Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 7 juli 2010

Pajad mus

Av Lambergsfrua - 7 juli 2010 22:08

För ett par dagar sedan slutade min datormus att fungera. Bara så där utan vidare. Testade med musen till den bärbara (jo, jag har en sån - jag tycker det är smidigare än att sitta och fila på pekplattan). Den fungerade, alltså var den gamla datormusen slut.


När vi kom in till våra vänner i nöden, Wermlandsdata förkunnande Mannen i Mitt Liv med ett glatt flin: "Hustruns mus har pajat!" Tänk att ett så enkelt och gammalt skämt kan väcka så mycken munterhet hos gubbs i alla åldrar.


Så nu har Hustrun skaffat sig en ny mus - he he!  


Onsdag

Idag har jag scannat fraktsedlar på LBC Frakt. Man har köpt in en ny snabb maskin, som fullkomligt spottar fram fraktsedlarna. Jätteroligt att jobba med - även om den förkortar min arbetstid betydligt.


Skräpplockning

När jag kommit hem igen, gick vi ut en sväng i det fina vädret. Vi tog med oss en kasse och skräpplockartången och gick runt Tjärnen och Kanalen. På så sätt förenade vi nytta med nöje. Jag tog inget foto av skräpet, men däremot av fina blommor och båtar.



Några av husen i vår bostadsrättsförening sedda från en av Tjärnens bryggor.


En för mig okänd växt i strandkanten.


På väg ut mot Vänerns böljor


I våras fick jag lökar av dotter Maria. Satte dem i jorden, men trodde inte att de skulle blomma redan i år - men jodå! Jag tror det stod tigerliljor på förpackningen. Jättefina, tycker jag!


Lambergskanalen från båthusen på Herrhagssidan.


Fotbollen är slut, Peter har gått till sitt tillfälliga hem och vi ska snart krypa ner i våra sköna loppelådor.


Innan jag säger god natt och avslutar för idag vill jag tacka så innerligt mycket för kommentarer hos mig. Jag får skjuta upp bloggvandringarna ett tag - det är så mycket annat som upptar min tid just nu. Jag hoppas ni har tålamod med mig.


Varma och soliga kramar till er alla!   






 
 
Margit

Margit

8 juli 2010 00:39

Ja den nya musen var tjusig!!! Nu ska väl den funka också!!!
Underbart fina bilder du visar!!! vackra blommor. Härligt med båtarna!!!
Ja man hinner inte svara på kommentarerna nu på sommaren..som man brukar..men jag tycker det är roligt att lägga in sina bilder..ett bra sätt att spara..och titta tillbaka på senare...och nära o kära o vänner kan titta på vad man gör o har för sej. man följer varandra fastän avståndet är långt/stort...
Kram och ha de så gott vännen!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

Sonen

8 juli 2010 08:36

Tigerliljor är vackra och har dessutom ett häftigt namn. Den blomma du inte kände igen nere i vasskanten ser ut som en tilltufsad lupin. Den kanske är utstött av de andra lupinerna och håller nu på att mutera till något helt unikt a la den fula ankungen?

Kram

 
yvonne

yvonne

8 juli 2010 11:48

Hej! Jag tror det är nån slags strandiris de där blå blomstren. Inte är det tigerlilja iaf! Och de rosa vid stranden är fackelblomster! Härliga bilder från andra sidan stan ;) Ha det skönt och lycka till med nya musen ;)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

8 juli 2010 12:04

Margit: Tack, nya musen fungerar klanderfritt ;)
Ja, det blir lite si och så med bloggvandringar nu i sommartider, men det är ju övergående - i höst är vi nog i full gång igen. Då får vi gå tillbaks i bloggarna, titta och njuta.
Ha det gott!

Sonen: He he . muterad lupin. Nä, nu vet jag tack vare Yvonne, att det är ett fackelblomster. Och tigerliljans tuffa namn är fel. De blå blommorna heter något annat - men fina är de;)

Yvonne: Tack! Fackelblomster, javisst! Och inte kan det vara tigerlilja, för de ser ju helt annorlunda och mycket ståtligare ut. Vi bestämmer oss för, att det är någon slags iris i alla fall. Och vackra är de oavsett namn ;)

Mina varmaste kramar till er alla tre!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
yvonne

yvonne

8 juli 2010 12:36

Hej igen! Jo, Ljung känner jag till. Har inte varit där så mycket, det låg lite för långt bort från Fristad (jag bodde där 1956-1972) här i stan har jag bott sen -80. Muterad lupin, haha! Vem vet vad blommorna får för sig så här på sommaren ;)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

 
Cina

Cina

8 juli 2010 21:05

Som vanligt en massa fina foton....den där lila/cerisa blomman undrar jag om det inte kan vara en orkidée av något slag.
Men jag kan ha fel.
Tack för att du visar så mycket fina foton!

Kramen

http://heavenladyn.bloggplatsen.se

 
RuthRuth

RuthRuth

9 juli 2010 09:47

Skönt med riktiga grejer när man jobbar, förkortar det arbetstiden så är det ett stort pluss, vem vill inte gå hem och njuta av sommaren.
Gillar inte möss med sladdar på, så jag har trådlös, nackdelen är ju att batterierna tar slut i mellanåt, men då laddar jag nya. En röd och fin mus du har köpt dig, bra att ordet mus kan roa gubbsen hehe.
Ha en fin helg !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

9 juli 2010 12:27

Hejsan Lambergsfrua!

Visst kom din kommentar från igår med, du hade lämnat den under inlägget "Åtta år av saknad". Varmt tack för att du gjorde ett nytt försök.

Så vackert ni bor!

Vatten i alla former är verkligen härligt att ha i närheten. Jag skulle ha svårt att tänka mig att bo någonstans där jag inte har nära till stranden och havet.

Kram och ha en riktigt härlig helg!
Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

9 juli 2010 13:00

Vad mycket vackra bilder!! Jo så är det, vissa små skämt blir aldrig för gamla o förlegade..hihi. Slank in för att önska dig en skön helg. Oh tålamod, ja de är jag bra utrustade med fattas bara när man har fem ungar..
Kramiz Anki N

http://anki-nilsson.blogspot.com

 
yvonne

yvonne

10 juli 2010 16:21

Medborgarförslag till kommunen: en måstoalett i Lambergstjärn också! :)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

 
wiper

wiper

10 juli 2010 18:34

Tack för din kommentar ang mitt gästinlägg. Wiper vilar och tar det lugnt samtidigt som hon hinner njuta av en del annat också. Du har en jättefin blogg. Wiper hälsar så mycket till dig och din man.

Ha en fin kväll

Mr T

http://wiper.bloggplatsen.se

 
soffie

soffie

10 juli 2010 20:00

va bra med en ny mus,min jag hade slutade med bara en dag att funka inget innan utan bara en dag kaput;(
hoppas din nya funkar bra ,
Va härliga bilder du visar och vilka dagar vi haft!!
kram

http://www.soffie69.blogg.se

 
Ingen bild

Maria

10 juli 2010 20:06

Tjusig ny mus! Fascinernade att det skämtet fortfarande funkar - på jobbet kallar jag dem alltid råttor för slippa alla kommentarer....
Tror förresten att det var Iris du fick i påskägget och som nu blommar så vackert. Köpt på Lidl så det är förmodligen en tyskiris ;D
...det finns faktiskt ngt som heter så.

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

10 juli 2010 22:16

Tack alla för era kommentarer hos mig. Jag har skrivit lite i era bloggar. Till Maria, som inte har någon blogg och befinner sig på semester i sol och värme Grekland vill jag bara tacka för namnupplysningen - tyskiris, hm, jaha. Fina är de i alla fall. Nu ska jag också börja säga råtta i stället för mus - bra tips!

Soliga kramar till er alla!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards