Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2010

Lite blandat

Av Lambergsfrua - 13 augusti 2010 11:49

Utspillt kaffe

I går jobbade jag på LBC Frakt med att scanna fraktsedlar och lite annat pyssel. Efter någon timme med scannigen fyllde jag mitt glas med cappuccino. Ja, jag har med mitt eget glas, eftersom jag tycker att de vanliga glasen på LBC  är så fjuttigt små. Även muggarna. Mitt rymmer fyra dl. Det tycker jag är lagom   


Ställde den fulla muggen på skrivbordet och fortsatte jobbet. Naturligtvis förstår ni vad som hände - jag viftade till med handen och välte glaset   


Det är helt fantastiskt hur mycket vätska det blir av fyra dl, när det ligger uthällt. Jag hann rädda fraktsedlarna med ett kobrasnabbt hugg, men sen spred det sig på bordet under scannern och under tangentbordet. 


När skrivbordet inte räckte till för vätan, fortsatte den ner på golvet, där elkablar och sladdosa ligger.  Jag ilade (nåja) iväg   och hämtade Torky, ner på golvet under skrivbordet (aj ja, mitt knä!) och lät Torky göra skäl för namnet. Dotter Maria var i närheten och kom till undsättning - med mera Torky.  


Sedan fyllde jag än en gång mitt glas med cappuccino - som jag ställde på behörigt avstånd från mina viftande händer   


Kanalsimmare!

Framåt kvällen fick vi till vår förvåning se en man komma simmande från Kanalen in i Tjärnen! Barn brukar bada vid bryggan nedanför gång- och cykelbron över Kanalen, men de håller sig där och gör inga längre simturer.
Han crawlade energiskt på där båtarna tar sig fram och tillbaka till bryggorna inne i Tjärnen. Och det kom faktiskt en båt, men kapten såg simmaren i tid och väjde. Kanske inte den allra lämpligaste platsen för en simtur. Jo, om han hade haft en mössa med röd flagga på kanske    


Inställd utflykt

Idag var vi bjudna till goda vännerna Annelis och Runes sommarställe på Jäverön för att umgås och grilla. Dit tar man sig antingen med en kort bilfärjetur från Herrön eller med Båtbussen från Inre Hamn. Vi hade planerat att ta Båtbussen för en behaglig sjötur på Vänern. Men si vädergudarna hade andra planer   Mulet och skurar - fast ganska varmt. I alla fall inget väder för en skärgårdsutflykt. Nu har vi skjutit upp besöket två veckor och håller tummarna för bättre tur då.


Önskar er alla en fin dag oavsett väder.

Soliga kramar till alla som tittar in!   









 
 
yvonne

yvonne

13 augusti 2010 13:08

Haha, en kanalsimmare! Han kanske hade kommit fel från Engelska kanalen ;) Jäverön, ja...dit har jag inte åkt än, heller. Kanske blir det av innan augusti är slut. Eller nästa år. :)
Må så gott!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

13 augusti 2010 13:51

Maken gjorde en liknande habavink idag vid lunchen med sitt vattenglas och han skyllde givetvis på att det är fredagen den trettonde, då kan det ju inte gå annat än illa. Hans vattenglas på 3 dl hamnade på brödfatet där vattnet blötte upp limpskivor och knäckebröd.

Ha en fin fortsättning på den här dagen!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

Kopings-mailis

13 augusti 2010 21:30

Tittar in för att önska dig en Trevlig Helg.Jag har en bild jag skulle vilja ge dig men jag vet inte vart jag ska skicka den???
Kram Mailis från Köping

 
Riitta

Riitta

13 augusti 2010 23:24

Hej igen, efter lång paus. Det blir inte riktigt lika mycket tid och intresse att sitta vid datorn på sommaren.
Men du har varit väldigt flitig. Läste genom hela sommarens skörd, men insåg snart att jag inte kan kommentera enstaka inlägg, utan den här får gälla för alla.
Jag ser att ni har haft en aktiv sommar. Skön också hoppas jag. Kan också notera att det regnat mycket mer hos er än hos oss på östra sidan. I Finland och Estland var det ännu torrare.
Kram på dig, och vi ses!

http://riittas-ordbilder.blogglatsen.se

 
wiper

wiper

14 augusti 2010 08:58

Håller med om att lite större glas känns bättre att dricka ur. Stackare! vilken otur med kaffet och visst blir det mer vätska än man tror ryms i ett glas. Hoppas inget skadades. Skönt att du hann rädda fraktsedlarna. Vilken läcker bild på simmaren, du har fångat den så bra. Ja du man kan ju inte bara simma så utan måste synas. Undrar om han är en kanalsimmare ;) som skall slå nåt rekord.

Synd att ni fick inställa besöket i skärgården. Vädret är inte så kul nu dessutom så fuktigt.

Ha en fin lördag ändå
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Ruth

Ruth

14 augusti 2010 09:46

Fy vilken våghalsad kille som simmar i farleden med livet som insats, ett telefonsamtal till polisen hade varit på plats. Kaffe och datorer passar inte så bra ihop (talar av egen erfarenhet) men du hade tur som inte skvalpade allt över tangentbordet så som jag gjorde, det slutade fungera, fy så retligt det kan bli. Man skulle ha en tät mugg med sugrör, skall se om jag kan hitta mig något sådant för att slippa framtida missöden. Solen lyser i dag, hoppas det så gör även hos er.
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Sonen

14 augusti 2010 13:20

Att simma där verkar onekligen knäppt. Vad gäller ditt äventyr med kaffemuggen förstår jag dig mer än väl, jag är en mästare på sådant där jag också och det är lika vansinnigt irriterande varje gång. Bortsett från kladdet får man se till att använda okrossbara glas och koppar ;)
/ Kramis

Lambergsfrua

14 augusti 2010 13:36

Japp Peter, mitt stora turkosa glas är okrossbart - inköpt av Öhrnarna i Florida :D Kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards