Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 4 mars 2013

Olika falla ödets lotter...

Av Lambergsfrua - 4 mars 2013 16:30

Vi har en vän i Stockholm, som jag gratulerade på födelsedagen i februari. Då berättade hon att hon hennes man firade födelsedagen i Durban långt borta från mörker, snö och kyla. Idag fick jag ett nytt sms från henne. Just nu är de i Kapstaden och flyger till Victoriafallen i Zimbawe i morgon.


Avundsjuk? Jag? Näärå! Jag och MiML har idag varit på IKEA på jakt efter snygg förvaring för returavfall. Inte bara snygg, boxarna ska få plats i våra skåp också. Hittade inget lämpligt, men kom därifrån med en ny dörrmatta och en lutande ställning till "lappen".



Sen besökte vi nyöppnade butiken CHILLI. MiML kan tänka sig många andra aktiviteter, som är hundra gånger roligare än att traska runt bland möbler och inredningsprylar. Därför var det inte svårt att övertala honom, att placera sig i en riktigt snygg chersterfieldfåtölj vid kassan. Sedan botaniserade jag bland allt snyggt, roligt och fräscht. Möblerna intresserade mig inte speciellt mycket däremot inredningsdetaljerna.


Då vi lämnade butiken hade jag med mig en påse med några nya bordstabletter och en keramikflaska med pump för diskmedel.


Så vad är väl en rundresa i södra Afrika mot en shoppingrunda på Bergvik? Hm - tja - hm - troligen alldeles, alldeles underbart!


Önskar er alla en skön måndagskväll.
Varm kram,

Lambergsfrua   

 
 
yvonne

yvonne

4 mars 2013 18:01

Nä, en rundresa i Afrika kan vara långtråkig...dötrist...och alldeles, alldeles..underbar! Kanske...säger den äventyrslystne trygghetsnarkomanen på andra sidan stan ;) När jag börjar cykla igen, ska jag åka till Bergvik och Chilli!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

4 mars 2013 22:40

Ja visst måste det vara dötrist att flänga runt därnere bland vita badstränder, vackra naturscenerier och brusande vattenfall. Usch och fy, säger jag bara! ;)
Chilli var väl värt ett besök tycker jag. Där finns mycket mer än jag trodde och just nu har de introduktionsrabatt med 20% på ordinarie priser.-Snart kan du ta cykeln och låta bussåkandet vänta till nästa snöstorm...
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Maria

4 mars 2013 21:19

Nästan så att jag blir sugen på en tripp till Bergvik, men bara nästan ;)

Lambergsfrua

4 mars 2013 22:41

Jag tror att du skulle gilla sortimentet. Många härliga kuddar bland annat. 20% rabatt på alla ordinarie priser just nu.
Varm kram,
Ma

 
Loka

Loka

6 mars 2013 15:26

Tack för kommentaren hos mig, men skräp att det inte går att komma in för dig, vad står det när du provar?
Afrika är ett oerhört vackert land =)

Ha det så jättebra vännen, kramar!

http://norrglimtar.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

6 mars 2013 22:55

Det står ingenting.jag klickade och inget hände. Nu har jag tagit bort länken och lagt in den igen. Få se om det funkar.

Afrika en stor kontinent, som har så mycket att erbjuda av storslagen natur och ett spännande djurliv. Vi gjorde en rundresa i Sydafrika för några år sedan. Det var då vi träffade det här paret, som nu är därnere igen.
Nu är det snart dags att krypa till kojs. Sov gott!
Varm kram,
lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

7 mars 2013 07:42

Chilli är faktiskt en av mina favoritbutiker (jag har inte så många sådana förstås) och jag skulle inte ha något emot att inreda med deras möbler, tavlor, speglar osv. Fast självklart har du rätt i att prylarna är roligast. Dessutom är det billigare med småprylarna än med deras lyxiga fåtöljer, soffor och sängar ;) Om lägenhetsbytet går igenom ska jag absolut dit och botanisera lite.

Jag vill inte gärna jämföra ett besök på Chilli med en Afrikaresa, så jag håller med dig. Vad är väl en bal på slottet? :D

Kram

Lambergsfrua

7 mars 2013 10:38

Jag vet ju att du gillar Chilli och jag tror att de blåa dricksglasen vi fick av dig en gång kommer från just Chilli i Gbg. Egentligen är sakerna inte så väldigt dyra, men jämfört med IKEA som ligger nästa granne med vår Chilli gäller det förstås att vara konkurrensmässig.

Vi ska förresten ut till Bergvik om en stund och då blir det ännu ett besök på Chilli - en tvålpump ska inhandlas ;)

Kram från oss båda,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards