Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 16 november 2012

Klassfoto från klass 1 i Högalidskolan, Stockholm

Av Lambergsfrua - 16 november 2012 13:07

Med förhoppning att någon klasskamrat från fröken Erikssons klass 1945-47 i Högalidskolan på Söder ska känna igen sig, lägger jag ut fotot, som jag fått av klasskamraten Gösta.Fotot är från vårterminen 1946 och togs av fotograf Fröbom. Hans dotter Ulla står i övre raden snett bakom mig med jättestor vit rosett i håret. 

Efter 2:an splittrades klassen och jag fick fröken Ollén, som var mycket strängare än fröken Eriksson. Känner du igen dig eller vet något om någon av barnen på fotot, tveka inte att skriva en kommentar här.

Varm kram,

Lambergsfrua   (Ing-Gun)


 
 
Ingrid

Ingrid

16 november 2012 13:54

Det är så roligt med gamla kort och jag blev så inspirerad av ditt inlägg, så jag letade fram de klassfoton jag har och skannade in dem. Nu finns de under Min Profil, om du skulle vara intresserad. Jag känner faktiskt igen allihop, men något enstaka undantag.

Är det du som har en rutig klänning med vit krage?

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

16 november 2012 22:16

Vosst är det roligt med dessa gamla skorlkort. Lyckost dig som har dina foton kvar. Det har inte jag och jag har inte en susning om , när eller hur de försvann. Därför var det dubbelt roligt att hitta dem på det här sättet. Jag känner tyvärr bara igen en del av mina klasskamrater, men jag hoppas innerligt att jag och min klasskamrat Gösta ska få napp på olika sätt. Jag ska titta på dina klassfoton.

Jag är den truliga tösen längst till vänster i mittenraden med vit blus och rutig hängselkjol - troligen rödrutig eftersom jag fullkomligt älskade rött;)

Varm kram,
Lambergfrua

 
Anita

Anita

16 november 2012 19:01

Log när du skrev på FB att du fått ett skolkort. Nästan samtidigt fick jag ett nytaget kort från några skolkamrater som gjorde mig så lycklig men saknade ju 2 av flickgänget ...

Du är dig väldigt lik men som jag skrev på FB så saknar jag ditt goa leende. Jag var alltid allvarlig också på skolkorten och man undrar ju varför ... Högtidligt kanske med en fotograf med huvudet under ett svart skynke. Visst var det så??

Ja, välsignade FB säger jag när man får tag på både skolkompisar och i mitt fall släktingar som jag aldrig vetat om. Det är en skön stämning.
Tillbaka till skolkortet ... Det var rosetter i håret på de flesta ser jag och det är lika dant på mina kort. Jag hade för det mesta ljusblå eller vita sidenbandsrosetter.
Tack snälla Lambergsfrua för att du visade ditt kort.
Kram från mig !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 november 2012 22:22

vad roligt att du just fått nytagna foton på gamla skolkamrater. Jag har nu blivit Guldmedlem på Stayfriends för att ev. kunna få fram fler foton och förhoppningsvis nå fler gamla skolkamrater. Mitt namn är så pass ovanligt att det inte bör vara svårt att känna igen - och nu pt´ratar jag ite om Lambergsfrua, för det känner nog igen i Högalid *garv*.

Jag hade så tunt hår att rosetterna var viktiga för att pryda upp det hela. Röda skulle de vara, sidenband förstås och gärna knutna i en frisyr med s.k margaretaflätor över skulten. De där små flätorna liknade mest råttsvansar, men det spelade mindre roll, bara rosetterna fanns där. Stackars pappa, som han fick kämpa för att få fast de där motsträviga sidenbanden:)
Ha det gott min vän!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Margit

Margit

18 november 2012 11:38

Så härligt att titta på gamla bilder..kort..och kläder och frisyrer...
Modena växlar.
Kram!!!

http://margitholm.blogg.se

Lambergsfrua

19 november 2012 22:43

Visst är det roligt! Jag kan inte fatta att killarna hade långstrumpor under sina kortbyxor. Det har jag inget minne av alls. Däremot minns jag själv det där livstycker som man knäppte fram och hakade fast långstrumporna på. Vi tjejer använde ju sällan långbyxor under vintern. Det var väl mest i eventuella vintersportsammanhang.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Suss

Suss

18 november 2012 17:00

Det var mycket rolig läsning nu när jag inte hunnit läsa på ett tag. Stressigt på jobbet och en Londontripp med söstra mi har kommit i vägen.
Nu vill jag till Göteborg igen, det är nog min favoritstad i Sverige, så vill jag se Bondfilmen, gå på King Creole Café, få tag på gamla klasskort, för jag har inte mer än ett par och det skulle vara roligt att se. Undrar om det togs kort varje år? Så håller jag med dig om "Så mycket bättre", det är lite avslaget i år tycker jag. Det händer inget, även om de sjunger bra.
Ha det så bra i mörka november, tänd många ljus! KRAM!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

19 november 2012 22:51

vad roligt med en Londontripp, dessutom med kära syster.
Göteborg är en fin stad och eftersom vi har Sonen där besöker vi den gärna. Då försker vi hitta p lite olika aktiviteter för att få riktig guldkant på besöket.
Jag är inte säker på att man tog skolkort varje år på 40-talet, men sen blev det vanligare. Från 1954 har jag nya klasskort varje år. När jag själv började jobba som lärare, var den viktigaste anledningen till skolfotograferingen att foton skulle in i skolledningens dokument, sköterskan skulle ha, kuratorn och psykologen likaså.
Tyvärr saknar jag foton från mina fem år i flickskolan, men i gymnasiet var det väldigt noga med årsfotografering.
Jag tänder ljus i tid och otid (enligt Mannen i Mitt Liv, men jag tycker att vi behöver det nu för att må bra, när mörkret faller allt tidigare på eftermiddagarna.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

ulla

15 september 2013 17:22

Hej
Det är jag som är Ulla med den stora vita rosetten. Så överraskad jag blev då jag råkade se det här gamla skolkortet. Vore kul om vi kunde få kontakt!
Hälsningar
Ulla

Lambergsfrua

16 september 2013 18:10

Men vad roligt Ulla! Jag nästan ryser, när jag läser vad du skriver. Du kan skriva till mig på nuggni38@hotmail.com - så ger jag dig min vanliga e-mailadress sen.
Kram,
Ing-Gun

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se