Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 15 januari 2017

Abu Dhabi och Dubai

Av Lambergsfrua - 15 januari 2017 13:00

  
Vintertid,
när det är kallt och grått ute och dagarna korta, är det roligt att planera kommande resor och så har Mannen i Mitt Liv och jag också gjort.

Under årens lopp
har vi rest en hel del, men aldrig tidigare besökt Förenade Arabemiraten. Nu har vi bestämt att göra det nån gång framöver tillsammans med bästa Dottern och käre Svärsonen. Det blir både Abu Dhabi och Dubai.

  Innan vi ger oss iväg ska vi njuta av årets första snödroppar här i Karlstad.

Egentligen är det en helt otrolig utveckling, som har skett i Förenade Arabemiraten sedan 80-talet tack vare oljefyndigheter. Man kan tycka vad man vill om både statsskick, religion och lagar men det ska bli spännande och intressant att få uppleva och se allt med egna ögon - bland annat världens högsta byggnad bland alla andra höga byggnader, inomhusskidåkning, lyxiga hotell och stora shoppingmall. Inte för att vi planerar att shoppa, men det kan vara roligt att bara titta också - tror jag.  

 
Bästa Dottern och jag har redan börjat diskutera lämplig semesterklädsel för oss. Vi känner oss lite tvehågsna faktisk. Man kan och får ju inte trippa omkring i kortkort eller små shorts och urringade tröjor, som visar magen bar. Nu är varken hon eller jag mycket för att visa magen bar i offentliga sammanhang - utom på badstranden eller vid poolen förstås.

Som turistande kvinna behöver man i alla fall inte bära heltäckande kläder har vi fått veta, men en sjal kan vara lämpligt att ha till hands att täcka huvud och armar med vid behov. Hmm, ja hon och jag får nog diskutera det här lite närmare.

 
Och vi tar gärna emot tips och råd
om både klädsel och annat från någon, som har varit  där!
Varm kram,
Lambergsfrua  
  

 
 
Ingrid

Ingrid

15 januari 2017 17:51

Så härligt att planera en sådan resa nu när det är lite grått och trist. Där har jag aldrig varit, så jag kan tyvärr inte bistå med några goda råd, men det får du säkert från någon annan.
Ha en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

15 januari 2017 17:59

Tack Ingrid! Jag tror att det kan blir en riktigt bra resa, om än mycket annorlunda.
Önskar dig också en skön söndagskväll.
Varm kram,
Lambergsfrua :)

 
Siv

Siv

28 januari 2017 11:16

Roligt att se att din blogg fortfarande hålls levande. Nu när jag tittade in efter flera års uppehåll läste jag t.ex om ditt bröllop.
Jag bodde själv i Ösmo 1968 - 71.
Jag har också gjort bildkalendrar liknande din, så vi har flera beröringspunkter.
Jag gillar också att resa, i fjol var jag bl.a i Moskva och England. Nu främst ska jag till England igen.
Arabländerna lockar inte. Min man reste mycket i dessa länder när han jobbade på Ericsson och han gillade det inte alls.
Hoppas ni får en bra resa.

http://attityd.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

29 januari 2017 14:52

Hej Siv!
Jag kan väl såga, att jag håller bloggen vid liv med konstgjord andning. Jag skriver alltmer sällan, det bir mest från våra resor.
Bildkalendrar är trevliga och vi har sparat de gamla. Kul att titta i ibland.
Vi kom tyvärr inte iväg på vår resa till Emiraten p.g.a att Mannen i Mitt LIv drabbades av akut smärta i ett ben, som misstänktes vara plodpropp. Som tur är var det falskt alarm, men han har fortfarande ont och ska ta det lugnt ett par veckor. Inte läge för långresa då. Få se vad vi hittar på senare, när han känner sig bättre.
Ha det gott! :)

 
Ingen bild

Sonen

1 februari 2017 11:48

Fina bilder och en trevlig presentation. Den nya sjalen lär du garanterat få nytta av ändå ;)

Lambergsfrua

1 februari 2017 11:54

Ja, det hoppas och tror jag förstås - men inte där den ursprungligen var tänkt att användas förstås...
Kramen,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards