Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 5 februari 2018

Februari är här - sammanfattning av min januari

Av Lambergsfrua - 5 februari 2018 15:15

Nu när vi har kommit in i februari är det dags för mig att göra en kort sammafattning av de viktigaste händelserna i mitt och MiML:s Liv under januari månad.

 
Januari innebar nystart
för Mannen I Mitt Liv och mig på flera sätt. Vårt gamla gym stängdes på grund av ägarnas pensionering. Lite trist tyckte vi nog, men alla tycktes vi ha nya lösnngar på andra gym för vår fortsatta träning. Ett 20-tal av oss började på ACTIC i stället och det känns så bra att mötas av många bekanta ansikten och igenkännande leenden. Dessutom ligger det på gångavstånd hemifrån oss.


Träningen var inte till mycket nytta, när jag snubblade på mina egna stavar. MiML och jag var ute och stavtravade med Rulle. Jag hade ställt stavarna mot en bänk och vände mig för att lyfta MiML:s Rulle över en liten kant. Stavarna gled ner mot marken och hindrade plötsligt min framfart, så jag gjorde en elegant vurpa över Rulle. Nåja, så värst elegant var den kanske inte, om jag ska vara ärlig. Som tur var bröt jag inget och det gjorde inte så rasande ont där och då - men dagen efter var underben och fot sannerligen färgstarka och jag var ganska mörbultad lite här och där. Och visst kände jag av att jag hade ett ben. Och gör så fortfarande, när jag ska använda kängor med skaft, något som behövs om man ska gå ut och det är vinterväder.

  

Av olika anledningar var vi inte hemma hos Kära Dottern och Bäste Svärsonen under december månad och därmed inte haft tillfälle att njuta av deras juliga trädgårdsbelysning - eller egna glögg!
Det fick bli i januari i stället och det var precis lika fint och smakade lika gott då också. Efter glöggen och pepparkakor med olika ostar fick vi en väldigt god spenat- och ostfylld "snurra" med vin därtill.

 
Mannen i Mitt Liv har haft
lite problem att resa sig ur våra fåtöljer, som nog varit i lägsta lagen för en lång och inte helt ung herre med diverse krämpor. Efter diskussioner hit och dit och moget övervägande beslutade vi, att byta ut dem mot ett par "hjälpsammare" fåtöljer i bättre höjd. Vi kontaktade Gengåvan, som tacksamt tog emot våra nästan 20-åriga trotjänare och hämtade dem dessutom hemma hos oss. 

 
Nya fåtöljerna på plats! Vi betalade lite sxtra för hemtransport och montering. Så otroligt bekvämt! Och fåtöljerna är otroligt bekväma! De har inbyggt fotstöd och kan manövreras både bakåt och framåt med knapparna på en panel. MiML är mycket nöjd med just den där sista funktionen. Han trycker på en knapp och fåtöljen lutar sakta framåt, tills han utan svårighet kan resa sig upp. Han fortsätter ändå att träna just benmusklerna på gymmet.

 
Dagarna blir allt längre
 - eller är i alla fall inte lika korta som runt jul. Vädret har varierat från plusgrader och snöfritt med sköna vårvibbar till snö, isande mordanvindar och många minusgrader Just nu har vi -10 här och snö på marken. Trots det var det öppet vatten under bron. (Bilden togs igår) Isarna är sannerligen mycket förrädiska nu.


  Våren känns lite undanskrämd för tilfället, men idag såg jag i alla fall, att man sålde minipåskliljor på MAXI. Det är ett säkert vårtecken för mig. (Bilden är från förra året)
Ha det gott!
Kram,
Lambergsfrua 
  

 
 
Ingrid

Ingrid

3 februari 2018 20:22

Så tråkigt att ert gamla gym stängdes, men sen verkar det som om inlägget avslutas lite abrupt. Jag saknar en fortsättning....
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

5 februari 2018 14:19

Ja kära nån! Så det kan toka till sig. Jag skulle ta en paus för att ladda upp några bilder från mobilen. Jag sparade inlägget och tänkte inte på att ändra datumet för publicering, vilket skulle ge mig lite mer tid. Jag fortsätter nu!
Varm kram,
Lambergsfrua :)

 
Ingrid

Ingrid

8 februari 2018 19:45

Såna där fåtöljer har jag flera bekanta som skaffat sig och de är verkligen väldigt bekväma och sköna att sitta i, så det var nog ett klokt byte ni gjorde.
Och så din fot ser ut! Tur att du inte bröt någonting, men det kan nog ta ett tag med läkningen. Ni får ta det varsamt när ni gör era träningsrundor!
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

10 februari 2018 13:01

Tack snälla för din omtanke! Ja nog hade jag en väldig tur som inte bröt något, men det tar nog tid innan benet är helt OK igen. Jag smällde i hela vänstersidan och höger hand också.Det märks att kroppen inte är ung längre.
Vi är så nöjda med fåtöljerna! Dottern tyckte först att det var dumt, för då tränar man inte benmusklerna tillräckligt. Nu har hon ändrat sig då hon ser hur det underlättar för pappa att resa sig upp - och tränar gör han ju ändå två gånger i veckan + hemma på en vanligt köksstol.
Varm kram tillbaka från ett gråmulet Karlstad,
Lambergsfrua :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards