Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 26 maj 2013

Vår resa till Azorerna del 4 Ponta Delgada - slappardag

Av Lambergsfrua - 26 maj 2013 20:30

Vi var inte på utflykter alla dagar. Vi unnade oss lite slappartid också, då vi undersökte Ponta Delgada på egen hand.


 
En morgon fick vi se ett helvitt franskt militärfartyg bogseras in i hamnen. Det var utrustat med stora radarskärma riktade upp mot skyn. Vad i hela friden var detta för fartyg? Handlade det om forskning? Handlade det om spionage av något slag? Handlade det om spaning? Eller handlade det om något helt annat? Ingen av dem vi frågade hade en susning.



Något speciellt och lite hemligt var det nog i alla fall, för man placerade ut en kur med vakt från fartyget. Ingen obehörig hade en chans att ta sig in där bakom staketet. 



I Ponta Delgada finns en hel del hus prydda med riktigt snygg graffiti - som den här nere vid Avenidan, som går längs vattnet.



Annan typ av graffiti. Huset ser ganska slitet ut, men den svarta lavastenens färg tränger snabbt genom den vita rappningen i det fuktiga klimatet. 



OK, här är det slitet - men målningen är ganska cool ;) 


 
Då känns det här lite fräschare kanske - en hjärteblomma.



Det här var nog en av mina favoriter målat på en husvägg vid porten. Man kan ju undra vad de två katterna viskar om, som den tredje inte får höra    



Det finns väl ingen tvekan om vad man säljer i den här butiken   



Det är inte för inte, som Ponta Delgadas marina kallas för en lyxmarina. Här trängs stora och dyra båtar. I gästhamnen kom den här tyska segelbåten in på morgonen. Besättningen hängde sina våta dräkter på tork och traskade sedan bort till duscharna med handdukar, tvål och schampo. Det måste ha känts skönt atta få skrubba sig ren efter en tid till sjöss. Nästa dag var de på väg ut på fortsatta saltstänkta äventyr igen.



Gästhamnen gillades också av mängder av måsfåglar. Jag kan bara tänka mig hur irriterande de måste vara för båtägare senare på säsongen.

Eftersom vi hade middag på hotellet till kvällen, bestämde vi oss för en lättare lunch.


Vi fick ett bord på Paparocas uteservering på Avenidan med fin utsikt över människor och aktiviteter både till lands och sjöss.
Något lätt var det ja. Ingen av oss kan portugisiska, men vi beställde något som bars in på tallrik till en annan gäst. Kyckling - ja, men det lät och såg bra ut.


Döm om vår förvåning när vi fick varsin tallrik stor som ett uppläggningsfat med läcker grillad kyckling, bacon. blomkål, broccoli, morötter och "potatismospluttar". Fantastiskt gott - men så mycket...  Trots att vi lämnade en del, var vi inga storätare vid middagsbuffén den kvällen...


TRO INTE ATT DET KLART MED DETTA INLÄGG - DET KOMMER MERA!

Varm kram,

Lambergsfrua   

 









 
 
Ingrid

Ingrid

27 maj 2013 14:35

Ett par dagar utan dator och man ligger efter som bara den. Syrran har givetvis dator hon också, men jag skulle ju ha semester, så den befattade jag mig inte med. ;)

Det är så roligt att se alla dina fina bilder och jag känner igen en hel del. São Miguel är verkligen en enormt vacker ö.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

27 maj 2013 15:15

Välkommen tillbaka hem och till din dator! Ibland kan det faktiskt vara både nyttigt och skönt att vara datorfri - men visst saknar men den ändå ;)

Vad roligt att du känner igen en del platser. Det ar väl så att de utflykter som erbjuds har ungefär samma upplägg och rutter. Trots att det gått 27 år sedan vi var där sist, kände vi igen mycket. Naturen är densamma, men vägarna har förbättrats enormt och framför allt området längs hamnen i Ponta Delgada har genomgått en radikal uppfräschning.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Yvonne

Yvonne

27 maj 2013 14:48

Om ni köpte med er en sån flaska hem så kommer jag snart och hälsar på er ;) Alltid lika kul att följa med er här! Och så roligt det är när man får bra mat utomlands! Man vet ju aldrig riktigt... Kram!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

27 maj 2013 15:18

Nä det gjorde vi inte, men det kanske finns något annat i våra skåp, som passar dig ;)

Det där med mat kan vara ett knepigt kapitel, när man är på resa. Här var allt bra utom en del av smårätterna på "Smaka på Azorerna" och en rätt till som jag ska berätta om i nästa avsnitt.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

29 maj 2013 05:59

Jag har svårt för grafitti (klotter) men däremot gillar jag den där vinflaskan ni hittade. Lagom feststorlek, skulle man kunna säga ;)

Lambergsfrua

29 maj 2013 15:08

Jag skiljer nog på klotter och graffiti och om klotter tycker jag inte. Däremot finns det graffiti som är riktigt snygg. Den som täckte en hel husvägg och fortsatte runt hörnet tycker jag var fin.
Kramen,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards