Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 15 november 2012

Nostalgikick av gammalt klassfoto!

Av Lambergsfrua - 15 november 2012 22:15

Jag har varit med i Stayfriends några år utan att för den skull bli Guldmedlem. Jag har ingen lust att betala, när jag inte ens vet om jag får "napp". Det betyder, att jag egentligen inte kan kommunicera med förmodade skol- och klasskamrater, men genom visst detektivarbete kan man ändå få kontakt om inte annat via snigelpost. Och jag kan kommunicera med dem som är Guldmedlemmar - men de flesta tycks inte vara det.

 

Lustigt nog har jag fått flest kontakter från Högalidsskolan på Söder i Stockholm, där jag gick 1945-49,  alltså mina allra första skolår. Där finns det en livaktig kamratgrupp, som på egna hemsidan bland annat delar med sig av minnen från den tiden . I maj tog rektorn där emot 150 gamla Högalidare för rundvisning och middag. Det var maxantalet, som kunde få plats. Nu i slutet av november till exempel ordnar kamratgruppen en Ålandskryss för att träffas och umgås.


Nej jag har inte deltagit i någon av aktiviteterna, men jag följer med intresse, vad som skrivs på hemsidan. När MiML och jag var i Boden i september för att åka ångtåg till Haparanda, fascinerades vi av de färgglada och intressanta väggmålningarna i kulvertarna under spåren. Fick veta att konstnären heter Anders Hjortenklev - och då ringde igenkänningsklockorna, Det namnet har jag stött på flera gånger på Stayfriends. Tog kontakt med Anders och fick en hel del matnyttig information och flera foton, trots att vi inte varit klasskamrater utan gått i parallellklasser.


För en tid sen hittade jag Gösta på Stayfriends och hajade till, när jag såg hans skolfoto från 1:a klass. Där stod ju jag längst till vänster i mittenraden! Till saken hör att jag själv inte har några skolfoton alls kvar från den här tiden, så det här var extra roligt och spännande. Kontaktade Gösta och han var vänlig nog att maila över fotot. Jag är så glad och tacksam - och lite omtumlad också. Nu försöker jag på något sätt få bilden av den där smått truliga tösen med röda rosetter i de tunna hårtesterna att smälta samman med den person jag är idag. Inte helt lätt vill jag påstå.


Önskar er alla en god natts sömn.

Varm kram,

Lambergsfrua - som för länge sedan slutade med röda rosetter i håret   


 
 
yvonne

yvonne

16 november 2012 10:01

Jag är också med i Stayfriends, fast inte heller Guldmedlem. Jag tyckte det var kul i början, men sen har FB tagit över. Det skulle vara lite enklare i SF så kanske fler var mer aktiva? Men visst är det kul när nostalgin hälsar på!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

16 november 2012 12:48

Jag har inte heller varit varit särskilt aktiv där. Jag hajade till när jag fick se mig själv på ett foto - men jag kände inte igen namnet på ägaren, som alltså var min klasskamrat. Minnet är inte, vad det aldrig har varit =D.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

16 november 2012 11:37

Så roligt att du lyckades få det gamla skolfotot. Internet och alla sociala medier kan verkligen vara knyta samman kontakter på ett helt otroligt sätt.

Jag letar efter en gammal vän från ungdomsåren, men har inte lyckats hitta henne. Jag vet att hon var flygvärdinna och sista kontakten vi hade var när Åke och jag gifte oss. Då fick vi en handduk i lysningspresent (jo, du läste rätt, det var EN handduk) På facebook verkar hon inte finnas i alla fall. Vem vet, hon kanske inte ens lever.

Gråväder är det idag, men milt och gott.
Ha en fin fredag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

16 november 2012 12:53

Vad synd att du inte híttar din barndomsvän. Det är ju lite knepigt med oss töser, för vi ändrar ju efternamn, när vi gifter oss - eller gjorde i alla fall. Om hon inte är gift och fortfarande lever, borde du kunna hitta henne på birthday.se. Men den möjligheten har du säkert använt dig av.

Problemet för mig är att jag inte alls minns namnen på alla mina klasskamrater från småskolan. En klasslista skulle vara till god hjälp - tror jag;)

Vi har en blek sol och lätta skyar. Fortfarande plusgrader vilket är positivt.
Ha en skön dag!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

16 november 2012 19:09

Du är visst dig lik. Det syns klart att det är du. Ögonen Gigi - titta på dem får du se. Du är så gullig och ser lite blyg ut. Var du det??
Man blir så glad när man får kontakt med de som varit ens barndomsvänner och man glömmer ju aldrig dem egentligen fast man kan behöva ha lite hjälp på traven vem de är om man får se dem som de ser ut i dag.
Ha det riktigt gott vännen min !!!
Stor kram !!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 november 2012 22:27

Tack Anita, några drag borde ju finnas kvar;) Gullig vet jag inte, men jag var ganska blyg, var inte den som framhävde mig själv och ansågs vara mycket snäll och lättfostrad. Det betydde alltså att jag gjorde som de vuxna sa. Ansträngde mig att vara till lags. var däremot ibland trulig mot tjejkompisar, som ville hitta på saker, som jag visste var fel i de vuxnas ögon och kallades då Tjurråtta. "Du var mesig" konstaterar Mannen i Mitt Liv helt krasst...
Varma kramar till dig och Livskamraten!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

17 november 2012 11:27

Ha ha, "mesig". Vem behöver gå i terapi eller samtalsgrupper när man har någon som kan ge en så klockrena svar på bara ett par sekunder - dessutom helt gratis ;D Jag kände igen dig eftersom jag tittade, men hade jag bara kastat ett getöga på fotot hade jag nog inte reagerat. Ansiktsdragen är ju inte fullt utvecklade än i den åldern och ser man inte ögonen kan det vara svårt med igenkännandet. Tycker faktiskt samma sak om bilder av mig själv från 1-3 klass, det ser ut som en helt annan person. Vilket det också handlar om egentligen.

Jättekul att se, hoppas du får tag i fler. / Kramis

Lambergsfrua

17 november 2012 12:12

Ha ha ha! Ja vem behöver terapi med din pappa i huset *garv* Han har en förmåga att slå huvudet på spiken =D

Jag kände igen mig själv, eftersom jag kände igen kläder och frisyr från foton jag har här hemma. Annars vete katten, om jag hade klarat det. Visst är det som du säger, man var en helt annan person då, än den man är idag - fast ändå inte på något konstigt sätt;)
Stora kramen,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se