Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 24 november 2012

Teater i - Säffle!

Av Lambergsfrua - 24 november 2012 18:15

Nu har Mannen i Mitt Liv och jag haft ännu en teaterhelg. Igår åkte vi ner till Säffle för att se Säffleoperans uppsättning av musikalen Annie get your gun.


Eftersom vi inte ville sätta oss i bilen runt halv elva på kvällen och kära de sex milen hem till Karlstad, checkade vi in på Comfort Royal Hotel - vad som nu är så Royal med det    Det är i alla fall ett trevligt hotell i centrum, med nära till det mesta. Och mycket trevlig personal med stark servicekänsla *nej, jag har inte fått betalt för att skriva det*.


 
Entrén är väl inte mycket att skryta med, men väl inne möts man av synnerligen dekorativ väggkonst - relief kanske det kallas?


 

Från vårt fönster kunde vi se Byälvens strömmande vatten.


Eftersom det inte regnade, tog vi en promenad längs Byälven och runt i centrum. Byälven avvattnar Glafsfjoden, där Arvika ligger. Arvika har ett känsligt läge för översvämningar. Vattenståndet är nu mycket högt och i Byälven forsade vattnet med rasande fart ut i Vänern. Vi stod en bra stund på bron över älven och tittade - det är både fascinerande och skrämmande.


I vårt teaterpaket hade vi bokat en Räksmörgås Royal *se där kom Royal in*, som vi valde att äta före teaterbesöket. De flesta väntar till efter teatern, men det känns så sent för mat då, tycker vi.Kvällstid serveras ät- och drickbart i den mysiga och ombonade baren.Taklamporna i Tiffanystil ger behagligt ljus.Här serveras 300 gram räkor på en tunn saftig skiva fullkornsbröd *syns lite i nedre högra hörnet* utan smör, lite majonnäs och ett helt ägg. Så ska en räkmacka se ut och smaka enligt min åsikt. Ingen tjock tekaka med smör och massor av kläggig majonnäs - räkorna är det viktiga och framhävs på så här sätt.   Tycker vi, alltså.


 
Teatern ligger på behagligt gångavstånd från hotellet - och så var det dags för dagens höjdpunkt! I år har Säffleoperan i görligaste mån satsat på de lokala förmågorna - och de är både många och duktiga. Dessutom debutanten 23-åriga Klara Nilsson och den äkta indianen Ken Roulette.

Ken tillhör Cree/Ojibwestammen och kom till Sverige och High Chaparall från Canada på 90-talet.

Han var en av dansarna bakom Roger Pontares  "När vindarna viskar mitt namn" i Melodifestivalen.


Föreställningen har gått för utsålda hus i höst och det var även utsålt igår, när vi var där. Det visar ju att det faktiskt går att göra strålande bra teater/musicals även utanför Stockholm/Göteborg/Malmö.
Och jag vågar lova, att vi kommer att få se och höra mer av skönsjungande energiknippet Klara Nilsson.


När vi traskade tillbaks till hotellet började det småregna och det fortsatte sen framåt natten. Vi gratulerade oss själva till att slippa sätta oss i bilen för hemfärd då.    
I morse visade sig faktiskt solen! Varje lite glimt uppskattas enormt    

På hemvägen fick vi se en flock svanar komma flygande över fälten vid Värmlandsbro. Jag hann få upp kameran, men bilden blev tyvärr otydlig. Jag var väl för upphetsad för att lyckas hålla kameran stadigt   


Solen fanns även här hemma, så vi kunde få en riktig skön och mild senhöstpromenad utan blåst.


Nu önskar jag er alla en riktigt trivsam lördagkväll.

Varm kram,

Lambergsfrua      
 
 
Ingen bild

Maria

24 november 2012 18:46

Försökte sjunga "man får en aldrig en karl med gevär" för Erik i går men han förstod inte låtens storhet. mitt huvud sitter den klockrent sen Lill-Babbs på Scandinavium 1970-någonting ;D

Lambergsfrua

24 november 2012 21:14

He he, nä det år inte lätt för 90-talisterna att begripa vitsen med det budskapet;)Kan det bero på din tolkning av sången... =D
Kram!
Ma

 
wiper

wiper

24 november 2012 20:00

Vad härligt ni haft det och vad gott ni åt. Kul att det blev så lyckat och njutbart. Vilken häftig syn med svanarna. När vi bodde i huset så såg vi sånt ofta men det var ett tag sen. Klara Nilsson kommer vi nog att få höra av framöver då vad jag kan förstå. Kul med nya duktiga förmågor. Skönt att det låg så nära hotellet

Ha en skön kväll med din man kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

24 november 2012 21:17

Ja Wiper, det var en toppenhelg *fast fredag-lördag räknas kanske inte som helg;)*
Flygande svanar i flock ser jag inte så ofta. DE är så vackra. Förstår att ni njöt, när ni såg det vid huset.
Jag är övertygad om att klara Nilson är ett kommande namn inom show biz. Jag kan bara önska henne lycka till i karriären.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Anita

24 november 2012 22:56

Åhh, vad det låter härligt. Som vanligt vackra bilder och jag blir smått avundsjuk på den läckra smörgåsen. Räkmackor är bland det bästa jag vet. Helt outstanding. Vackra bilder som vanligt och jag tvivlar inte på att inte den här uppsättningen skulle vara lika bra som i storstäderna.
Tack för att du bjöd på detta ... jag läste bloggen även från FB men ville ändå lämna en kommentar här också.
Stor kram från mej som sitter med 1/2 glas rött vin.

