Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 27 december 2013

Julen 2013

Av Lambergsfrua - 27 december 2013 14:45

BRÖLLOPSDAG

Ja, nu är det tredjedag jul och därmed är denna julen i princip slut Som vanligt inledde vi med att fira MiML:s och min bröllopsdag den 23 december och i år var hela familjen samlad hos oss - ett privilegium och en present i sig.

 
Sonen gav oss en flaska Proseco D.O.C Treviso Minonetto - "Torr, fruktig och frisk smak med inslag av honung och aprikos. Vinet passar både som sällskaps- och mingeldryck". Smakade förträffligt som entrédrink före den traditionella rotmosmiddagen. Om du inte redan läst om den traditionen, kan du läsa här.

Dottern med familj tyckte, att vi behövde lite upplysning och gav oss ett 27 cm högt ljus från Klaner evolution of fire - 100% stearin, som brinner med lugn klar låga. Båda gåvorna lika uppskattade.

JULAFTON
I år hade vi en grå och regning julafton med blåst - men det förstärkte bara den ljusa och trivsamma känslan inomhus. MiML och jag var bjudna till Dottern med familj, där även Sonen fanns.
Redan utanför dörren flammade en marschall så välkomnande.

    
Granen lyste grön och grann i stugan och under den låg alla julklappar, som vi inte skulle ha. Inte i år heller - fast några paket är ju alltid roligt att ge och få...   


Bland alla andra julgransprydnader finns alltid den här tomten - ett arv från morföräldrarna till Mannen i Mitt Liv. Den följde med till MiML:s föräldrahem, sen till vårt och nu till Dotterns. Inte det minsta värdefull för andra än för oss. Fast man skulle kanske kontakta Antikrundan...


Gammeltomten har fått sällskap av en betydligt yngre kollega tillverkad av käre Barnbarnet, när Barnbarnet var ett litet Barnbarn. 



I deras gran finns en del julsaker från fjärran land, bland annat den här trubbnosiga lilla sjökon som simmat ända hit från Florida. Så ful att den är söt, tycker jag.   


 
Hela huset var julpyntat på alla sätt och vis. Till och med inne på gäst-toan.   

 

Men ångande glögg i muggarna och julgodis i form av nötter, fikon, dadlar och choklad framdukat bänkade vi oss framför TV:n för att se Kalle Anka med vänner. Det är lite kult över det programmet och vi tycker det är roligt att träffa alla vännerna en gång om året.

    
Sedan dukades det fram en mycket smaklig julbuffé, där det mesta var hemlagat. Något som förklarade varför käre Barnbarnet inte hade tid för oss dagarna efter hemkomsten från Göteborg. Han "skulle laga mat" tillsammans med sin pappa - vilket vi trodde kanske var en omskrivning för mys med familjen i lugn och ro... Observera att det här fotot togs innan allt var framdukat.


Och sedan kom Tomten! En snäll och vänlig Tomte, som inte ens frågade om det fanns några snälla barn här. Han delade glatt med sig av gåvorna ändå. Så ska en Tomte vara.   


 
 
MiML var nöjd och belåten med sina julklappar.


Sonen försökte öppna försiktigt, så att pappret inte skulle förstöras, men gav upp och rev av det.
Enklast så.


Svärsonen blev glad och lycklig som ett barn över sin Crock Pot. Nu kan han tillaga bland annat pulled pork, som är såå gott. 

Dottern med familj var nöjda och belåtna med den mysiga julaftonen.


Hemma hos oss lyste det så grant i fönstren. Less is more? Nä nä, more is more!   


JULDAGEN

Dottern med familj besökte Svärsonens föräldrar, så vi fick rå om Sonen själva nästan hela dagen. Mycket trevligt.


Det regnade och var riktigt grått. Alla is på Tjärn och Kanal hde försvunnit i det milda decembervädret. Då fick vi plötsligt se en bio med båtkärra backa ner för sjösättningsrampen - och sjösatte en liten båt! Efter lite bestyr puttrade den ut mot Vänern! Vår fantasi gick gick genast igång på högvarv. Vart skulle den? Och varför??
 
På eftermiddagen bänkade vi oss framför TV:n och såg Askungen från 1950. Ja, så barnsliga är vi. Jag tycker att de animerade djuren är helt - hm - ja, sagolika, framför allt de vänliga små mössen. Lite stönigt är det förstås, när Askungen brister ut i sång lite då och då, men det är snällar man får ta.

På kvällen kom den lilla båten tillbaks från sin tur på Vänern, drogs upp på båtkärran och försvann...

ANNANDAGEN
Sonen kom hit på lunch och sedan var det dags att skjutsa honom till tåget för hemfärd.
Och så var vår mysiga jul fylld av varm gemenskap slut för den här gången.

Jag önskar er alla ett gott slut och en trevig helg.

Varm kram,

Lambergsfrua   

 


   
 







 
 
Ingrid

Ingrid

27 december 2013 17:04

Det låter som om ni haft en riktigt härlig jul, precis som en jul ska vara.

Tänk så bra vi har det som kan få fira den här helgen tillsammans med barn och barnbarn. Det är många som sitter ensamma framför TV:n och även om Kalle Anka och Askungen är detsamma på alla apparater är programmen så mycket trevligare när man få se dem gemensamt med andra. Och även om det inte är nödvändigt med julklappar, så är det roligt både att få och att få ge.

Jag önskar er en riktigt god fortsättning!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

27 december 2013 22:39

Ja Ingrid, vi är mer än nöjda med julhelgen, framför allt att vi kunde vara tillsammans allihop. Gemenskapen är viktig en sån helg och jag är innerligt tacksam, att vi hade förmånen att få omges av de våra.

Vad man än ser och gör är det alltid trevligt att få dela upplevelsen med någon eller några.

Önskar dig också en god fortsättning!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ditte

Ditte

27 december 2013 17:12

Här har det setts på både Kalle Anka och Askungen! Jag kan varenda replik tror jag ;) Om du inte såg Historieätarna firar jul så kan jag rekommendera det programmet! Jätteintressant var det om hur man firat jul genom 1000 år. Ha en trevlig fortsättning på den gröna julen! (Undrar om jag ska kontakta Antikrundan om min chokladkotte? ;)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

27 december 2013 22:42

Kul att det inte bara är MiML och jag som är barnsligt förtjusta i animerade filmer ;)
Jodå, jag såg reprisen av Historieätarna idag. Mycket intressant - väldigt så mycket gröt det har ätits i det här landet genom århundradena...

Chokladkotten vore något lite annorlunda för Antikrundans experter att bita i (!)

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Tobbe

28 december 2013 23:13

Åh... Skrev en kommentar, men jag tror inte den gick iväg. Den blev borta. :( I alla fall skrev jag att jag tyckte du hade stämningsfulla och fina bilder i bloggen. Skrev även att Askungefilmen på SVT var från 1950, men omdubbades 1967 så det var Alice Babs som Askungen, Sif Ruud och Tor Isedal m.fl vi hörde. Dubbelkollade för säkerhetsskull med eftertexten på filmen som jag spelade in.

Lambergsfrua

29 december 2013 12:24

Hej Tobbe!
Kul att du tittade in och skrev en kommentar - även om det su ursprungligen skrev försvann. Det blir så ibland och det är såå retligt.

Jag har missat att den var omdubbad 1967. Jag har också kollat nu och du har helt rätt. Jag ska ändra i min text. Tack för hjälpen - och Gott Nytt År!

Soliga hälsningar,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Bosse Lidén

31 december 2013 14:04

Jag läser och ser på de fina bilderna att ni haft en mysig jul. Nu önskar jag ett Gott Nytt År. Nyårskramar

Lambergsfrua

2 januari 2014 19:17

Vi är mer än nöjda med vårt julfirande och nu även hur vi firade nyår. Det kommer lite om det här på bloggen, men jag är inte riktigt klar med fotona ännu.
Nyårskramar i retur :)
Lambergsfrua

 
Suss

Suss

31 december 2013 16:12

Det var en härlig julhelg och jag som just återkommit till min blogg har inte skrivit en rad om julen än..... däremot har vi äntligen "kommit hem" från Lissabon, jag och mina resedamer.
Kanske jag får skriva om julen imorgon, första dagen på 2014??? Önskar er alla ett Gott Nytt År! (Ska försöka läsa ikapp det jag missat, medan jag mest bara arbetat och arbetat, för din blogg är så otroligt rolig och intressant). KRAM

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

2 januari 2014 19:20

Tack snälla go'a för uppmuntrande "rosor" om min blogg. Jag har inte alls varit så aktiv här i höst, men nu ska jag i alla fall skriva om vårt nyårsfirande. Jag ska titta in hos dig om en stund.
Ha det gott Suss och jag önskar dig en riktigt god fortsättning på det nya året.
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards