Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under februari 2013

Av Lambergsfrua - 18 februari 2013 06:45

Som jag redan skrev igår fyller kära dotter Maria år idag.Hon får en bild från ett av sina favoritresmål - den lilla ön Tilos i grekiska övärlden.
 

Min kära Kusin Mia i Skåneland har samma förnamn som Dottern och är född på samma dag - exakt 40 år tidigare. Det känns mycket speciellt. Kanske för att hennes pappa och min mamma var tvillingar och att hennes pappa och mitt barnbarn har samma förnamn - hängde ni med, eller blev det för krångligt?  


Till Mia skickar
jag de ljuvligaste äppelblom - det dröjer inte länge förrän fruktodlingarna runt Kivik kläs med fluffiga moln av bland annat just äppelblom.Vännen Marica ger jag läckert blå hortensia från Sydafrika, där vi träffades för första gången.Mångårige vännen Anders, barndomskamrat till våra barn, ger jag lysande solgula krokus - som snart dyker upp på riktigt i våra rabatter.


Vi önskar er en riktigt fin födelsedag vartän ni befinner och hur ni än väljer att fira den.


Varm kram,

Lambergsfrua & Lambergsfruas Man   
Av Lambergsfrua - 17 februari 2013 11:43

I morgon fyller kära Dottern år, men vi kommer att fira henne idag här hos oss. Mannen i Mitt Liv står för middagen (som vanligt), medan jag dukar, pysslar och värmer upp balkongen    Det är en arbetsfördelning som brukar fungera bra.


    
Trots att snön lyser vit utanför fönstret, tycker jag det är läge att njuta av en bild från ett vårligt besök i Keukenhof - och pärlhyacinter är dessutom en av Dotterns favoritblommor.


Önskar er alla en bra söndag.

Varm kram,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 16 februari 2013 21:45

Nähä nä, det gick inte vägen för Färjestad i kvällens match mot Linköping. Surt att förlora på straffar, tycker jag, lider med laget i mitt hjärta. Det måste bero på, att jag inte satt i publiken och hejade fram dem - jag som är född på en söndag med segerhuva, vilket betyder fullkomlig tur och lycka i allt jag företar mig...   


Sov gott alla vänner.

Varm kram,

Lambergsfrua  


Av Lambergsfrua - 16 februari 2013 15:30

I dagens lokaltidning NWT finns en artikel om nedläggningen av lanthandeln i den värmländska orten Lennartsfors nära gränsen till Dalsland och Norge vid Dalslands Kanal.


Befolkningsunderlaget räcker inte till för att få lönsamhet i en affär året runt. Utförsäljningen av varor är i full gång och i veckan stänger butiken för gott. INgen har vågat sig på att ta över driften.


Nu satsar en annan familj på att driva sommarrestaurang vid kanalen, där man också ska kunna handla lite. Ägarinnan förklarar: "Vi kommer att ta in ett antal basvaror i vår verksamhet, bröd, mjölk, snus och cigaretter". Bra tänkt - men hallå! - basvaror?


Igår visade jag snöhänget på grannens balkong.


 
I förmiddags hade det vuxit sig ännu och större - och vid middagstid dråsade hela härligheten i backen. Det är bara gräsmatta och nuskar nedanför, så det var aldrig någon fara för folk och fä.


Oavsett vad diverse tyckare tycker om Meodifestivalen, ska Mannen i Mitt Liv och jag titta på den tredje omgången i kväll. Jag är lite spänd på vad "Snälla, snälla, snälla snälla, snällaaaa - Caroline" har lyckats knåpa ihop i år.


Önskar er en trevlig kväll!

Varm kram,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 15 februari 2013 22:41

I kväll fick jag se mina favoriter Hoa Hoa och Cecilia hamna på silverplats i "På spåret". Bakom Hoa Hoas jargong döljer sig en snabbtänkt hjärna med stor kunskap. Bästa ordet från honom idag var hans benämning på bubbelvin - "fjollkröken".


Jag skrattade, så jag vek mig och knappt hörde vad som sas på TV.

Tack Hoa Hoa för det goda skrattet, som troligen förlängde mitt liv med åtminstone ett helt år - och breddade munnen rejält dessutom.   


Dags att krypa till kojs. Go'natt alla som tittar in.

Varm kram,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 15 februari 2013 16:48

I går var det ju Alla Hjärtans Dag och på kvällen fick vi besök av Dottern och Svärsonen.


 
De hade med sig choklad till mig och en flaska rödvin till Mannen i Mitt liv - båda presenterna mycket uppskattade. Jag var inte det minsta avundsjuk, för jag är inte så förtjust i rödvin
Vi slog på värmefläkten på balkongen och kunde sitta där en stund och njuta av samvaron.


 
Balkongen högst upp i grannhuset har fått en ny och annorlunda markis. Inget beständigt förstås - det behövs bara några plusgrader, så blir allt som vanligt igen.


I kväll ska vi åka tåg för sista gången den här säsongen. Jag undrar om inte paret Hoa/Hagen tar hem segern den här gången.


Önskar er alla en trevlig kväll.

Varm kram,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 14 februari 2013 14:22

 

Förra året den här dagen skrev jag det här inlägget, som jag tycker känns precis lika aktuellt idag.

Därför ber jag er följa länken och önskar er en fin fortsättning på denna speciella hjärtedag.


Varm kram,

Lambergsfrua   Av Lambergsfrua - 13 februari 2013 13:15

Jag är inte någon större fantast, när det gäller att se olika sporter på TV, däremot gillar jag att se t.ex tennis och hockey live.


I går ringde Barnbarnet och erbjöd oss två biljetter till hockeymatchen samma kväll mellan Färjestads Vargar och Frölundas Indianer. Han hade vunnit dem i en tävling hos närbelägna ICA-butiken Hagahallen.

Han hade ingen lust att gå och inte heller hans pappa. Självklart tackade vi ja!


Här i stan har vi det så bra förspänt, att vi inte behöver ta bilen till Löfbergs Lila Arena - LLA kallad. Det är tufft att hitta en parkeringsplats och köerna därifrån kryper fram och är långa som Midgårdsormen.


"Hockeybussar" kör från olika delar av stan och kranskommunerna till arenan en timme före matchstart och går tillbaka en kvart efter slutsignalen, allt till ordinarie biljettpris. Förnämligt!


Vi fick bra platser, men hamnade bedvid några frölundaiter. De var obehagligt hånfulla, när FBK missade målchanser. Jag har den största förståelse för att man håller på sitt lag och vill heja fram det till seger, men har väldigt svårt för osportsligt uppträdande. Nu fick Frölundas Indianer smisk till slut. Heder ändå åt våra bänkgrannar för att de applåderade det vinnande laget. Snyggt!


Jag fascineras av den oförtrötterliga hejarklacken The Wolfpack, som håller igång hela matchen. De sjunger Färjestaaa, Färjestaaa, Färjesta, Färjesta, Färjestaaaa på en melodi med tre toner. De viftar med flaggor, de dunkar på trummor och viftar med armarna. Det blir en härlig stämning, men jag tycker de borde vara minst lika trötta som hockeyspelarna, när matchen är slut. Hesare om inte annat. Här är det gråväder idag, så jag avslutar med lite uppiggande "ögongodis" från Las Canterasstranden i Las Palmas.


Varm kram,
Lambergsfrua, som önskar alla en bra dag   


 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se