Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under mars 2015

Av Lambergsfrua - 14 mars 2015 19:47

De senaste nätterna har vi haft några minusgrader och det betyder att ett tunt lager nyis då har lagt sig på Tjärnen. Framåt middagstid har den smält och änderna åter kan fnatta omkring i yster våryra.


Så här såg det ut i morse, när nordanvinden pressat fram vågmönster i nattisen. 


Döm om vår förvåning, när vi i morse fick se en liten båt långsamt ta sig fram genom isskorpan. Ena gubbsen pekade bort mot bron, där det var lite öppet vatten.


Jodå, de tog sig så småningom ut på Vänern där vattnet inte fryser så snabbt. Jag utgår från att det var två glada fiskare som inte lät lite is hindra den från en skön fiskeupplevelse i vårsolen.

Snart är det dags att bänka sig framför TV:n för att se på Mellon. Undrar om inte Måns tar hem hela rubbet - men allt kan hända. Personligen är jag är allt lite svag för den jojkande samen.

Trevligt kväll önskar
Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 13 mars 2015 09:00

På våra hotell pryddes väggarna av diverse skyltar som hade med strandliv att göra. I affärerna fanns många olika att välja på. Jag gillar sånt, men köpte ingen. Här kommer några favoriter.

 
Mmm - tack så mycket!

 
Är det kanske så här drömmen om ett semesterparadis ser ut...


Milda fina färger på den här skylten som faktiskt hängde i vårt badrum.


Vad passar bättre än en tavla med manateer, när vi bodde på Manatee Bay Inn. Dessa fredliga, långsamma sjö-kor, som ständigt minskar i antal här, när de skadas av framrusande båtar. 


Den här bilden andas väl en totalt stressfri tillvaro. Undrar var de tre personerna håller hus...


Undrar egentligen vad de menar med det - men bilden tilltalar mig.
Japp!     

Önskar er alla en fin dag.
Varm kram,

Lambergsfrua   
   

Av Lambergsfrua - 12 mars 2015 09:00

FREDAG DEN 20 FEBRUARI   sol och skön dag men natten och morgon var kall
Vi bestämde
 oss för att besöka den jättestora Loppisen Fleamaster's Fleamarket uppe i Fort Myers. Och när jag skriver jättestor, så menar jag verkligen JÄTTESTOR!

 
Allt det ljusa är marknadsstånd under tak - något som är en stor fördel när sommarens sol gassar mit på dagen.

 
Här finns över 900 butiker, många avdelningar med helt nya varor andra med loppisprylar. Här kan du hitta allt - kläder, skor, väskor, allt till hemmet, smycken, musikinstrument m.m., m.m


Mat och dryck finns förstås, så man orkar handla mer - men kanske inte friterad alligatorsvans är rätta födan för att öka köplusten.

 
Man kan i stället stilla hungern med diverse annan snabbmat eller en jättestor donut.

 
Här kan man göra fynd, inte bara bland en uppsjö av T-shirts.

 
Kanske inte något man förväntar sig att hitta på en loppis - men de här är sprillans nya förstås.


Tillbaka i Fort Myers Beach fick vi syn på den här läckra bilen. Jo jag tycker den är helläcker - gillar lila (och turkos).


Vi tog en liten promenad till restaurangen Beached Whale för lunch. Fick bord framme vid räcket - första parkett.


Här sitter vi fyra och har just fått in våra musslor i god sås och vitlöksbröd därtill.


Plötsligt fick vi se en husbil som hade en bil med kanoter på släp. Bara cyklar som fattades - eller?   


Ja, om man inte fattar det budskapet, bör man nog lämna tillbaks sitt körkort.  

Mm - man skulle kanske kunna pigga upp några av våra hus hemma i Karlstad med målningar av några fåglar, djur eller växter - eller?

Efter en skön eftermiddag vid bryggan/poolen var det dags att packa ihop inför hemresan.

 
Dottern och Svärsonen hade räknat med att köpa en begagnad resväska inför hemresan, eftersom vi bara hade handbagage på utresan. På Thrift Store fick de tag i en till vettigt pris. Ingen skönhet precis, men rymlig och stadig fyllde den sig uppgift väl - välfylld.   


Innan vi kröp till kojs kunde vi glädjas åt nymånen som mest liknade en smäcker båt eller vagga.
 

LÖRDAG - SÖNDAG DEN 21-22 FEBRUARI Ft Myers - Atlanta - Paris - Stockholm - Karlstad
Det var soligt och skönt när vi lämnade vårt hotell på förmiddagen. Nog kändes det lite vemodigt allt - tiden hade gått alldeles för fort.

Vi blev lite sinkade i security check, sedan vi själva scannats från topp till tå. Något mystiskt fanns i ett av handbagagen, som måste kollas extra noga. Allt packades upp och i botten hittades några fina doftljus i glasburkar... Kvinnan som undersökte väskan var så vänlig och bad om ursäkt för besväret. Sedan hjälpte hon till att packa ihop allt igen. Det var ju hennes jobb att undersöka och det gjordes för allas säkerhet. Gott så.

 
Vi hade gott om tid i Atlanta innan Parisplanet skulle gå. Vi passade på att ätaen god lunch på trevlig restaurang nära gaten, medan vårt plan gjordes i ordning för avgång.


På de små TV-skärmarna framför varje säte kunde vi antingen följa planets färd, spela spel, se på filmer eller lyssma på musik. Vi försökte slumra så mycket som möjligt. 

 
Snabba ryck i Paris till Stockholmsplanet, som tog oss till ett grått och snötäckt Arlanda.


När vi satt på tåget mot Karlstad försökte solen bryta igenom och det blev alltmer barmark.

 
Vi kom hem lagom för att kunna njuta av en vacker solnedgång från balkongen. Trötta förstås, men otroligt nöjda med vår resa, som anordnades helt av Svärsonen och Dottern. Bättre arrangörer, bättre reseledare och bättre resesällskap kan man bara inte ha!

Varm kram!
Lambergsfrua   
Av Lambergsfrua - 11 mars 2015 09:00

   TORSDAG DEN 19 FEBRUARI f.m shopping - e.m "bara vara"   sol men blåsigt.
 

Efter frukost gav vi oss iväg ut för lite shopping på Bass Outdoor World. Svärsonen ville ha en ny skjorta till sig och vårt käre Barnbarn av den typ som finns just där. 


Ovanför entrén satt en annorlunda välkomstskylt. Eftersom vi varken fiskar eller jagar fick vi väl räknas till den senare gruppen.


De tunga dörrhandtagen ingav respekt...  

 
MiML och jag stannade häpna innanför dörrarna och såg oss omkring. Vi har sett många stora affärer genom åren, men det var så totalt oväntat - stort, luftigt, ett konstgjort berg i fonden med ett jätteakvarium vid foten. Där simmade inga små guppies utan rejält stora fiskar av den typ som kan fångas i vattnet runtomkring.

 
Här fanns så mycket bra kläder och saker som förenklar friluftslivet, men också många roliga saker som man absolut kan leva utan. Däremot kan de säkerligen tillföra många goda skratt, som den här flaskhållaren till exempel.


Lyckas man inte skjuta en rådjur i skogen, kan man åtminste ha ett som toapappershållare.


Man ska absolut inte prova fiskelyckan i den närbelägna dammen där bakom häcken. Då kan man sluta som middagsmat åt en alligator. Man får inte ens reta dem lite, där man står i säkerhet bakom häcken.På tillbakavägen åkte vi via Bonita Springs och sedan längs hela Estero Island till Fort Myers Beach.
Stränderna  består av finaste kritvita sand - något man kan se på det här fotot taget från bilen.Mor och Dotter kopplade av vid tillbakakomsten.  


Svärsonen njöt i fulla drag på bryggan.


När det blev lite för blåsigt framåt sena eftermiddagen satt vi i lä på Dotterns och Svärsonens skyddade uteplats.


Mikrovågsugnen hade snabbinställningar för de viktigaste födoämnena - som popcorn till exempel
Helt perfekt!   


Eftersom det blåste kyligt, tänkte vi först avstå från att gå ner till piren vid solnedgången - men vi kunde inte motstå frestelsen. Det var lika vackert varje gång.

FORTSÄTTNING FÖLJER
    
 

Av Lambergsfrua - 10 mars 2015 15:15

TISDAG DEN 17 FEBRUARI  f.m. shopping, e.m "bara vara",   sol!
Dottern och jag gav oss iväg på egen hand och lämnade gubbsen åt sitt öde. Walmart var målet och där inhandlades både kläder, diverse medikamenter och s.k skönhetsprodukter. 

Gubbsen gick var för sig men stötte sedan ihop på stranden och tog sen en öl i skuggan på strandservering. Då satt vi kvinns i bilkö för att komma "hem" igen.


Lunchade på hämttacos under tak vid vår brygga. Palmhyddekänsla.   

 
Vi fick sällskap av en orädd häger.

 
Invigde mina nyinköpta flipflops med svarat glitterstenar. Trots att jag älskar blingbling sansade jag mig i sista stund från att köpa flipflops med mångfärgade glitterstenar och paljetter...

 
Tänkte först inte gå ner till stranden för solnedgången, men kunde inte låta bli. Det var ju så vackert.

ONSDAGEN DEN 18 FEBRUARI  - DOTTERN 50 ÅR soligt och skönt
Dottern är van att bli uppvaktad på morgonen och varför ändra ett vinnande koncept.

 
Vi gav henne det lilla häftet med hälsningar från familj och vänner och flera sidor bildkollage. Framsidan visar sånt som är typiskt för Dottern. Unique syftar inte på att hon är uník - fast det är hon förstås i våra ögon - utan favoritbutiken Boutique Unique i Karlstad. Andra presenter från man, barn och vänner fick hon då också.


Vi började med besök på en lokal Farmers Market, där det förstås fanns fräscha frukter och grönsaker.  


Och den här imponerande grillvagnen. Den var så stor, att den hade egen nummerskylt. Där erbjöds både pulled pork,grillade revben och nygrillade korvar. Synd att det var så nära inpå vår frukost.

   

 
Sedan bar det iväg till minigolfbanan Jungle Golf som är en favorit bland alla de fantastiska, fantasifulla  och synnerligen välskötta minigolfbanor, som finns i området. 

 
Och Dottern vann! Här fångad i en liten paus med bananklase på huvudet.


Vid återkomsten till FMB bytte vi hotell och checkade in på Manatee Bay Inn, där Dottern och Svärsonen bott flera gånger tidigare. Önskemålet hade varit att få bo där hela vistelsen, men det var helt fullbokat innan. Därför bodde vi på grannhotellet i början.


Vi fick en lägenhet uppe till vänster på bild - vardagsrum med pentry, sovrum och toa/dusch och stor balkong mot pool och bay.     


Dotterns och Svärsonens lägenhet var inte riktigt klar ännu, så de följde med oss upp till vår balkong fär en drink. För Dottern betyder det Margarita.

 
När deras rum var klart klev Dotten möttes av ett presentbord! En total överraskning för henne. 

 
Dels en ros och rödvinsflaska från värdparet, dels vitt vin och Margarita från f.d arbetskamrater som blivit vänner. Värdparet hade haft ett finger med i spelet för att få fram presneterna från arbetskamraterna (och jag anar att även Svärsonen varit inblandad).Gissa om det var uppskattat!


Senare satt de på sin uteplats och bara njöt. Just den lägenheten är deras absoluta favorit med poolen så nära att den känns som deras egen, fast den egentligen delas med två andra familjer.  

 
Nyfiken ekorre kilade omkring i trädgården.


Blommande bananplanta fanns framför huset.


Efter en drink med lite nassel vid poolen gick vi till närbelägna restaurangen Nervous Nellie's för middag. Varför hon skulle vara nervös förstår jag inte riktigt, för maten som serverades var jättegod.


Nöjd och glad 50-åring utanför restaurangen.


Drog oss tillbaka efter en mycket lyckad och trevlig dag.

FORTSÄTTNING FÖLJER


     


   Av Lambergsfrua - 9 mars 2015 10:30

MÅNDAG DEN 16 FEBRUARI - Presidents Day - shopping och pooling


På morgonen satt pelikaner i träden mittemot vår brygga. För mig är det en gåta att pelikaner med sina breda simfötter kan sitta i ett träd, men de bryr sig tydligen inte om vad jag tycker.

"Shop til you drop!" brukar man skämtsamt säga och i Florida stämmer det - nästan. För man shoppar sig ju inte svimfärdig, även om möjligheten finns.   Mycket är så mycket billigare än här hemma och framför allt är ju utbudet så mycket större - och vissa saker finns helt enkelt inte att köpa i Sverige. 

Vi hade med oss en inköpslista hemifrån och prickade av vartefter. Naturligtvis slank det sedan med en och annan sak som inte stod på listan, men som kändes oemotståndliga...

 
Vårt första mål var Tanger Outlet med alla sina butiker. Där traskade vi runt ganska länge, medan Mannen I Mitt liv parkerade sig på en bänk i skuggan med sitt korsord. Han behövde nämligen ingenting av det som fanns att köpa. Om sanningen ska fram, behöver han ingenting alls utöver det han redan har... Jag gillar att det finns en toa i varje affär i hela shoppingområdet. 


Jag har inte visat så mycket blommor än, men här fanns det en hel del hisbiskus(ar) i rabatterna.

 
Stannade till vid en liquer store på hemvägen. I skyltfönstret puffade man för Absolut Vodka med olika smaker. Vi stod där i värmen och skrattade åt reklamen: "Varje droppe av denna superba vodka är tillverkad av fint vintervete..." Jag antar att just ordet vintervete ska locka svettigt varma köpare. Men se där var vi svårflirtade.


Långa bilköer på vägen tillbaks till Fort Myers Beach. Mannen i Mitt Liv tog helt enkelt fram sitt korsord och överlät lugnt körningen till tålmodige Svärsonen.  

 
Se där! Så kom vi då äntligen fram till bron över till Estero Island och FMB (som de invigde säger om Fort Myers Beach). Vi bodde till höger nedanför bron.


Åt sen lunch på SOB - Smokin Oyster Brewery tvärsöver gatan från vårt boende. Så gott och väldigt mysigt. Vi satt inne för det fanns inga lediga bord utomhus.


Poolen fick besök av oss alla fyra - men Svärsonen är fotografen här, så han kunde inte delta i bilden.

 
Mängder av fåglar slog sig ner på ledningarna. Vet inte om de samlade sig för flytt norrut eller om det bara var ett vanligt kvällssamkväm.


Naturligtvis kunde vi inte låta bli att traska ner till stranden för att se solnedgången. De här blommorna växte precis vid kanten av den kritvita mjuka strandsanden.

     
Kommentarer känns onödiga - det vara bara så vackert.  


Dottern och Svärsonen gick ut på vår brygga för att sms:a till vårt käre Barnbarn. Därute var det bra täckning.  


Kväll på vår brygga med utsikt mot vid Manatee Bay därborta till höger.  

FORTSÄTTNING FÖLJER! 

     

Av Lambergsfrua - 8 mars 2015 17:00

SÖNDAG DEN 15 FEBRUARI  SOL!  Strandpromenad, shopping och avkoppling på bryggan
Medan våra "ungdomar" stack iväg på en shoppingrunda, utforskade MiML och jag närområdet.

 
Typisk turistfälla, men vi kunde inte motstå frestelsen att skoja lite.


Kul skylt om man är på det humöret.
 
 
Tog oss den korta sträckan ner till piren och gick sedan längs stranden. Mycket folk eftersom det var högsäsong.


Det var inte bara folk som gillade läget...


Ganska blåsigt, men det gynnade bara skärmseglare - eller vad det kallas.   


Vilken häftig hoj! Och vilken häftig motivlackering! Den såg vi, när vi var på väg att möta "ungdomarna" för sen lunch. 

 
Det blev nachos - och en Margarita.


Dottern matchade våra rumsdörrar. Här talar vi verkligen Floridafärger!

 
Svärsonen blev varm och tog sig ett dopp i poolen fast han egentligen inte är så förtjust i vätan.

 
Dottern är ett riktigt vattendjur och hoppar gärna i vattnet - allra helst om det dessutom finns något gott att läska sig med.


 
Vi seniorer höll oss i skuggan så mycket som möjligt. 


Konstig palm kan tyckas. Palm med spjut i toppen? Nej då, det är bara ett nytt plamblad på gång att utvecklas. 


Vid solnedgången samlades folk vid piren och stranden för att betrakta skådespelet. Lite som i Key West.


Vid den tiden finns olika underhållare också på plats - "Ballongtanten" t.ex som fick barnen att gapa av förtjusning, när hon skapade djur eller fåglar eller något annat av sina långsmala ballonger.

 
Levande statyer tycks det finnas gott om på turistställen. Den här spelade dessutom en trudelutt, när han fick en slant i sin låda. Emellanåt lämnade han sin plats och gick en bit bort i skuggan för att svalka sig och prata lite med en annan artist.

 
Solen dalade lite efter 18 och piren fylldes av folk som ville njuta - och fotografera.

   
Precis som vi! 

 
Klockan 18.15 sjönk solen i Mexikanska Golfen och vi återvände "hem".


Vi kunde
ha åkt palmbladsprydd cykeltaxi förstås, men avstod. Vi bodde alldeles för nära för en sån åktur.  

FORTSÄTTNING FÖLJER!


 

Av Lambergsfrua - 7 mars 2015 18:30

"Vi kommer att fira min 50-årsdag i Florida, i Fort Myers Beach" sa Dottern en mörk höstkväll, när vi satt på balkongen och småpratade. "Vill ni följa med?" frågade Svärsonen sedan. Klart att vi ville! Det ar 15 år sedan vi var där senast, innan dess var vi där väldigt ofta. På 90-talet ägde vi en condo (köpt lägenhet) i Cape Coral, som inte ligger alltför långt därfrån. Där tillbringade vi all ledig tid då. Visst ville vi komma tillbaka dit, där vi upplevt så mycket trevligt och roligt tillsammans med barn, barnbarn och goda vänner.

TORSDAG DEN 12 FEBRUARI  Karlstad - Stockholm/Arlanda
Åkte tåg
och bodde på Radisson Blu i Sky City.

 

Från våra rum kunde vi njuta av solnedgången över landnings-och startbanor.


FREDAG DEN 13 FEBRUARI Stockholm - Paris - Atlanta - Fort Myers
"Travelling means a lot of fun" sägs det och jag håller gärna med. Det innebär också en hel del väntan på avgång - eller vid byten hastande längs korridorer och trappor mellan olika terminaler i de allt större flygplatserna för att komma fram till gaten i tid till avgång. 

 
Fyra timmars väntan i Paris gav gott om tid att både läsa, lösa korsord, kolla Facebook och resehandlingar. Och smutta på lite vin därtill.   Är det semester så är det.

Vi flög till Atlanta med en stor Boeing 777-300 med plats för 468 passagerare! Jag förundras alltid över att det går så pass snabbt att få alla människor på plats, trots att det är ett väldigt bökande med handbagage som ska upp i facken ovanför sätena. 486 personer är rätt många - och planet var fullt.

9 timmars flygning och 6 timmars tidsskillnad i knoppen kändes i seniorkroppen. Sista biten ner till Fort Myers var bara som ett litet skutt på knappa två timmar.

 
Bilen hämtades ut på flygplatsen. Jag gillar den lilla kudden för Garmin i stället för våra hållare som fästs på vindrutan. 

 
Vårt första boende i Ft Myers Beach - Shipwreck Motel. Man blir glad av alla färgglada hus.

Lördag den 14 februari Valentine's Day   Cape Coral - Matlacha - Pine Island    SOL!

 
Morgonen var sval, men temperatren steg så fort solen visade sig. Dottern och Svärsonen tog en tidig morgonpromenad längs stranden och fotograferade soluppgången. 

 
Vår lilla nostalgiutflykt började sedan i Cape Coral på Victoria Drive för att återse huset där vi hade "vår" condo. Den låg högst upp till höger på bilden. Det finns bara sju condos i huset, så det var lätt att komma överens om vad som behövde göras - och inte göras.

 
Och däruppe syns vår stora balkong, som kallas lanai i de här trakterna. Däruppe fanns/finns det ett förråd till vänster och till höger bakom dörrar tvättmaskin och torktumlare. Poolen är uppvärmd och täckt för att hålla värmen. Vill man bada är det bara att rulla av täckelsen. Att ligga där och plaska på julafton är en höjdare - det ger ordet julbad en helt ny innebörd.

   
Utsikten mot Bimini Basin. 


Nu som då blommade hibiscus i trädgården.


Längre bort på gatan på en obebyggd tomt har några jordugglor sina bon i marken. Deras uggleförfäder fanns där redan på vår tid. Det är onekligen en ganska utsatt boplats, men folk gör allt för att skydda dem genom att markera platsen noga. Man kan inte gå ut där och störa dem av misstag i alla fall.  Närbelägna Cape Coral Beach fick förstås ett besök. MiML och jag tog en liten paus i strandstol modell större.

   
Ja men hur tänkte man här?? Från handikapp-P-platsen fanns en rullstolsramp ner på  den potatismjölsvita stranden - men hallå! Den slutade ju mitt i en uppskyfflad sandhög...


Den enkla lilla kiosken med öl och mackor vid piren har bytts ut mot en riktigt trevlig restaurang.

 
Aj aj! Inga fåglar göre sig besvär ! Lyktstolpar och andra stolpar har gjorts synnerligen ogästvänliga för pelikaner och andra sjöfåglar.

 
Den långa piren är populär bland fritidsfiskare. Då och då händer det att fiskelinor går av och lämnas åt sitt öde, vilket kan bli ödesdigert för fåglarna. Därför finns den här behållaren för trasiga fiskelinor, där de förstörs automatiskt. Vad som händer, om man slänger sopor i behållaren, framgår inte av texten - men säkert inget bra i alla fall.

 
Fortsatte västerut till Matlacha, som är en färgstark liten stad där konstnärssjälar trivs och verkar. Just vid vårt besök var det Art Festival så alla konstnärer hade öppet hus. 

 
Absolut ingen fotografering, men när jag frågade om det var OK att föreviga konstnärens tuffa solbrillor fick jag OK av henne och hon poserade villigt.


MiML fastnade för en synnerligen färgglad liten husvagn, som konstnären tydligen använder vi diverse art shower. Oavsett vad man tycker, så  passerar den inte obemärkt.

 
I ett litet bambuträd hängde läckra skor. Kankse något för vår skosamlande Dotter att ha i julgranen...

   
En turistfälla av det ovanligare slaget och väldigt ärligt ;)

 
Här i Matlacha är det ena huset färsgstarkare än det andra - i typiska Floridafärger.

   

En liten paus vid vattnet. De svampliknande dekorationer är tillverkade av vackert mörkblå vattenflaskor som fått vitmålade bottnar.


På grannbryggan fanns julgranen kvar som dekorativ prydnad och på bryggkanten satt en liten metande pojke - men han var inte levande.  

 

Skönt att vila fötterna lite tyckte MiML utan att ägna de sköna damerna i bakgrunden en endaste blick.


Ja men titta - SKOR! Dottern styrde med bestämda steg in i butiken och Svärsonen följde snällt med.


På dörren hängde den här skylten - och Dottern log.
 
Vi forttsatte till St James City på Pine Island där favoriten Waterfront Restaurant fick ett besök. Dit tog vi oss många gånger både med bil och båt. Populärt lunchställe även för båtsheriffen.

  
Men utsikt mot Mexikanska Golfen åt vi vår lunch - clam showder, som är en amerikansk musselsoppa med bland annat bitar av potatis och blekselleri.


På vägen tillbaka passerade vi Waterfront Hotel på Matlacha. Där bodde MiML och jag på hans 60-årsdag. Det var en present från barnen och svärsonen och var helt fantastiskt - a dream come true! Man kunde faktiskt fiska från rummet, men ännu hellre från uteplatsen. Och det gjorde vi faktiskt även om fångsten var minimal.

    
Nu var det ju så att the Art Show ute på Matlacha lockade mycket folk så det blev lite köer - men trafiken flöt på om än ganska långsamt. Svärsonen var chaufför - med en ängels tålamod.

 
Tillbaka på Shipwreck satt vi på bryggan och kopplade av. En och annan båt kom in i bayen och fick full uppmärksamhet av oss.

 
Mannen i Mitt Liv intog bästa fotostället för att fotografera. Inte båtarna utan pelikanerna i träden därborta på andra sidan.  


I solnedgången gick vi ner till stranden som så många andra. Från den här båten hade säkert passagerarna en helt underbar solnedgång.

FORTSÄTTNING FÖLJER


    
     Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se