Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 16 december 2012

Glöggträff

Av Lambergsfrua - 16 december 2012 17:15

För fem år sedan bestämde styrelsen i vår bostadsrättsförening att satsa på en decemberträff för medlemmarna och bjuda på glögg och pepparkakor vid vår grillplats. Grillen var tänd för dem som vill grilla medhavd korv och det blev stor uppslutning. Redan året efter fanns det korv med tillbehör för alla, som så önskade.



Föreningens vice ordförande Malte var grillmästare från start och har skött den sysslan med den äran.



Glöggträffen har lockat en hel del medlemmar till grillplatsen för att koppla av en stund från julstöket och umgås uner enkla former.  Det här fotot är från första träffen 2007.


 
I år var vädret inte alls samarbetsvilligt. Gårdagen bjöd på snöfall och blåst - inte maximalt väder för en utomhusaktivitet. Alltså tvingades vi för första gången flytta evenemanget till vår Samlingslokal. Vi brukar alltid ha fyra marschaller vid grillplatsen, men nu placerades de utanför Samlingslokalen i stället för att vägleda. Det är knappt att de syns i snövädret.


 
Grillmästare Malte tog med familjens elektriska bordsgrill, så vi kunde bjuda på grillkorv även inomhus   Det var ju inte riktigt lika mysigt, men ett utmärkt alternativ med tanke på vädret.



Vår Samlingslokal ligger i en backe och flera av våra äldre medlemmar vågade sig inte ut i det förrädiska väglaget med sina rollatorer. Lite intressant är ändå, att ålderspannet var mellan 13 och 80+++. 


 
Besöksantalet blev färre än vanligt, men de som kom verkade ändå ha trevligt - och det är det som räknas.


Nu önskar jag er alla en skön fortsättning på denna tredje advenstssöndag.

Varm kram,
Lambergsfrua   







 
 
Ingrid

Ingrid

16 december 2012 18:01

Vilka fina bilder och så trevligt ni ser ut att ha det på glöggträffen!
Här ordnas ingenting för medlemmarna i föreningen. Förra året var det i alla fall en träff i föreningshuset förutom årsmötet, men i år har det inte varit någonting. Det är lite trist tycker jag.
Ha en fin fortsättning på söndagen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

16 december 2012 19:22

Tack Ingrid!
Kanske du kan förelå något liknanden till föreningens styrelse. Innan jag kom med i styrelsen hade man städdagar med ett fåtal engagerade. Glöggträffen och trivselträgg vår eller höst har varot både välbesökta och populära.
Lycka till!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

margareta wårenius

16 december 2012 18:34

Vädret rår ingen på!.
Bara att gratulera till ett underbart initiativ.

margareta

Lambergsfrua

16 december 2012 19:23

Tack snälla!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

16 december 2012 19:50

Har tittat på alla fina foton från eran resa, tog bara så lång tid att ladda upp dem alla. Trevliga foton även från Lucia-firandet. Trist med busvädret när ni höll glögg/grill träffen, tur att det fanns alternativ med i planeringen så ni kunde vara inne och mysa i stället.
Hoppas ni fick en fin 3:dje Advent.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 december 2012 21:20

Vad roligt att du ville kolla fotona från resan, men jag förstår att det tog tid att ladda upp de fotona, när uppkopplingen är så seg.
Glöggträffen blev bra, trots ovädret att så få vågade sig dit.
Kvällen är snart slut efter en bra söndag.
Önskar dig en god natts sömn.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Lena

Lena

16 december 2012 19:58

Ser mysigt ut men du kan få lite snö av mig:)

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 december 2012 21:21

Tack snälla, du är alldeles för generös! Me snö vill vi inte ha här ;)
Varm kram,.
Lambergsfrua

 
soffie

soffie

16 december 2012 20:13

va julfint du har gjort här på bloggen:) ha en mysig3e advent..

http://www.soffie69.blogg.se

Lambergsfrua

16 december 2012 21:21

Tack go'a du - detsamma!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Inga-Lill

Inga-Lill

16 december 2012 21:43

Tack för Ditt besök hos mig.
Men vilken kul grej att träffas på det där sättet. Det låter ju jättetrevlig. Så mysigt Ni verkar ha.
Ha en god söndag-kväll du oxå.

http://ilsi.bloggagratis.se

Lambergsfrua

17 december 2012 11:43

Jag har varit så dålig på att bloggvandra, för jag blir sittandes alldeles för länge vid datorn då. Igår gjorde jag ett ryck - och det är ju så trevligt att gå på besök;)

Ha det gott!
Kram,
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

17 december 2012 08:48

Jag skulle gladeligen ha gått in för att få en korv och glögg! Ni ser ut att ha det trevligt, det är så viktigt med samarbete mellan grannar! Nu har snön börjat gå bort som tur är...men det är halt! (Att stänga av touchplattan kan vara lite olika på olika lappar, min Acer är den Fn+F7, men det kan vara andra kombinationer)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

17 december 2012 11:47

Du hade varit välkommen, Yvonne. Visserligen är de här evenemangen för medlemmarna, men deras gäster är också välkomna. Och trevligt var det.

Jag har inte prövat än med att stänga av touchkontrollen, men det blir nog senare idag. Jag fattar inte vad jag håller på med, men tiden tycks inte räcka till för allt jag vill göra. Jag är inte det minsta stressad och har inga "måsten", ändå har jag fullt upp;)
Kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

18 december 2012 11:18

Det kan ju hända att det inte var fullt lika stämningsfullt som förr om åren, men din fina rubrikbild väger ju upp den saken ;)

Kram

Lambergsfrua

18 december 2012 13:49

Tack för det - fast som vanligt kan jag bara ta åt mig berömmet för själva fotot. Resten skapar en god vän åt mig - väldigt fint tycker jag också.
Kramen,
Ma

 
Suss

Suss

21 december 2012 13:31

Vilken fin tradition. Jag tycker sånt är viktigt och är en stor vän av att skapa nya traditioner för familjen och goda vänner. Den senaste är Öppet Hus på första advent som jag kört några år och nu för första gången i nya huset. Vi försmakar på julen och umgås kors och tvärs - jätteroligt och väldigt uppskattat. Nu blev jag sugen på glögg och klockan är bara 13.30 Jag får nog vänta lite! KRAM!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

21 december 2012 22:46

Öppet Hus i advent låter somen mycket trevlig idé- Alla sätt att träffas och umgås ska uppmuntras, tycler jag;)
Hoppas du har fått njuta av din glögg vid det härlaget.
Varm lkram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards