Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 9 februari 2013

Las Palmas på Gran Canaria DEL 1

Av Lambergsfrua - 9 februari 2013 14:15

Bilderna är klickabara till större format!

 

Vi har nyligen kommit hem efter en härlig vecka i sol och värme fjärran från snö och halka. Valet av resmål var inte helt självklart, eftersom vi har varit där flera gånger förut. När vi insåg att senaste besöket just i Las Palmas var 1970, kände vi att det nog kunde upplevas som ett nytt resmål för oss nu. Gran Canarias sydkust däremot besökte vi så sent som för ett par år sedan.


Första besöket var 1966, då vi flög med Spies och bodde i ett litet hotell vid stranden Las Canteras. Rum med havsutsikt och liten balkong. Vi hade betalt extra för badrum/toa och det var bra. Problement var bara det stora vattenbristen. Det fanns sällan något vatten till bad eller dusch! Idag har man inte riktigt de problemen. Vattenbehovet klaras av med stora avsaltningsanläggningar.


LAS PALMAS (länk till rese-Expressen med lite info)


 
Vi lämnade Karlstad International Airport (jodå, den heter så) en vintrig januarieftermiddag. På grund av kraftig motvind (fullsatt plan och mycket bagage?) fick vi mellandlanda i Faro på Portugals sydkust för tankning. Vi behövde aldrig lämna planet. Thomas Cook bjöd på skink- och ostsandwiches. Vi var i luften igen efter ca 35 minuter. Flygningen tar normalt knappa 6 timmar, den här gången lite längre.


Alla passagerare skulle till turistorterna på sydkusten - utom vi och ett annat par som skulle till Las Palmas och hotell Reina Isabel. Vi fick åka taxi och det kändes lite lyxigt.


 
Pampiga blomsteruppsättningar i hotellobbyn. Vi checkade in strax före 10 på kvällen.


 
Vi hann knappt innanför dörren till vårt rum, förrän det knackade på dörren. In stegade en artig servitör från restaurangen med en kall måltid åt oss! Vi hade ju missat kvällens middag!


Vi satt sen på balkongen och lät oss väl smaka av grillade kyckling, fräscha grönsaker och annat gott.


HOTELLET

Vi hade beställt rum med havsutsikt och det var jag glad för. Annars hade vi fått rum mot en gata.

   

Vi hade utsikt över en trädgård, palmer, strand och hav. Och strandvakten som satt på post mellan 11 - 17 varje dag. Ja, de var flera vakter som bytte av varandra.


Utanför stranden ligger ett rev, som effektivt stoppar Atlantens största vågor och ger en
säker badmiljö där innanför.



Matsalen var öppen för frukost ända till 10.30 Mycket sympatist att inte jaga upp gästerna i ottan. *fniss*. Vi åt frukost ute varje morgon.


 
Ovanligt snygg skylt för rökförbud.



 
Lobbyn var samtidigt sällskapsutrymme, där folk satt och läste eller tog en kopp kaffe. Ingenstans inomhus var det tillåtet att röka.


  Högst upp i hotellet på 8:e våningen låg den uppvärmda poolen med vidsträckt utsikt över bland annat strandpromenaden Las Canteras och den ca 4 km långa stranden.



Hotel Reina Isabel  sett från stranden.



 

Härnere på "område 8 ch 10" fanns gratis solstolar för hotellets gäster. 


 
Las Canteras lockar till promenader, både på stranden och på strandpromenden. Här otroligt rent och prydligt överallt - något man inte alltid kan säga om andra områden härnere.  
En cyklande polis (!) på Las Canteras i samspråk med en restauranggäst. Vilken avslappad och skön stil mot de överspända poliser vi såg här under Francotiden.


 
Tre gubbs satt på en bänk och spelade och sjöng traditionella visor. De verkade ha genuint trevligt tillsammans.


 
Mannen i Mitt Liv njöt av den fina sanden  och under fötterna - och vattnet var ca 22-23 grader.


     
Kristallklart vatten tycker jag är en utsliten klyscha, men här var det verkligen just - kristallklart.


 
Inte ett skräp eller fimp så långt ögat kunde se se här på stranden (eller strandepromenaden). En traktor krattade stranden tidigt varje morgon och dagtid såg vi personal, som gick med en räfsa och och sopskyffel för att samla upp eventuellt skräp som tillkommit.


 
Det finns många möjligheter längs Las Canteras att vila fötterna - något MiML uppskattade. Jodå, jag också.


 
Längs Las Canteras ligger mängder av mindre hotell, pensioner och bostadshus - och restauranger,barer och caféer med uteserveringar. Jag gillar den där väggmålningen.


 
MiML i väntan på ett glas rött.


FORTSÄTTNING FÖLJER!














 
 
Anita

Anita

9 februari 2013 17:50

Först och främst vill jag skryta över dina bilder som är väldigt, väldigt bra. Det gör inget att det inte är ljud för vågornas slag mot stranden hör jag ändå ... Tjusig hotellobby och blommorna är bara för fina där de lyser upp ...
Visst är det förnuftigt att beställa rum med utsikt mot havet. Man är ju där för att få känna havets magi eller hur??
Jag har njutit och kollat om och om igen och nu ser jag fram emot nästa omgång.
Stor kram från mig som tycker MiML ser lite ensam ut i väntan på ett glas rött men när han väl fick det så smakade det säkert väldigt avslappnande och gott. ;)Vi hörs !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

10 februari 2013 12:49

Tack Anita för rosorna du strör:)De där vackra liljorna byttes senare ut mot lackröda flamingoblommor - helläckert.
Vi ser ju vatten från våra fönster och balkong här hemma, så det vill vi om möjligt göra på resor också. Det är något alldeles speciellt och mycket avkopplande att titta ut över havet, tycker jag.
MiML var definitivt inte ensam, när vinet väl kom fram på bordet. Jag slog mig ner bredvid med mitt glas vitt ;)
Varm kram!
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

9 februari 2013 18:02

Las Palmas är ett ställe jag vill besöka om det nån gång blir Kanarieöarna mer. Fast mellanlandning kan kvitta...

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

10 februari 2013 12:51

Jag tror nog att Las Palmas har kommit lite i skymundan för sydkustens turistorter, där vädret är solsäkrare än på norra delen. Eftersom vi inte är ute efter sol, passade det här oss väldigt bra.
Håller med dig om att mellanlandningar inte är roliga. Om inte annat är de onödigt tidsödande.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

9 februari 2013 23:02

Så roligt att få se en massa bilder från vårt favoritställe. Vet du, två av de där tre gubbarna satt och spelade för oss när vi var där sist 2008. Tydligen har de fått förstärkning av en tredje man! Jag älskar Las Canteras, finns det bättre ställe att strosa på.
Det ska bli kul att se fortsättningen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

10 februari 2013 12:57

vet du Ingrid, jag var inne och googlade lite på Las Palmas och Las Canteras - och hamnade på din blogg från besöket 2008! Självklart satte jag mig och läste igenom din reseberättelse därifrån.

Vad roligt att du känner igen två av de spelande gubbarna. Den tredje var också duktig musiker. Det kändes som ett pittoreskt inslag. Jag håller helt med dig om att Las Canteras är ett fantastiskt ställe att strosa på. Det är rent och snyggt och lugnt och det finns alltid något att titta på.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

10 februari 2013 10:34

Vad härligt ni haft det och vilka fina bilder. Underbart att sitta så där nära stranden och få sig ett glas vin. Härligt med lite musik runt stället också plus den fina fontänen. Vi får snart låta bli att gå ut och slösa pengar här i Sverige och spara till en härlig resa istället. Det är ju rena rama rekreationen och sånt behövs. Vi reste mer när vi var helt friska och när man går in här så kommer reslusten tillbaka.

Ha en fin söndag hemma också

kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

10 februari 2013 13:01

Tack Wiper! Vi stornjöt faktiskt där på Las Canteras. Man har rustat upp och fräschat till hela området och det betyder mycket för trivseln.

Jag tror inte att du och Mr T är särskilt slösaktiga, man måste ju få unna sig lite här hemma också.

Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards