Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 10 juli 2010

En riktig skitbrygga!

Av Lambergsfrua - 10 juli 2010 21:34

Jo, det är sant och inget som jag hittar på för att vara rolig så här på lördagskvällen. I går kunde vi läsa om sjösättningen av uppfinningen.   


Här i Karlstad har man stora problem med det växande antalet måsar och kajor, som både skränar och smutsar ner. Båtägarna är förtvivlade över att få sina båtar och kapell dekorerade med blaffiga fågelskitar. Jo, jag vet det heter exkrementer, men håll med om att exkrementbrygga inte låter tillnärmelsevis lika häftigt ;). Nya Wermlands Tidningens artikel kan du läsa här.


I dagens tidning berättades det, att måstoaletten blivit väl mottagen av måskolonin - kajorna nämndes inte, men de vågar sig väl inte ut på öppet vatten.



Om detta slår väl ut planerar kommunen att sätta ut fler måstoaletter /skitbryggor i våra vatten. Jag ser fram mot en sådan brygga här i Lambergstjärn. Hos oss sitter måsarna på lyktstolparna och lämnar rejäla glidminor på bilar, som står parkerade på gatan och till och med ända in på parkeringen vid husen. Inte kul alls.   


Nere i centrum undviker folk att parkera under de stora träd som finns där. Att lämna sin bil där innebär garanterat att du återvänder till en nedskitat bil - kajorna stortrivs nämligen i dessa trän.


Naturligtvis ska vi värna om miljön - och då är väl en skitbrygga en utmärkt idé!   


Soligt och ännu vid 22-tiden har vi +28. Folk sitter ute och söker svalka i skuggan,


Önskar er alla en god natts sömn och fortsatt trevlig helg.

Soliga kramar!







http://nwt.se/karlstad/article736181.ece

 
 
yvonne

yvonne

10 juli 2010 23:08

Fast den skylten på måsbryggan! Är det så lyckat? "Får ej beträdas", hahahahahaha! Inga måsar vågar väl sig dit då om de ser det ;) Men hoppas det funkar! Det tar väl ett tag innan de vant sig...Nu har jag cyklat hem från stan barbenad utan att frysa! Underbart. Godnatt! ;)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Sonen

11 juli 2010 06:25

Det låter ju som rena aprilskämtet förstås, men fungerar det är det ju jättebra.

Kramis

 
Ingen bild

Herrhags-TK

11 juli 2010 09:36

Skitbra ju, om det funkar! Hoppas måsarna över Pråmkanalen/Inre Hamns-inloppet kan sikta måsbryggan i Mariebergsviken och lockas dit... :)

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

11 juli 2010 11:50

Yvonne: Nä, skylten är ju lite missvisande - får ju gärna beträdas av måsfot, dock ej människofot. Men Vilken människa vill beträda en fågeltoalett? Inte jag i alla fall, så jag tro skylten inte alls skulle ha behövts.
Visst har vi underbara kvällar nu, såna som vi drömmer om under den mörka vintern.

Sonen: Aprilskämt är det inte - och för övrigt är vi inne i juli nu ;)Vi håller tummarna för att det funkar, för då kan det bli fler måstoaletter i våra vatten. Hur man ska komma tillrätta med staden alla kajor är dock en annan fråga.

Herrhags-TK: Spännande med en ny besökare - välkommen! Jag håller med dig - måsarna är ett stort problem i stan. De har tillåtits bli alldeles för många, precis som kajorna. Dottern bor som du på Herrhagen och störs dessutom av deras skriande på tidiga mornar.
Låt oss hoppas att Måstoan i Mariebergsviken funka, så vi kan få flera av den sorten.

Soliga kramar till er alla tre!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

11 juli 2010 16:41

Det var då ett nytt påfund som jag aldrig hört talas om förut. Men det låter ju vettigt, gillar måsarna att sitta där så är ju målet uppnått.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards