Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 26 maj 2013

Vår resa till Azorerna del 4 Ponta Delgada - slappardag

Av Lambergsfrua - 26 maj 2013 20:30

Vi var inte på utflykter alla dagar. Vi unnade oss lite slappartid också, då vi undersökte Ponta Delgada på egen hand.


 
En morgon fick vi se ett helvitt franskt militärfartyg bogseras in i hamnen. Det var utrustat med stora radarskärma riktade upp mot skyn. Vad i hela friden var detta för fartyg? Handlade det om forskning? Handlade det om spionage av något slag? Handlade det om spaning? Eller handlade det om något helt annat? Ingen av dem vi frågade hade en susning.Något speciellt och lite hemligt var det nog i alla fall, för man placerade ut en kur med vakt från fartyget. Ingen obehörig hade en chans att ta sig in där bakom staketet. I Ponta Delgada finns en hel del hus prydda med riktigt snygg graffiti - som den här nere vid Avenidan, som går längs vattnet.Annan typ av graffiti. Huset ser ganska slitet ut, men den svarta lavastenens färg tränger snabbt genom den vita rappningen i det fuktiga klimatet. OK, här är det slitet - men målningen är ganska cool ;) 


 
Då känns det här lite fräschare kanske - en hjärteblomma.Det här var nog en av mina favoriter målat på en husvägg vid porten. Man kan ju undra vad de två katterna viskar om, som den tredje inte får höra    Det finns väl ingen tvekan om vad man säljer i den här butiken   Det är inte för inte, som Ponta Delgadas marina kallas för en lyxmarina. Här trängs stora och dyra båtar. I gästhamnen kom den här tyska segelbåten in på morgonen. Besättningen hängde sina våta dräkter på tork och traskade sedan bort till duscharna med handdukar, tvål och schampo. Det måste ha känts skönt atta få skrubba sig ren efter en tid till sjöss. Nästa dag var de på väg ut på fortsatta saltstänkta äventyr igen.Gästhamnen gillades också av mängder av måsfåglar. Jag kan bara tänka mig hur irriterande de måste vara för båtägare senare på säsongen.

Eftersom vi hade middag på hotellet till kvällen, bestämde vi oss för en lättare lunch.


Vi fick ett bord på Paparocas uteservering på Avenidan med fin utsikt över människor och aktiviteter både till lands och sjöss.
Något lätt var det ja. Ingen av oss kan portugisiska, men vi beställde något som bars in på tallrik till en annan gäst. Kyckling - ja, men det lät och såg bra ut.


Döm om vår förvåning när vi fick varsin tallrik stor som ett uppläggningsfat med läcker grillad kyckling, bacon. blomkål, broccoli, morötter och "potatismospluttar". Fantastiskt gott - men så mycket...  Trots att vi lämnade en del, var vi inga storätare vid middagsbuffén den kvällen...


TRO INTE ATT DET KLART MED DETTA INLÄGG - DET KOMMER MERA!

Varm kram,

Lambergsfrua   

 

 
 
Ingrid

Ingrid

27 maj 2013 14:35

Ett par dagar utan dator och man ligger efter som bara den. Syrran har givetvis dator hon också, men jag skulle ju ha semester, så den befattade jag mig inte med. ;)

Det är så roligt att se alla dina fina bilder och jag känner igen en hel del. São Miguel är verkligen en enormt vacker ö.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

27 maj 2013 15:15

Välkommen tillbaka hem och till din dator! Ibland kan det faktiskt vara både nyttigt och skönt att vara datorfri - men visst saknar men den ändå ;)

Vad roligt att du känner igen en del platser. Det ar väl så att de utflykter som erbjuds har ungefär samma upplägg och rutter. Trots att det gått 27 år sedan vi var där sist, kände vi igen mycket. Naturen är densamma, men vägarna har förbättrats enormt och framför allt området längs hamnen i Ponta Delgada har genomgått en radikal uppfräschning.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Yvonne

Yvonne

27 maj 2013 14:48

Om ni köpte med er en sån flaska hem så kommer jag snart och hälsar på er ;) Alltid lika kul att följa med er här! Och så roligt det är när man får bra mat utomlands! Man vet ju aldrig riktigt... Kram!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

27 maj 2013 15:18

Nä det gjorde vi inte, men det kanske finns något annat i våra skåp, som passar dig ;)

Det där med mat kan vara ett knepigt kapitel, när man är på resa. Här var allt bra utom en del av smårätterna på "Smaka på Azorerna" och en rätt till som jag ska berätta om i nästa avsnitt.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

29 maj 2013 05:59

Jag har svårt för grafitti (klotter) men däremot gillar jag den där vinflaskan ni hittade. Lagom feststorlek, skulle man kunna säga ;)

Lambergsfrua

29 maj 2013 15:08

Jag skiljer nog på klotter och graffiti och om klotter tycker jag inte. Däremot finns det graffiti som är riktigt snygg. Den som täckte en hel husvägg och fortsatte runt hörnet tycker jag var fin.
Kramen,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se