Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under augusti 2015

Av Lambergsfrua - 13 augusti 2015 16:30

Nu när vi kommit en bra bit in i augusti, kanske det är läge för att börja blogga så smått igen. Mest kommer jag att hålla till på Facebook förstås, men ett och annat inlägg bir det nog här ändå.

 
Sommaren har i stort sett
varit bra för oss. Många med sommarsemestrar har med all rätt haft synpunkter på det svala och regniga vädret, men det har passat oss ganska bra. Bara det inte snöar eller är halt, tycker Mannen I Mitt Liv och jag att det är bra väder - ha ha!   

 
Vi solar inte och badar inte utomhus (i Sverige). Men vi sitter gärna i skuggan och tittar på folk och båtar, som här på Mörudden ute på Hammarö. 

 
I juni var vi på Utö och hälsade på gamla goda vänner.

 
Vi åt läcker skaldjurslunch på mysiga Båtshaket på Utögrannen Ålö. Ungdomarna i Trio Lingo underhöll med jazziga toner.

 
Vi har även besökt en gammal god vän i Strängnäs. Hennes favoritblomma är prästkrage - gissa vad hon heter!   

 
I juli kom Sonen kom hit för att fira sin födelsedag. Familj och vänner hade sammanställt en "Minnesbok" med fotokollage och gratulationshälsningar till honom. Det blev både skratt och ett och annat rört glitter i ögonvrån.

 
Det rådde nästan festivalstämning i stan, när Ostindiefararen Götheborg kom hit på besök under sin Vänerturné. Vädret var på sitt allra bästa humör hela tiden - utom ca en timme innan Gunhild Carling skulle starta sin show på kajen. Turligt nog höll det upp ganska snart, så showen kunde genomföras utan regnponchos.


Vallarnas Friluftstater i Falkenberg fick besök av oss den allra första helgen i augusti, dä vi såg Bröllop i kikar'n. Det var en skön kväll utan minsta regndroppe. Ja, jag vet att alla inte gillar den här teatergenren, men vi skrattade gott i alla fall. Ett stor plus är att alla platser där är utrustade med teleslinga. Perfekt!


Vi övernattadetrevliga hotellet Hotellet - i Ullared! Det fans tid för shopping om man så ville. Vi åt sen lunch därinne och köpte faktiskt varsitt par nya gåstavar. Våra gamla har hängt med i ca15-16 år och går inte längre att fälla ihop. MiML har dragit ihop förskruvningen (hårt!) med polygrip för de har en tendens att sjunka ihop lite så där okontrollerat vid varje stavtrav. Nu ska de förpassas till gåstavarnas hímmel - med andra ord återvinningscentralens containern för icke brännbart.

 
Nu i augusti tävlar gullris och renfana om att lysa gulast här vid Tjärnen.


Båttrafiken är livlig och här är en av de större båtarna på väg in till bryggan i Tjärnen.  


Det är i stora drag hur vår sommar har sett ut hitills och än är den inte slut! Vi har haft några riktigt sköna semsommardagar och det ser ut att fortsätta så några dagar till - om man ska tro på SMHI...

Ha en skön kväll!
Varm kram,

Lambergsfrua   
 


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards