Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under maj 2013

Av Lambergsfrua - 3 maj 2013 22:00

Mannen i Mitt Liv och jag ska snart ut på vift i stora vida världen och nu sitter jag här med en produktbroschyr med varor, som jag kan handla taxfree, levererade direkt till min flygstol på ut- eller hemresan. Det är faktiskt inte så mycket som lockar, men MiML har beställt lite flytande vara att ha på balkongen första kvällen, när vi kommit fram.


Jag är mest fascinerad av det språk, som används för att locka mig till inköp av parfym eller eau de toilette. Jag funderar lite på vad det är för människor, som sitter där och knåpar ihop texterna. Jo jag vet, det är skickliga copy writers på någon reklambyrå, men vem är deras tänkta kund? Troligen inte en silvergrå panter i alla fall, även om även de nog också gärna vill vara sexiga och lockande för sina silvriga gubbs – men helst utan diverse dofter, som bara för dem att nysa ;)


 

Här kommer några exempel:

”En avantgardeparfym för självständiga och oförutsägbara kvinnor”

Hm. självständig - då är man oförutsägbar och tydligen lockande.


”En ultrafeminin doft för den självsäkra kvinnan som lever ut sina drömmar”

Här kommer vi till en självsäker kvinna igen, men nu lever hon ut sina drömmar. Borde inte det vara lite skrämmande - vem vet vilka drömmar hon har...?


 

”…En frigörande doft för kvinnor som inte är rädda för att visa sina känslor – bär den med passion”
Kan en doft frigöra en kvinna. Frigöra från vad då? Förtryck eller kanske ett dåligt förhållande?


”Säker, sensuell med stark kvinnlig karaktär”

Ack ja, vad är en kvinnlig karaktär?


 

”En juiceaktig, smakrik och blommande doft som värmer till sexig mysk. Tuff, sexig och impulsiv”

Sexig mystik- jo jag tackar jag! Och vi får inte glömma impulsiv.


”Doften av lekfull fräckhet. En ny sensuell och fruktig eau de tiolette”.

Lekfull fräckhet. Jo men det kan jag köpa. Låter lite spännande och kul, men att fruktig doft skulle vara sensuell har jag svårare att ta till mig. 

En kvinnlig och livfull doft som är en hyllning till festliga tillfällen, kärleken och glada stunder. XXX- doften tillsammans med de trendiga solglasögonen blir en hyllning till livet”

Ja men hallå, skärpning reklamkillar! Vad är en livfull doft och hur kan den doften tillsammans med solglajjor bli en hyllning till livet? 

Behöver jag påpeka att väldofter för män har en helt annan framfoning. Här är det maskulin och sofistikerad elegans som gäller...


Hur som helst med detta, jag har i alla fall inte beställt någon av alla dessa väldofter. Inte för att jag inte gillar dem. Språket får mig att skratta - och jag snorar och nyser bara jag kommer i närheten av dem.


Önskar er alla en trevlig helg.

Varm kram,

Lambergsfrua   Av Lambergsfrua - 1 maj 2013 15:45

Maj månad börjar med en strålande fin vårdag. Enligt tradition är det den första sommardagen och då ska korna släppas på bete. Än så länge finns det inte mycket bete för korna i våra nejder, så de får nog ge sig till tåls lite till inne i la'gårdarna.


Förr ordnades det fester den första maj, då man frossade i extra god mat t.ex pannkakor och spicket kött. Det där senare låter väl inte så där rasande festligt tycker jag, men det är helt enkelt "saltad och torkad eller rökt, okokt mat" enligt Svenska Akademins Ordlista. Rökt kött är ju helt OK - om man inte är vegetarian förstås. 

Till dessa delikatesser drack man gärna en äggtoddy eller en liten sup brännvin. Det kallades att "dricka märg i benen." Ursprungligen skulle man dricka vatten från någon hälsobringande källa, men de var kanske inte så lätta att hitta. Enklare då att hälla upp en sup, eller två - eller flera...

Personligen kan jag tänka mig att dricka märg i ben med ett glas vin i stället - men helst vitt. Det röda överlåter jag till MiML och hans "märg i ben"   
De senaste dagarna har allt fler båtar kommit i vattnet här i Tjärnen och i Kanalen. När vi gick på vårt "stavtrav" idag, sjösattes ännu en båt vid rampen i Kanalen. Lite ålderdomligt spel, men huvudsaken är att det funkar - och det gör det i alla fall oftast, om än med gnissel.


Vi har inte sett våra två svanar Adam & Eva på ett par dagar och misstänkte att de övergivit oss.
 
Vi undrade förstås lite över, vad det var för vit säck, som låg där i vassruggen. Var det sviter efter de senaste dagarnas hårda vind - eller kunde det vara en svan? Eller nä, det såg alldels för platt ut. Det var nog en säck i alla fall. Jag tog ett foto för att kunna kolla i datorn hemma.


 
Samma sak med det här vita, som påminde om en boj - eller ja, ännu en vit plastsäck.


 
Men visst katten är det en svan, som ligger där och ruvar med huvudet under vingen!
Och det som vi trodde var en boj, visade sig också vara en svan, även den med huvudet under vingen. Den bilden är tyvärr av usel kvalité, men jag visar den ändå.Nu hoppas vi bara att Adam & Eva inte blir alltför störda eller bortskrämda av de jetskiåkare, som då och då tar sig ett par rejäla åkturer inne i Tjärnen. De låter som förvuxna bålgetingar, när de far fram med rytande motorer och skummande vågsvall. Nädå, det är inte alls tillåtet. Här är det 5 knop som gäller...


God fortsättning på denna strålande dag!

Varm kram,

Lambergsfrua   

PS. Som vanligt är bilderna klickbara till större storlek. DS


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se