Lambergsfrua

24 november 2012 23:18

Tack snälla!
Mackan var helt suverän. Slår alla andra vi har ätit med hästlängder - mycket tack var det fina tunna brödet i botten.
Ett halvt glas vin?! Kära vän, det gör väl ingen nytta! LOL

Stora kramen,
Lambergsfrua

 
Loka

Loka

25 november 2012 08:14

Vad härligt det låter! Teater är aldrig helt fel. Skulle vilja se en bra teater men än så länge har det inte blivit. Såg dövteater när jag läste teckenspråk och det var spännande vill jag lova, ovanför scenen fanns en textremsa om man hellre vill följa med där men det resulterade i att man fick en lätt nackspärr, men det var det så värt.
Jag har nått ett beslut efter mycket om och men, jag STANNAR här!
Det känns som ett bra resultat och jag är nöjd. Har även hittat rätt på dig på FB och skickat iväg en ansökan =)

Ha en skön söndag vännenj

http://norrglimtar.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

25 november 2012 13:43

Ja, DEt var riktigt trevligt och vi känner oss nöjda med vår lila teaterutflykt.

Teckenspråk har jag bara nosat lite på under utbildningen, men tyvärr aldrig lärt mig ordentligt. Dövteater låter spännande - även utan nackspärr ;)

Vad skönt att du har kommit till ett beslut om vilken bloggsajt du ska välja. Jag är mycket nöjd med bloggplatsen.se. Jag har inte alls ont av reklam, eftersom jag använder firefox. Andra ser reklam hos mig (har jag hört) men själv ser jag ingen reklam hos mig eller någon annan. Mycket bra!

Du finns redan inne hos mig på FB såg jag idag, så välkommen säger jag :)

Ha det riktigt gott!
Kram,
Lambergfrua

 
yvonne

yvonne

25 november 2012 20:15

Jag har liiiite svårt för musikaler, kollar hellre på vanlig teater och helst roliga sådana! Men visst tror jag att Annie var sevärd. Det låter så trevligt att ta in på ett litet hotell i en liten stad sådär...vi har ju mest bott i storstäder. Det gick att åka tåg till tea...musikalen också vet jag! Ha det gott!!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

26 november 2012 15:21

Jag gillar musikaler, men hade nog ite haft sås tor behållning av föreställningen, om jag inte kände till handlingen i förväg. Det är svårt att höra sjungna ord och teleslinga finns bara på rad 11! Vi satt på rad 8...

Jodå, det gick ett specialtåg från Göteborg och ett från Karlstad och det hade vi gärna åkt, men datumet passade oss inte.

Det är mysigt att bo på hotell. Nästa vecka blir det i Berlin - som motpol till Säffle, menar jag;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

26 november 2012 11:02

Föreställningen på Scandinavium var minnesvärd just för all rekvisita de hade plats att använda. Kvaliteten på lokala föreställningar varierar, men visst finns det många urduktiga människor som inte håller till på de största städernas scener, av olika anledningar. Håller med om att räkmackan ser smarrig ut. Det är ju lite synd att man är så himla förtjust i sådant som majonnäs och goda såser bara. I Orlando åt jag i fyra dagar en frukostbuffé där jag valde köttfärs och ostsås till frukost bara för att det var så smarrigt. Tror jag gick upp tre kilo på en vecka eller något liknande, vilket inte är förvånande ;)

Kram

Lambergsfrua

26 november 2012 15:28

Jag håller helt med dig om föreställningen på Scandinavium. Det fanns ju utrymme för både hästar och vagnar och annat spännande. Jag minns att sanden yrde, när hästarna kom inrusande med vagnarna svängande och slängande bakom sig. Det var SHOW det:)

Köttfärssås är gott, men ostsås? Vad åt du till? Eller blandade du den med köttfärssåsen? Det där påminner om min första USA-resa, då jag frossade i hamburgare och milk-shakes - för att inte tala om delikatessen banan split. Sånt fanns ju inte hemma på den tiden. Jag kom också hem tyngre än vid utresan...
Kramen,
Ma

 
Ruth

Ruth

26 november 2012 12:43

Som vanligt full fart utan någon STOPP-knapp, ni har ett omväxlande och intensivt pensionärsliv, så gott när man får vara frisk och inte är låst vid hemmet, prisa er lyckliga.
Här vräker regnet ner har så gjort sedan i går ut på dagen, i natt vaknade jag er par gånger utav att regnet piskade hårt på fönstret, blåste kraftigt, men nu äntligen (enligt SMHI) så skall det komma lite snö i slutet av veckan, men det får ju inte ligga kvar så klart, men lite ljust blir det för stunden denna mörka och ruggiga senhösten som vi nu har.
Mysiga och fina foton, räkmacka är aldrig fel valt att njuta av, nu blev jag sugen på en räkpaj, det måste jag göra en dag, det älskar vi båda.
Ha det gott vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

26 november 2012 15:52

He he, nä sitta och rulla tummarna har vi inte tid med;) Jodå, vi tar det lugnt mellan varven. Så länge vi har ork och hälsan står bi år det bara att passa på.

Vi hade också regn i går, lite uppehåll på förmiddagen idag och sen återkom regnet - precis som vi skulle ut några ärenden:( Vi hade faktiskt lite snö i regnet, men det blev inget av det. För min del får snön gärna vänta lite till. Visserligen lyser det upp fint, men den för med sig halkigt väglag och det gillar jag inte alls.
Räkor är väldigt gott, tycker vi och räkpaj låter inte dumt. Allt med räkor är gott:)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

28 november 2012 09:11

Som sagt, bara köttfärs och ostsås. Anna Skipper skulle ha fått ett nervöst sammanbrott om hon sett det, he he. / Kram

Lambergsfrua

28 november 2012 22:06

Det låter lite - hm - udda;)
I sådana sammanhang är det nog säkrats att skippa Anna Skipper =D
Stora kramen,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se