Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 18 april 2017

Våren kom av sig lite

Av Lambergsfrua - 18 april 2017 15:35

Så är då påsken över för den här gången, Den har varit trevlig, trots det mycket ombytliga vädret - men så ska det ju vara i april. Det blev inte så mycket utaktiviteter som vi kanske hade hoppats. Å andra sidan behövde man inte ha så dåligt samvete för att stanna inomhus...

 
Skärtorsdagens eftermiddag tillbringade Dottern och jag på stan, shoppade lite och fikade sedan på mysiga Mollys Café, som fortfarande har bordsservering i stilfull miljö. Cappuuccino med fransk chokladkaka och vispgrädde för Dottern och Latte med ljummen äppelpaj och vanlijkräm för mig.

Kvällen var lite kylslagen. Eftersom jag hade glömt att polera kvasten, avstod jag från färden till Blåkulla i år. Tur var väl det, för under natten snöade det! Det hade nog blivit i kallaste laget där på Blåkulla trots en värmande påskeld.

 
På långfredagen vaknade vi till ett riktig vinterlandskap med minusgrader. De fyra båtarna därborta vid bryggorna syntes knappast i snöyran. Snön låg kvar hela dagen, så snöröjarna fick en hel del att göra för att göra gator och vägar farbara. Trots deras jobb var det inte alls lockande att ge sig ut i trafiken.

 
Vår vän R.
skulle ha åkt till Göteborg över helgen men insåg snabbt, att det var bäst att stanna hemma. Han hade inte förberett för något påskfirandet hemma, så vi bjöd in honom att dela vår påsklunch tillsammans med våra små möss. Det var ju helt oplanerat och blev mycket lyckat.
  
Käre Barnbarnet kom på påskaftonslunch och vi hade en riktigt trivsam eftermiddag tillsammans med prat om ditten och datten, innan han återvände till föräldrahemmet.


På påskdagen töade det mesta av snön bort och vårblommorna i gräsmattan såg ut att ha klarat sig riktigt bra från snöchocken. Dottern och Svärsonen kom på besök för att överlämna en doggie bag eller snarare en goodie bag med godsaker, som blev kvar efter deras brunch.

Annandag påsk var snön borta igen - utom på vissa skugga platser mot norr, men dit valde vi att inte titta - ha ha. Vi tänkte ta en prommis, men vände faktiskt hem igen efter en kort stund. Det blåste en bitande kall nordan och var klart oskönt.

Ha det gott!
Varm kram,
Lambergsfrua
  



 
 
Ingrid

Ingrid

23 april 2017 15:34

Ni ser ut att ha haft en fin påskhelg, om man bortser från snön då. Det var ju ett mindre trevligt inslag. Vi klarade oss rätt bra undan den omgången, men kallt år det och blåser gör det varenda dag.
På vintern kan man gå ut, men nu är det inte trevlig alls. Nog är det konstigt!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

24 april 2017 22:05

Ja, nog är det ett konstigt väder Ingrid. Jag har hängt undan vinterjackan och ställt undan de varma skorna och har ingen lust alls att rota fram dem igen. Då stannar jag hellre inne tills vi får vettigare vårväder.
Varm kram,
Lambergsfrua :)

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

20 maj 2017 08:02

Många godsaker på första bilden. Nu tror jag du ska slippa se snö mer denna säsong. Vi har precis haft vår första balkongfrukost. Fåglarna stod för underhållningen. En koltrast höll på att krocka med balkongräcket. Den var inte van vid människor vid den tiden.
Helgkram Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

Lambergsfrua

24 maj 2017 13:53

Vad härligt det låter Bosse - men jag tycker kanske lite synd om kolstrasten som blev lite småchockad av att se folk på balkongen.
Ha det gott i försommarvärmen och trevlig helg!
Kram,
Lambergsfrua :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards