haft det och hann också få effektiv medicin i tid, så det blev inte så illa, som tur var.

Önskar dig en fin dag med lite mindre hosta!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Margit

Margit

6 november 2012 11:53

Härligt att läsa och se..hur ni haft det i helgen!!
God MENY!! Fina bilder..man kände hur gott det var!!
Kul med "SKRATTMÅSEN" som satt bredvid din man!!!
Kram!!!
PS SOLEN skiner här idag, fastän det inte är i Karlstad!!

http://margitholm.blogg.se

Lambergsfrua

6 november 2012 12:21

Tack för det, Margit! Vi hade så trevligt och fick skratta gott - även åt skrattmåsen;)
Hoppas du får en fin dag med mycket sol!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Lena

9 november 2012 22:52

hej
jag har hittat till dig genom soffies blogg, men har ingen egen blogg än

Lambergsfrua

12 november 2012 15:33

Så trevligt Lena!
Du är välkommen hit utan att ha en egen blogg. Kanske du blir sugen på att börja, när du ser Soffies fina blogg.
Ha det bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards