Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

Loppelådan;)

Av Lambergsfrua - 24 februari 2010 21:50

Först vill jag tacka er för alla go'a kommentarer - de värmer och gör mig glad.   


Loppelådan

Flera av er undrat lite över det uttrycket, som benämning på den sköna sängen. Det är ett ord, som jag har lånat av bloggarvännen Bosse Bus. Ja, han heter förstås inte Bus i efternamn utan Nilsson. Jag tyckte Bus passade honom bättre efter att ha läst om hans berättelser från ungdomens glada dagar.  


Jag tänker mig att en Loppelåda ser ut ungefär som en gammal utdragssoffa. Ni vet, man fällde upp locket och där under låg i bästa fall en enkel knölig madrass och lite sängkläder. Inte alltid så fräscha... 


OJ! Nu tog Sverige guld i stafett för herrar! Vilken lycka - fast jag kollade bara den sista km om jag ska vara ärlig. Och det ska man   


Dagen har varit kall och solig efter en mycket dimmig morgon. Takdropp och talgoxars gnissel och en våryr grönfink sjungade uppe i ett träd gjorde mig varm om hjärtat. Fåglarna lever tydligen mer efter dagsljuset än vädret.   


I eftermiddag har MiML varit på utbildning till handledare.

Kära barnbarnet fyller 16 om en dryg månad och får börja övningsköra. Till det behövs handledare, så  hans ömma Moder och lika ömma Fader och Morfader fick sig en tre timmar lång duvning i trafikkunskap. "Inget jag inte visste förut", var MiMLs lakoniska sammanfattning, när han återvände till hemmet lugna vrå.   


Så nu mina vänner ska jag vandra runt lite till er som jag inte hann med tidigare idag - och sen är det snart dags för Loppelådan   


Mina varmaste och soligaste kramar till er allihop   


 
 
Ruth

Ruth

24 februari 2010 22:57

Undrar om inte ordet "Lopplåda" kommer från Norge, det användes flitigt när jag var barn, måste kolla på nätet om min teori håller :-)
Har följt killernas stafett i kväll, det var en riktig rysare från start till mål, ÅTER GRATTIS TILL ETT SVENSKT GULD !
Vet inte om jag orkar skriva i kväll på min blogg hmm urk..
Kram och god natt !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Skomakar-Lisa

Skomakar-Lisa

24 februari 2010 23:06

Jasså, det är så en Loppelåda ser ut. En sån jag var rädd för när jag var liten. Tänk om locket fallit ner ... då hade det ju varit som en likkista.

Jaa, Sverige tog guld och jag är helt slut.
Efter en dag med mildväder ser jag fram emot flera såna dagar.
Stor kram till dig min vän !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bosse Bus

25 februari 2010 00:08

Som vanligt har du "hajat klyket" ;=)

 
Ingen bild

Bosse Bus

25 februari 2010 00:12

Ingen som känner mig som gammal idrottshatare skulle tro att både jag och hustrun satt och gastade som galningar när sverige fick sitt guld idag....
Ja jisses...här ryker "principerna"

Go natt Lambergsfrua! Dags att hutta sig i loppelådan ;=)

 
Berith

Berith

25 februari 2010 08:24

Jag tycker att loppelådan är ett underbart uttryck och jag ser framför mig just precis en sådan där gammal kök soffa
som du visar en bild på =))
Det har verkligen gått bra för Sverige i os =))
Ärlig , ja det ska man vara och ärlig är jag då jag säger att jag har inte sett en enda os sändning på tv =))
önskar dig en bra dag , varma kramar =))

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

25 februari 2010 08:54

Det skall du veta att dina gör också. Bosse bus är jätteroligt och skriver så bra och med en humorknorr. Det verkar gå bra för Sverige i OS. Tyvärr har jag inte följt OS denna gång. Ja du det är så härligt när en massa småfåglar dyker upp av alla sorter.

Att du har sånt vuxet barnbarn. Kul att få börja övningsköra så tidigt.

Ha en jättefin dag
Varma kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

25 februari 2010 09:50

Loppelåda har vi en nere i vår strandbod. Inte har det väl blivit av att vi legat i den precis, men den fungerar som soffa.

Jag satt minsann och såg på stafetten, men inte hela, jag slog emellan med Tom Ahlands dokumentär om Cornelis Wrejsvik.

Jag tycker att våra småfåglar är väldigt tysta ännu - för det kan väl inte vara så att jag inte hör dem - nej, så illa kan det väl inte vara!

Varma kramar till dig!
/Ingrid

http://stenstugu.com

 
Ingen bild

Peter

25 februari 2010 10:02

Ja du, stafetten var fantastiskt spännande att se, och så slutade den ju på allra bästa sätt också. Inte lika roligt med Tre Kronor i morse dock, även om jag egentligen tyckte det var ganska väntat.

Har varit handledare vid övningskörning och kan inte direkt påstå att jag längtar efter att upprepa den insatsen, ha ha. Tror emellertid att det blir en barnlek med barnbarnet bakom ratten ;-)

Kram Peter

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

25 februari 2010 17:19

Ruth, Skomakar-Lisa, Bosse Bus, Berith, Wiper och Ingrid: Stort och varmt tack för era alltid lika välkomna kommentarer:) Jag har svarat på era hemsidor.

Peter: Eftersom du är så illa rustad *fniss* att du inte har någon blogg ännu, svarar jag här.
Som jag skrev, tittade jag ju inte på hela stafetten, men det jag såg var alldeles tillräckligt och glädjande. När det började dra ihop sig hojtade och tjoade din pappa av upphetsning och då tittade jag förstås - och fick se spurten och vinsten. Härligt:)
pappa tror inte heller att det blir några problem med Barnbarnets övningskörning. Han har visserligen aldrig kört moppe, så han har aldrig prövat det här med växlar, men det tror vi att han fixar lätt som en plätt.
Ha det gott!

Mina soligaste kramar till er allihop som skrivit här!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Yvonne R

Yvonne R

25 februari 2010 17:46

Jag gillar verkligen uttrycket loppelådan och kan tänka mig att för väldigt längesedan så var den säkert inte bekväm eller särskilt ren;O)
Väldigt vacker möbel iallafall
Kram på dig

http://yvonne.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards