Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under januari 2013

Av Lambergsfrua - 12 januari 2013 22:56

Idag har det varit en frustrerande dag. Jag har försökt bränna över alla foton från 2012 till DVD - och misslyckats. Tre gånger. Delade upp antalet mappar i flera omgångar, utan resultat. Till slut gav jag upp och sparade dem direkt på den externa hårddisken, men det tog ju evigheter.


Tänkte då jobba lite via "lappen", men den och jag var inte kompatibla för fem öre. Jag kom inte ut på nätet. Jag startade om flera gånger, startade i felsäkert läge, tog bort senast installerade program (rekommenderades) och försökte igen, men nää.

Samtidigt tuggade pc:n på med att spara fotona till den externa hårddisken och jag hade inte tillgång alls till datavärlden. Snacka om kris och irritation. I morgon får jag hjälp av Branbarnet att väcka "Lappen" till liv igen.


Nu önskar jag er alla god natt.

Varm kram,

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 11 januari 2013 19:30

Dagarna rinner iväg med raketfart tycker jag, även om man inte har något speciellt för sig annat än det vanliga. Ni vet, man har fullt upp med att äta frukost, läsa morgontidningen, borsta tänderna, klä på sig, bädda, åka och handla, lasta in i kylskåpet, äta lunch och så vidare och så vidare.


Fast visst finns det små variationer i rutinerna och det piggar upp. Men jag måste tillstå, att idag har vi inte gjort mycket annat än  kört ett par tvättmaskiner, svept ett varv med dammsugaren och suttit lite framför datorn. Jag håller på att rensa foton från 2012 för att sedan bränna in på DVD och på den externa hårddisken. Foton som verkade så viktiga vid första påseendet känns inte alls lika "sparvärda" nu, när det gått några månader.



 
Vi tittade på reprisen av Lyxfällan idag och kände oss riktigt glada efteråt. Visst häpnar man för det mesta över parens tanklöshet och stora skygglappar för verkligheten, men det här paret var lite speciellt. Han var ett riktigt charmtroll med glimten i ögat - tills han verkligen insåg fakta och glimten förbyttes till förtvivlans tårar. Hon var lugn och samlad och mycket tröstande. De var att så innerligt go'a och rara mot varandra hela tiden. Kramar och pussar för att stötta och gå vidare.


De fick naturligtvis stor hjälp av Lyxfällans Magnus och Partick att komma på fötter igen och jag är övertygad om att det unga paret kommer att klara sin budget fint i fortsättningen. För budget är nyckelordet, som trummas in hos både det aktuella paret och oss tittare i varje program. Så har ni inte gjort en budget redan - gör det snarast.   


Önskar er alla en fin kväll!

Varm kram,

Lambergsfrua   





Av Lambergsfrua - 9 januari 2013 12:45

För en tid sedan damp det ner ett brev i brevlådan. Ett riktigt brev alltså nedstoppat i brevlådan av en livs levande brevbärare. Han brukar bara ha med sig fönsterkuvert i vanliga fall.


Där berättades det om upprättandet av en HSB-Kod, som ska tjäna som riktlinje för landets bostadsrättföreningars styrelsearbete.

 

Förslag till HSB-koden har utarbetats av en arbetsgrupp i förbundsstyrelsen. Det förslaget har nu skickats ut till distrikten på remiss. Distrikten i sin tur har tillsatt en liten arbetsgrupp med representanter för olika bostadsrättsföreningar för att gå igenom remissen och föreslå evetuella ändringar.


Här ombads jag att ingå i  arbetsgruppen för HSB Värmland! Jag blev självklart glad - lite smickrad också måste jag erkänna, men kände mig osäker. Glad för att jag tydligen anses ha något att tillföra, trots att jag passerat 60+++++ *he he* Osäker därför att jag inte riktigt visste, vad som krävdes av mig. Men efter lite funderande accepterade jag uppdraget. Varför inte? En trevlig utmaning om inte annat.


Nu har vår lilla grupp  träffats en gång och under ledning av HSB Värmlands soliga och charmiga A.  Jag måste tillstå att det var en enbart positiv upplevelse, både roligt, intressant och stimulerande.


Vi började faktiskt arbetet med att diskuterade ordvalet KOD. Vad är egentligern en kod? Vi har EAN-koder, portkoder och kodad text. Vi vet också att det är ett modeord, att alla företag med självaktining ska ha en kod för sitt arbete. Men varför använda ett ord, som väcker frågor och osäkerhet? Kanske man skulle kunna använda sig av ordet riktlinjer i stället? Det är enkelt och lättbegripligt. Ja ja, vi i Värmland lär väl inte kunna ändra på den saken, men tycka kan vi.    

 

Hälften av remissen har vi gått igenom och visst har vi haft en del förslag till förtydligande och gjort en del strykningar. Efter lunch idag ska vi träffas igen för att slutföra arbetet och det känns lite tråkigt , att uppdtaget snart är över.



Foto från i höstas 


Vi har grått och dimmigt här idag. Inget väder som lockar till uteaktiviteter. När jag kommer hem igen från remissarbetet, ska jag fortsätta rensa i datorn och bränna in foton på DVD. Det känns som ett evighetsjobb - vådan av att fotografera så mycket.


Önskar er alla en bra dags oavsett väder och vind, där ni befinner er.
Varm kram,
Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 7 januari 2013 22:41

Idag när vi skulle gå ner till bilen utanför vårt hus, halkade Mannen i Mitt Liv på en förräsdisk isfläck och hamnade i närkontakt med asfalt och grus. Han skrapade upp ena knät och fick ont i den hand han tog emot med - men inget är brutet. Han kan röra fingrarna, även om det är ömt. Han har varit lite moloken och unnade sig en whiskey efter middagen.


Jag har varit på HSB.kontorert i eftermiddag tillsammans med en liten grupp andra representanter för bostadsrättsföreningar i Karlstad. Vi gick igenom den.s.k Koden, som nu är ute på remiss . "Koden" ska fungera som riktlinje och underlätta ledamöternas arbete i föreningarna. Det är viktigt att "Koden" är lättbegriplig och glasklar. Det ska inte finnas möjligheter till misstolkningar. Det är den delen vi jobbar med.


Jag kände mig  först lite tveksam, när jag blev tillfrågad. Jag inte visste riktigt, vad som förväntades av mig - men jag måste säga att det var riktigt roligt och stimulerande. Vi ska träffas även på onsdag, då vi avslutar arbetet.


Nu ska jag krypa ner i sköna loppelådan och önskar er alla "god natt".

Varm kram,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 3 januari 2013 16:00

Vanligen brukar vi vaka in det nya året hemmavid eller i anslutning till någon resa. För två år sedan stod vi på Rådhustorget i Wien med bubbel i glasen och beundrade ett fantastiskt fyrverkeri.



I år valde vi att fira ombord på kryssningsfartyget Birka Paradise.   Bilden publicerad med tillstånd från Birka Cruises.


Svärsonen var vänlig nog att skjutsa oss till vår anslutningsbuss, som  gick redan 8.40 Lite tidigt kan tyckas, men chauffören måste ha rast på vägen och det blev på Arboga-Rasta. Han skulle dessutom vara framme vid Stadsgårdskajen i tid för att kunna ta emot de passagerare, som kom med båten till Stockholm.


Vi var framme strax efter 14 och det var inga köer alls vid incheckningen. Det gick hur snabbt och smidigt som helst. Vi gick sedan direkt upp i cafeterian/baren, där vi fick ett bord. Det dröjde inte länge förrän köerna började ringla sig både dit och till bordningen av fartyget.



De här damerna ingick i ett större sällskap, som alla var utstyrda med partyhattar på skulten. Kanske för att inte tappa bort varandra.   



Vi släpptes ombord ganska snart, men fick inte gå uppför de vackra trapporna direkt, inte heller ta hissen för den delen. Vi hänvisades till baren medan hytterna städades. Jag kan bara tänka mig hur stressat det måsta vara för personalen. Fartyget har 715 hytter och alla var bokade!



Utanför hissarna finns tydliga markering i golvet, så man inte vimsar omkring på fel "våning".



Korridorerna är långa, men det är lätt att hitta till sin hytt - till skillnad från Stena Germanicas och Scandinavicas virrvarr av korridorer och ologiska hyttnumrering, som kan göra vem som helst yr i mössan.



Är det fest så är det! Vi unnade oss en lyxhytt med stort fönster. Hytten är drygt 15 m2 och är utrustad med kylskåp, sminkbord (används lika bra som avlastningsyta - he he), hårtork, garderob med kassaskåp, platt-tv, telefon, dusch och toalett.
Bilden är publicerad med tillstånd av Birka Cruises



Vi hade turen att få utsikt mot Strömmen och stan. Landgången drogs in kl. 17, men fartyget låg kvar vid kaj till efter midnatt, så vi skulle få se alla nyårsfyrverkerier.



I hytten väntade också en flaska bubbel, som vi smuttade på före middagen. Vi sparade hälften till 12-slaget.




Den lilla aptitretaren på knäcke var minimal, men väldigt god. Förrätten var läckert och elegant upplagd, men jag glömde helt bort att använda kameran. Vi hade fullt upp med att prata med våra trevliga bordsgrannar från Norrtälje.


 
Renfilén var smakrik och mör, de vaniljrostade rotsakerna hade perfekt tuggmotstånd och Karl Johansvampen gav extra stuns åt  potatismoset.



Chokladtryffelkaka... mmmm. Men de röda vinbären lämnade jag raskt över till Mannen i Mitt Liv, som är omåttligt förtjust i den syran. 


 
Se bara så nöjd och glad han blev för det.   


Välkomstcoctailen kunde sedan hämtas i Club Copacabana, där vi lyckades få tag i två fåtöljer vid ett pyttelitet bord - lagom stort för två glas. Trivsam stämning och full fart på dansgolvet till Dj Aris Faniadis musik. 



Många var ytterst elegant klädda, som den här kvinnan i lång guldpaljettklänning med matchande handskar, diadem - och till och med ögonskugga. Gästernas klädval varierade stort. Det var vårdad klädsel som gällde, dock inget slipstvång.


Kl. 21 - 03 var det nonstopdans med dansbanden Titanix och Fernandoz i Club Copacabana. Den som gillade lite lugnare toner kunde lyssna på Pierre Nilsson i pianobaren eller själv sjunga något i kariokebaren på Paradise Beach.




Kl. 23.30 serverades champagne på Paradise Beach på däck 10 och befälhavaren började nedräkningen 23.59 - men då satt vi i hytten. Jag har alltså fotograferat genom hyttfönstret med några regnstänk på.


 
Flera passagerarbåtar var ute på Strömmen. Det blixtrade, glittrade och sprakade lite överallt på himlen, men pampigaste fyrverkeriet var utan tvekan det vid Skansen - som många av er antagligen såg på TV.



Jag måste erkänna, att jag är barnsligt förtjust i fyrverkerier och missar inte gärna en chans att få se det. 



Slutklämmen från Skansenfyrverkeriet - men skådespelet fortsatte på andra håll. Som vanligt hoppas vi att det nya året ska bli riktigt bra både hälsomässigt och upplevelsemässigt - fast hälsan är prio 1.


 

NYÅRSDAGEN

Fartyget gled ut från kaj en halvtimme in på det nya året - och då kröp vi till kojs. Medan vi sov gott, stävade fartyget mot Mariehamn dit hon anlände kl.7 Bara två timmar senare kastade hon loss för återfärd till Stockholm.


Brunch serverades från 9 till 12.30 Vi var där ca halv tio och folk såg förvånansvärt pigga ut. Kanske inte så väldigt många hade varit uppe och suddat till kl.3 - fast jag vet ju att partytiderna inte är desamma nu, som när MiML och jag var i partyåldern.    Det var åldersgräns 23 år på den här kryssningen, så det var inte särskilt många yngre personer med. Jag skulle bedöma att merparten av passagerarna var 40- och 50-talister. Våra trevliga bordgrannar var visserligen 60-talister, så jag har kanske fel.



 
De allra yttersta skären på den svenska sidan.


 
Det har blivit lite av en tradition att om möjligt se TV:s Nyårskonsert från Wien. I år kunde vi se den i hytten, men var lite besvikna. Vi tyckte att det var för få "välkända" nummer.



Så passerade vi Oscar-Fredriksborgs fästning vid Oxdjupet. Oxdjupet är det smala sundet mellan Rindö och Värmdö i farleden in till Stockholm - bara 180 meter brett.



Här väntade Vägverkets färja på att köra över till Värmdö, när vi hade passerat.


Vi anlände till Stockholm helt enligt tidtabellen 15.45 Bussarna till de olika destinationerna avgick en halvtimme senare. Rast i Arboga även på hemvägen och i Karlstad mötte Dottern och Svärsonen för att köra oss hem till porten - vilket var ett uppskattat avslut på en mycket lyckad resa.


Varm kram,
Lambergsfrua   















Av Lambergsfrua - 2 januari 2013 22:18

Igår kväll kom vi hem igen efter en nyårskryssning med Birka Paradise till Åland. Eftersom vi ville förhöja festkänslan ordentligt, unnade vi oss en lyxhytt. Rymlig, elegant och med stora fönster - och vi hade turen att få en hytt, som vette mot Strömmen, Gamla Stan, Skeppsholmen och Djurgården. Strålande utsikt, när fyrverkerierna drog igång.

Jag återkommer med bilder och lite utförligare berättelse senare.

Nu önskar jag er alla en god natt.

Varm kram,

Lambergsfrua   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards