Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 23 januari 2011

Inget vettigt alls - och Birger Jarl

Av Lambergsfrua - 23 januari 2011 15:25

Man ska nte jämföra sig med andra, men när jag kikar runt i bloggar och på Facebook ser jag ju att "alla andra" fyller sina dagar med massor av aktiviteter - matlagning, bakning, umgänge, träning konserter och annat trevligt.


Jag har inte gjort något vettigt alls.

Jag letat som en stolle efter foton från en Ålandskryssning med Birger Jarl - ja båten alltså ;) Vi kom att prata om den, när vi var hos goda vänner i går. Våra åsikter om båten är totalt olika. Vännerna tycker att resorna med Birger Jarl är helt fantastiska och åker gärna ett par gånger varje år. Bara för att njuta.  "Östersjöns absolut trivsammaste båt". Tycker de.


Båten byggdes 1953 på Finnboda varv i Stockholm och såg exteriört ut ungefär likadant, när vi åkte med den i november 2002. jag vet att båten har byggts om flera gånger sen dess.


Vi  upplevde vår resa som skräp, men den var så billig, att man inte ens kunde med att klaga. Då var promenaddäcken öppna (nu inbyggda), hytterna var slitna (vi hamnade längst ner vid maskinrummet) och det fanns inte ett enda utrymme, som var rökfritt.


Vi åkte med ett värmländskt bussföretag (finns inte längre) och vi kunde inte uppgradera hyttvalet vid bokningen. Det fanns inte heller möjlighet att byta, när vi väl kom ombord. Tro mig, vi försökte. Fullbokat!    


Det var många partyglada människor ombord, som både tog sig en svängom till den polska tremannaorkern (inget ont om dem) och idogt frekventerade baren och vad som där erbjöds till "sjöpriser". Vi drog oss tillbaka ganska tidigt. Det gungade rejält på Ålandshav.


Nästa dag fortsatte sedan festandet efter frukost, medan båten gungade tillbaka till Stockholm. Tyvärr tillhörde ett gäng av de mest partyglada vår bussresa, så hemresan blev inte helt lugn. Först hittade flera av dem inte sitt bagage (de såg väl dubbelt), när de skulle lämna båten och sen var det en kvinna, som ennvisades med att röka nere på busstoaletten - som är tillverkad helt i plast.   


Chauffören blev arg, stannade bussen och skällde ut henne efter noter vid två tillfällen. Tredje gången hotade han med att tvinga henna att lämna bussen med väska och allt (även den dubbla, he he). Då först dämpade hon ner sig - och somnade under ljudligt snarkande.   


Jag inser ju att båten har fräschats upp och förbättrats på många sätt och numera får man ju inte röka inomhus - men jag får ändå inga positiva tankar om den båten. Där ser man hur otroligt viktigt det första intrycket är - i alla sammanhang!


Önskar er alla en fortsatt bra söndag!

Varma kramar   


PS Jag har hittat fotona DS


 
 
yvonne

yvonne

23 januari 2011 16:31

Hahaha! Visst är det jobbigt med människor som inte kan låta bli att ta ett glas för mycket på resor ;-) Ett litet glas nånstans, okej, men inte så man ser dubbelt och så :-D

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

23 januari 2011 20:02

Ja men visst är det så, Yvonne. För lite och för mycket skämmer allt, eller hus?
Varma kramar!

 
Ingrid

Ingrid

23 januari 2011 17:52

Efter en så strapatsrik resa så förstår jag att du inte tänker på den båten med några positiva tankar, men hade ressällskapet varit ett annat kanske båtens skavanker inte gjort så mycket;)

Ha en fin fortsättning på söndagen och så bra att du hittade de där bilderna!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

23 januari 2011 20:01

Självklart hade jag haft en annan inställning om ressällskapet varit hyfsat nyktert - men samtidigt var den där hytten inget roligt minne. Den drog ner betyget kan man lugn säga;)
varma kramar!

 
Lena

Lena

23 januari 2011 18:44

Någon sa "Clamydiaexpressen" om just dessa båtturer. Ja inte vet jag men har nog erfarenheter liknande dina om dessa resor. T Lenayvärr!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

23 januari 2011 20:00

Tänk det tror jag stämmer väldigt bra - men jag ska inte säga det till våra vänner som är så förtjusta i den båten ;)
Varma kramar

 
Ingen bild

Sussie

23 januari 2011 18:56

Jaa,man blir ju trött bara av att läsa på FB om alla som tränar... Katastrofresa...hihihihi,kul så här i efterhand kan jag tänka mej ; )

Lambergsfrua

23 januari 2011 19:59

Japp, du har så rätt kära Kristinakicki - sen blir jag också trött bara av att läsa om alla duktiga människor. Jag är inte på humör för det just nu, mutter;)
Varma kramar!

 
Suss

Suss

23 januari 2011 20:40

Oj oj oj, jag och en kompis som ser fram emot en kryssning till Åland nu på sportlovet, du har säkert sett det på min blogg. Cinderella är nog lite annorlunda än Birger Jarl, men har man otur med resesällskapet kan det bli hur som helst, oavsett båt. Rapport kommer vecka 8, sen vet vi. Kram!

http://www.leontina.blogg.se

Lambergsfrua

23 januari 2011 22:27

Kära Suss!
Det är en himmelsvid skillnad på Cinderella och Birger Jarl. Du och din kompis har alla förutsättningar att få en supertrevlig resa:)
varma kramar!

 
Anita

Anita

23 januari 2011 22:51

Åhh, vad jag har småsksrattat åt ditt inlägg. har varit med om ungefär det samma fast inte på den båten. Det var så mycket fylla och slagsmål så jag vågade inte ens somna. En kvinna började dricka direkt och höll sedan på tills vi var tillbaka i Stockholm men då bar de ut henne. Slagsmål lite här och där under hela resan. Nä, fy ... och inga fräscha hytter var det heller.
Första intrycket, sa du och jag håller med dig !!! Det går aldrig ur om man upplevt något så otrevligt.
Stor kram till dig vännen från mej !!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

24 januari 2011 16:28

Usch, jag förstår så väl att du kände dig rädd, när det blev bråk på båten. Vissa av de här typerna verkar ju aldrig bli trötta heller - eller så somnar de var som helst helt plakata.

En Finlandsresa som vi gjorde för flera år sen påminner om din. Det blev bråk i hytten mitt emot vår och bråket fortsatte ute o korridoren. Vi vågade inte sticka ut nosen utanför dörren utan ringde till receptionen för att vakter skulle komma och ta hand om grabbarna (ganska unga dessutom).
Vakterna var upptagna på annat håll i båten, men kom så småningom och de två värsta bråkstakarna fik sova ruset av sig i "finkan" eller vad det kallas för på en båt.

Positivt med den resan var i alla fall, att vi hade en helt fantastisk utresa genom skärgården i solsken - det uppvägde mycket :)
Varma kramar till dig min vän!

 
wiper

wiper

24 januari 2011 08:29

Man behöver inte göra nåt jämt utan det kan vara riktigt skönt att bara vara ibland. Tänk vad man kan uppleva saker olika. Kul att få reda på lite information om båten och resan. Det lät inte som nån behaglig tur och jag skulle inte ha gillat allt som hände där. Jag klarar inte av när folk röker och det är så skönt nu när det är rökfritt nästan överallt. Dom som drack så mycket hade ju absolut ingen kontroll på sig själv och då kan man råka illa ut. Nej! det verkade inte vara nån behaglig resa från början till slut.

Ha en jättebra måndag
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

24 januari 2011 16:11

Du har rätt Wiper, man behöver inte alltid göra en massa saker, men just igår kändes det som att jag borde ta tag i vissa saker och jag hade bara ingen lust. I den situationen får jag dåligt samvete. "Duktigt flicka-syndromet", du vet;)
Båten har ju förbättrats sen vi åkte, men det spelar ingen roll för mig. Det finns andra båtar, som är bra mycket trevligare, allra helst om man väljer att åka mitt i veckan.
Varma kramar!

 
Ruth

Ruth

24 januari 2011 10:07

Förstår att denna resan ni gjorde inte gav någon mersmak, mycket som inte var trivsamt där. 1:a intrycket är alltid viktig när det gäller både människor och platser. Det har blivit många trivsamma resor för er efter denna floppen.
Ha en fin dag / kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

24 januari 2011 16:08

Nej du Ruth, vi har aldrig känt för att åka med den båten igen trots verkligt låga priser och trots att båten har förbättrats flera gånger.
Det finns som sagt så många andra trevliga resor, som vi har gjort och förhoppningsvis kommer att göra;)
Varma kramar!

 
Ingen bild

Sonen

24 januari 2011 11:40

Jag visste inte att Birger Jarl gick i trafik fortfarande men jag tycker det är ganska kul att den gör det. Däremot tror jag man mår betydligt bättre ombord ett stort skepp än på en liten båt av det slaget när man väljer just Åland eller Helsingfors som resmål. Alla vet ju varför de resorna är så billiga, det är liksom krökandet, partajandet, hånglandet och shoppandet som är hela grejen - åtminstone för väldigt många.

Din beskrivning får mig att tänka på "pissepaus-gänget" på vår alpresa och hur det värsta paret bland dem ställde sin medhavda sprit på rullbandet på Landvetter. Hä hä, flabb flabb!

/ Kram

Lambergsfrua

24 januari 2011 16:06

Ja, Peter du har så rätt, framför allt om man åker i helgerna. Vi åkte i alla fall en söndag-måndag och medelåldern var hög, men det är ingen garanti för någonting;)
Nu vet jag att just Birger Jarl har genomgått flera upprustningar sen 2002 och promenaddäcken är inbyggda - och rökförbud gäller ju de flesta utrymmen. Antar att rökning tillåts i baren.

Ha ha ha! Ja, det var ju ingen på vår alpresa den där gången, som hade det minsta medlidande med det där paret i "pessepausgänget", när deras kasse taxfreepavorna kraschade i golvet. Det var riktigt, riktigt roligt! Skadeglädje kallas det och den var äkta :)
Många kramar,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards