Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 30 december 2012

Dan före dan före nyårsafton

Av Lambergsfrua - 30 december 2012 16:45

Igår eftermiddag kom Dottern och Svärsonen hit en stund för att berätta lite om sin resa till Budapest. Det var rejält halt på vägen hit och Dottern hamnade i närkontakt med den isiga gatan. Hon klarade sig bra, men har nog ett rejält blåmärke på ena höften nu.


Vi satt på balkongen och bjöd på alkoholfritt bubbel och "svensk tapastallrik" från ICA Kvantum. Alkoholfritt, därför att i alla fall Dottern deltar i gruppen "100 vita dagar". Svärsonen har hakat på nu i början, "men inte 100 dagar", förklarade han. Vi får väl se;)
De hade med sig några uppskattade presenter till oss.  


Senare var MiMLoch jag bjudna på middag till gode vännen och reskamraten R. Vi fick fläskfilé med baconlindad sparris och en svampsås gjord på bland annat gorgonzola.


På bordet tronade den här vinkaraffen. Något liknande har jag aldrig sett förut. Det var en gåva från R:s svärmor, som haft den i sin ägo i många år. (Fotot är taget med mobilen, därav oskärpan).

Rödvinet på fatet
är resultat av MiML:s första trevande försök att fylla sitt glas. Det kräver en viss teknik, som han inte behärskade till fullo;)

Det blev en mycket trevlig kväll med go'a skratt och prat om ditten och datten.

Idag är det +5 och helmulet. Ett och annat duggstänk finns också i luften. Uppfarten till vårt hus är rena isgatan. Förhoppningsvis har det mesta töat bort till i morgon.


Nu ska vi kollat inspelade TV-program från igår. man måste ju hänga med både Stkärnornas görande på Slottet för att inte tala om Downton Abbey.


Önskar er alla ett riktigt gott slut på 2012.

Varm kram,

Lambergsfrua   



 

 
 
Lena

Lena

30 december 2012 18:17

Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år 2013! Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

2 januari 2013 21:56

Tack snälla! Jag önskar dig och familjen detsamma.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

30 december 2012 18:37

Dan för nyårsafton måste det väl ändå vara idag? ;)
Jag måste också försöka se någon repris av Stjärnorna på slottet, för jag var bortbjuden igår kväll.

Ha ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

2 januari 2013 22:00

Tack kära bloggvän!
Visst var det dan före nyårsafton, men jag beskrev även vad som hände dagen innan den dan. Lite rörigt kanske, men det spelar ingen roll;)
Jag önskar dig en riktigt bra fortsättning på 2013, som jag hoppas ska bli ett riktigt bra år för dig.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

30 december 2012 20:00

Jag undrade just hur man skulle få ut vinet ur den där mackapären...Tapas är ju så himla gott! Mmm...inte allt, då, men en hel del! Downton Abbey, ja...jag satt som klistrad ;) De ska spela in nya avsnitt med början i februari. De visas väl till nästa jul då tänker jag. Och nu har jag bokat en resa till Copenhagen i påsk också ;)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

2 januari 2013 22:03

Vi fattade inte heller riktigt hur man skulle få ut vinet, men det gällde alltså att hålla glaset under karaffen och trycka upp mot den lilla tappen. Tapas gillar vi också, bara vi slipper allt som har med bläckfisk att göra. Blev helt avskräckta den gången, vi fick små bitar av marinerade calamares med sugkoppar och allt...
Copenhagen i påsk - nu blev jag allt liiite avundsjuk;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

31 december 2012 15:34

Så trivsamt som ni har haft det så skulle man nästan kunna tro att ni har firat Nyårsafton redan. En riktig fin och annorlunda vinpåfyllare, kul att äga en sådan.
Önskar er ett riktigt Gott Nytt År när timman är slagen.
Nyårskramar till er båda.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

2 januari 2013 22:06

Jo, men det kändes lite så Ruth. Det var en riktigt mysig kväll, precis som vår nyårsafton på kryssningen var. Jag ska berätta om den senare.
Den där vinkaraffen var lite annorlunda och roligt.
Önskar dig och din Arne en fin fortsätting på 2013.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

2 januari 2013 12:08

En envis förkylning höll mig hemma på nyårsafton men i gengäld har de nog aldrig bränt av så många raketer runt Vasaplatsen som i år. Krutröken låg lika tät som över slagfältet i Lützen innan det drygt 40 minuter långa smällandet var över. Undrar just hur många spänn som sköts till väders där. På matsidan blev det den något udda kombinationen tacos och julmust ;)

Lambergsfrua

2 januari 2013 22:12

Va' trist att du dras med en förkylning. Hoppas den ger sig snart.

Kul att det var mycket fyrverkeri runt Vasaplatsen, så du fick lite festkänsla ändå. Jag vågar inte ens tänka på hur många tusenlappar som bränns upp i luften i form av stjärnor, palmer, ringar och krysantemum (jo de vanligaste fyrverkeripjäserna heter så förutom de s.k tårtorna förstås). Jag tillhör dem som älskar fyrverkerier - men så är jag ingen hund heller...

Tacos är gott, julmust är gott - tillsammans har jag aldrig provat;)
God fortsättning utan förkylning önskar vi dig.
Kramen,
Ma

 
Inga-Lill

Inga-Lill

2 januari 2013 20:22

God fortsättning ...
Vilken snygg karaff. En sån har jag aldrig sett.

Ha de gott
Inga-Lill

http://ilsi.bloggagratis.se

Lambergsfrua

2 januari 2013 22:17

Jag hade heller aldrig sett en sådan. Jag vet inte om den är snygg, men det är roligt, annorlunda, lite kitschig och ett klart samtalsämne vid bordet. Sånt behöver vi mycket mer av, tycker jag;)
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards