Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 11 februari 2013

Las Palmas på Gran Canaria DEL 3

Av Lambergsfrua - 11 februari 2013 12:00

Bilderna är klickbara för större format!

 

Las Palmas - varifrån kommer det namnet? Jo, när den spanske majoren Juan Rejón steg i land på platsen med sina trupper 1478, lät han bygga en försvarsmur av palmstammar - palmer heter las palmas på spanska. Och så fick staden sitt namn.


Varje kväll var det olika karnevalstävlingar i Catalinaparken och alla var gratis utom invigningen med valet av karnevalsdrottningen. Höjdpunkten och karnevalens avslutning är karnevalståget som slutar på Catalinastranden med "Sardinens begravning".


VAL AV KARNEVALENS SENIORDROTTNING
Det var en flärdfull tävling med mogna senoras uppklädda till tänderna. Kreationerna var så omfångsrika att de tävlande behövde ha assistans av två herrar för att kunna vända på catwalken.



Till dundrande musik och med yviga armrörelser skred de tävlande in med sina kreationer. Mycket spektakulärt.



Den här tävlande behövde ha assistans redan på väg ut på catwalken för att inte hamna bland publiken.
Det verkade tungt och svårt att dra ekipaget framåt på ett elegant sätt. 



Bilden är suddig, men den ger ändå en bra förstållning om hur fantasifulla kreationer som visades upp. 



Och så har hon fått hjälp att vända och är farligt nära att hamna hos juryn på första raden. Baksidan på ekipaget är nästan ännu mer dekorerad än framsidan. 


MURGAS
En annan kväll såg vi murgaskörer sjunga sina entoniga sånger. I texterna framförs kritik till den förda politiken och det har faktiskt hänt att murgassånger har påverkat befolkningen så pass, att politiker har fått avgå.


 
Olika körer framträdde med sina sånger och varje kör hade 30 minuter på sig för att imponera på juryn.

De trampade och stampade i takt med musiken - det blev ganska enformigt till slut, när man inte förstår ett ord vad som sägs/sjungs.



Den lilla orkestern bestod av tre karnevalsklädda trumslagare, som hanterade sin instrument med stor frenesi.


 
Roligast var kvinnan som teckenspråkstoklkade alla texterna. Hon hade ett fantastiskt kroppsspråk.
Nej vi stannade inte kvar till slutet av föreställningen...


FORTSÄTTNING FÖLJER!







  
  




 
 
yvonne

yvonne

11 februari 2013 16:32

Hihi, kul att få följa med "fröken" till Spanien! Det var en hel del här som jag inte visste...och jag tycker att de där kreationerna påminner om nån slags fiskar...eller sjöstjärnor! :D

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

11 februari 2013 22:15

Kul om du lärde dig något nytt ;) Jag tyckte kreationerna var fantastiska och imponerades av damernas teknik att ta sig framåt på catwalken med hela ekipaget - för det var ju inte bara en klänning om man så säger.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

11 februari 2013 17:09

Du nämnde på facebook att det var "pensionärernas karneval" en kväll och jag tyckte att du skulle vara med utstyrd och grann men nu förstår jag när jag ser bilderna att du inte hann få tag på de rätta kläderna ... Det är fantastiskt vackert måste jag säga så underhållning har ni haft under semestern.
Som vanligt otroligt fina bilder så jag är så glad att få ta del av detta ...
Ha en bra kväll och så ser jag fram emot resten !!
Stor kram vännen !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

11 februari 2013 22:20


Tack för allt beröm, Resenärskan!
Det var lite kul det där med namnet på de olika kvällarnas tävlingar. Jag sökte på Google och hittade en del svenskspråkiga informationsblad. En kallade just den där kvällen för pensionärernas karneval, en annan för seniorernas karneval, en den tredje för valet av seniordrottning. Jag gillade det sista bäst.

Nä, jag hade aldrig hunnit skapa något så spektakulärt i klädväg. Jag läst att man börjar förbereda nästa års karnevalskläder redan när den här karnevalen är slut. Det tar tid och kostar nog en hel del pengar.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
kristina

kristina

11 februari 2013 19:32

Vilka härliga bilder du visar. Man blir väldigt sugen, men som tur är har jag en badtunna utanför som just nu håller 39 grader. Så jag ligger i den och låtsat att jag är i ett varmare land.
Den fina blomsterprakten som du visar får jag njuta av på dina bilder, det känns nästan som jag var där.
Att drömma sig bort är helt underbart.
Goa kramar till dig!

http://kristinakickibloggplatsen.se

Lambergsfrua

11 februari 2013 22:23

Tusen tack Kristinakicki!
Det där med badtunna låter lockande. En sån skulle jag gärna ha på balkongen, krypa ner i och njuta av den go'a värmen, som strömmar in i kroppen. Fast balkongen skulle väl braka av den tyngden förstås ;)
Varma kramar,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

12 februari 2013 07:24

Fina bilder och bra texter som vanligt. Det såg onekligen tomt ut i hotellets lobby där Uffe satt bland palmerna men det var kanske en fördel. Lugnt och fridfullt menar jag. Djäkligt tjusigt iaf och dessutom tycks ni inte ha lidit någon större nöd vad gäller maten ;) Att stadens namn kommer från en palmbarrikad visste jag inte, intressant. Garvade gott åt att hunden och väduren fick mycket "motion". Jag kan riktigt se hunden jaga kaninuschlingen kors och tvärs över gräsmattan, ha ha.

Köpte ni förresten några Expressen eller Aftonbladet i den där kiosken?

Kram :)

Lambergsfrua

12 februari 2013 13:58

Tack! Kul att du gillade min berättelse. Vad gäller lobbyn, så var det här på förmiddagen då folk var ute. Mer folk satt där efter frukosten och före och efter middagen - men trångt var det aldrig.
Nej vi köpte inte någon tidning i kiosken. Dagsfärskt Aftonbladet fanns att läsa gratis på hotellet - på en sån där pinne du vet.
Stora kramen från oss,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards