Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 19 februari 2013

Lampor och kablage

Av Lambergsfrua - 19 februari 2013 13:45

Vaknade i morse av att snöplogen rensade våra uppfarter från den snö, som föll nästan hela dagen igår. Inte helt fel att komma igång ca en timme tidigare än vanligt.   Vintersol i vår park.
Idag skiner ingen sol, men när den väl visar sig, syns den högre upp på himlen än här på bilden som är från december

 

Eftersom en av bilens glödlampor hade slocknat, tog vi oss till vår närmaste bilverkstad för att få den bytt. Borta är den tid, då man kunde gå in på en bensinstation, köpa en ny glödlampa och byta själv. För att komma åt glödlampan på vår bil måste man ta sig in via hjulhuset och sedan helst ha specialverktyg eller pincettfingrar för att skruva ur den gamla och i den nya.


Just den lampa vi skulle ha var slut. "Tar man det sista av något, ska det noteras direkt", mumlade ägaren till sin bilmeck - som snabbt drog på sig jackan, hoppade in i sin bil och hastade iväg nänstans för att skaffa hem en laddning nya.


Vi erbjöds kaffe, men avstod. I stället satt vi i receptionen och bläddrade igenom några tidningar. Fick veta att man för ett visst antal tusenlappar kan köpa kamerautrustning till sitt fordon, så man kan se på en dataskärm, vad som finns bakom bilen. Inklusive kablage! Kablar alltså.


Kablage är ett ord som i alla fall jag hör så ofta och som definitvt inte ingår i mitt vardagliga språkbruk. Jag blev full i skratt för plötsligt påmindes jag om, hur vi ungar sa att vi skulle gå på kab(e)laget - när vi skulle på toa!


Lampan är bytt, vi har utfört med en del pappersarbete åt vår brf inför årsstämman och nu är det dags för lunch.


Önskar er alla en fin dag.

Varm kram,

Lambergsfrua   

 
 
Anita

Anita

19 februari 2013 15:46

Jaa du, det är ett dilemma med just in time-systemet om inte alert personal följer rutinerna för det. Nu ordnade det sig i allafall för er så ni fick er lampa ditsatt. Sen håller jag med om att det är konstig konstruktion på bilarna nu för tiden vad gäller att sätta din en glödlampa. Säkerligen för att verkstäderna skall tjäna lite extra. Inkomsten på bara lampan kan inte vara så stor så arbete behövs också för inkomsternas skull. Tror jag men inte säker naturligtvis.
Fin bild har du verkligen satt in idag vännen !!!
Stor kram från mig !!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

19 februari 2013 16:10

Jag känner som du, att bilkonstruktörerna krånglar till så mycket som möjligt, för att bilägarna ska tvingas in till verkstad och betala (ofta dyra) pengar för allra minsta lilla mankemang.
Varma kramen,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

19 februari 2013 16:43

Bilarna är så datoriserade och komplicerade att man måste ha hjälp med allting. Det var ju bra att ni fick den där lampan utbytt.
Jag såg när jag var ute och åkte buss att när bussen backar finns det en varningslampa på instrumentpanelen som talar om hur långt det är till närmaste hinder. Så länge den lyser grönt var det bara att backa, gult började det bli kris och rött dags att stanna. Mycket fiffigt!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

19 februari 2013 22:20

Ja, det är inte klokt egentligen att det ska vara på det sättet med våra bilar. Knappt man kan fylla på vatten i vindrutespolarna själv längre - eller jo, det kan man än så länge;)

De där "backkamerorna" är säkert till fantastisk hjälp för chaufförerna av större fordon. Jag fascineras av alla dessa tekniska uppfinningar och hjälpmedel.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

19 februari 2013 19:42

Tur man bara har en cykel att skruva på...jag kan byta en hel del på den om jag vill...Och det var en fin sol du fotat, är det verkligen taget idag? :O

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

19 februari 2013 22:23

Ja du, en cykel är bra mycket enklare på många sätt.
Kul att gillade solen där mellan träden. Nej, det är inget färskt foto. Ibland är det kul att leta lite i fotomapparna. Det är taget den 13 december 2008 - men jag tyckte det passade bra att visa det idag.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Stinalill

Stinalill

19 februari 2013 20:04

Hallå hallå i stugan!! Jo ännu lever den här tanten, även om jag VÄLDIGT sällan hör av mig.... Numera gör jag min karriär på Facebook :-) Där kan jag ju få en och annan liten vink om vad barn och barnbarn har för sig... Jag är djupt imponerad av alla underbart vackra bilder jag hittade här!! Du är allt en fena på att se vackerheten och få in den i kameran!! Och hos dig rinner dagarna på med diverse uppvaktningar m m. Ha det gott Frua!! Kramen

http://bloggplatsen.se

Lambergsfrua

19 februari 2013 22:26

Men vad roligt att du tittar in Stinalill! Jag är inne hos dig ibland, men det blir allt mer sällan som jag bloggvandrar. Det tar rätt mycket tid att sitta framför datorn och kolla runt på bloggarna, även om det är trevligt.

Jag finns också på Facebook och tycker det är ett enkelt och smidigt sätt att hålla kontakt.

Tack för rosorna du ger mig.
Önskar dig allt gott!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Suss

Suss

19 februari 2013 23:31

Det är inte klokt vad de krånglar till det. Jag har varit utsatt för att inte kunna pumpa mina däck, för ventilerna var inpetade bakom navkapslaarna för att inte bli nersmutsade och grusiga och dem lyckades jag inte heller få loss. Förr kunde jag en hel del mer, kunskap jag har kvar, men inte kan använda längre pga att jag har en nyare bil. Upp och ner känns det ibland. Kram!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

20 februari 2013 11:18

Visst är det konstigt! Man kan flyga till månen, men inte konstruera en bil, som man själv kan byta glödlampa på - eller pumpa däcken på. Det är sanslöst egentligen.
Ha en fin dag, Suss!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

24 februari 2013 13:31

Kablage ja. Inte konstigt att det är så dyrt att ta bilen till verkstaden med andra ord, när de måste pilla med sådant ;p

/ Kram

Lambergsfrua

24 februari 2013 17:58

Nä, man upphör aldrig att förundras ;)
Stor kram, från oss båda,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se