Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2017

Augusti - sensommar och födelsedag!

Av Lambergsfrua - 21 augusti 2017 12:45

Jag gillar augusti! Visserligen är det tråkigt att det är den sista sommarmånaden - i alla fall i min värld. Visst kan september vara skön, men sommar är det inte ändå.

    
Kanske gillar jag augusti allra mest, för att jag fyller år då. Ja, faktiskt just idag.  

 
Min pappa fyllde år bara ett par dagar efter mig och någon av lördagarna närmast våra födelsedagar, var det kräftkalas hemma hos oss på sommarstället. Det var fest! Självklart regnade det aldrig. Bordet dukades fint och kulörta papperslyktor hängdes upp på en lina spänd mellan två träd. Tur att det var en grusgång under, för det hände ibland att en eller annan lykta tog eld och föll ner på marken, när stearinljuset kom för nära pappret...

 
Idag ska jag inte
fira med varken kräftor eller andra skaldjur. Däremot blir det lite annat gott att äta ikväll tillsammans med familjen och en god vän.

Önskar alla en riktigt bra dag!
Kram,
Lambergsfrua
  

 
 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

30 augusti 2017 17:16

Då förstår jag att du har många kära minnen från era gemensamma kräftkalas/födelsedagsfiranden. Jag och en dotter fyller är också, nära inpå varandra. Men det är inte så vanligt med kräftkalas i februari. :)
Hur känns det att vara tillbaka efter bloggsommarlovet? Här nere är många av septemberdagarna som en sensommardag. Men mörkret har tagit över taktpinnen sakta men säkert. Märks mest på kvällen.
Kram Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

Lambergsfrua

3 september 2017 15:40

Nej du Bosse, kräftkalas i februari skulle kännas helt fel - även om det numera är tillåtet att äta kräftor året om.
Jag känner mig ringrostig vad gäller bloggandet och kan inte bestämma mig om jag ska återuppta skrivandet, sluta helt eller skriva lite då och då. Just nu känns det sista alternativet mest aktuellt. Tror jag ;)
Kvällarna kommer snabbare och snabbare, solnedgångarna drar sig allt längre söderut. OM bara några veckor har vi den i väster nästan rakt ut från vår balkong. Fördelen med de tidigare kvällarna är att vi kan tända värmeljus och mysa lite mer.
Ha det gott i Skåneland!
Kram!

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

6 september 2017 16:18

Jag har sett semlor på fik mitt i sommaren. Känns lite fel för mig.
Jag röstar på sista alternativet. Lämna dörren på glänt.
Låter underbart att kunna se solnedgången hemifrån. Det är en sak som jag saknar från när vi hade det stora huset med vårt porslinsmuseum. Då satt jag och njöt många kvällar av just det vackra.
Det är en positiv sak med mörkret. I måndags när jag hade bloggbesök invigde jag de två blåa tuffa värmeljusen som jag köpte på Bornholm. En ängel och en vanlig ljuslykta.
Kram Bosse som nyss lyckades bita av en tandbit genom att suga på en mjuk Mozartkula. Borde vara omöjligt. Men S kommer att säga att et är en typisk Bosse Lidénare.

http://bosseliden.wordpress.com

Lambergsfrua

30 september 2017 15:09

Hejsan Bosse!
Så trevligt med en kommentar trots att jag är inne här så sällan. Stort tack, det gläder och värmer :)
Jag tycker det är en ynnest att bo så jag ser solnedgången, men har inte alltid haft det så. Kanske är det därför jag njuter extra mycket nu.

Fy vad trist med din avbitna tand. Hoppas nu att du har fått den lagad. Jag har faktiskt lyckats med konststycket att tugga ur en plomb, när jag åt en vanlig mjuk varmkorv för många år sedan. Det kändes otroligt fånigt - och otroligt.

Nu önskar jag dig och S. en ritktigt skön helg- den sista denna september.
Varm kram! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards