Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 11 mars 2011

Våraning!

Av Lambergsfrua - 11 mars 2011 23:19

När solen skiner och står allt högre på himlen, känns det som vår i luften, trots att det ligger s-- kvar på marken. Idag syntes de första mörka fläckarna på isen, vilket betyder att gårdagens regnblandade s-- har gått hårt åt både s-- och is.   


Och vi såg två skrattmåsar flyga förbi vår balkong! Man undrar ju var de ska hitta mat just nu med s-- på marken, hela Vänern isbelagd och is på vår Tjärn. Det blir väl "sopsortering" som gäller för dem ett tag framåt.


Dags för loppelådan.

Godnatt alla människobarn och sov gott!

Varma kramar,

Lambergsfrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

12 mars 2011 08:16

Här har stora flockar med trutar anlänt och de är så vackra där de flyger högt, högt uppe mot den blåa himlen. För himlen är faktiskt blå idag också och solen skiner så vackert.

Jag önskar dig och maken en fin helg!

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

12 mars 2011 11:39

Vad mäktigt att se trutarna. DE är verkligen imponerande stora fåglar.
Vi har också sol och några plusgrader här idag, så det blir en promenad lite senare för att njuta av vårvädret.

Önskar detsamma till dig och din Åke!
Varma kramar,

 
Ingen bild

Sussie K

12 mars 2011 09:47

Det finns massor av vårtecken,gäller bara att se dom... Det är du duktig på!

Lambergsfrua

12 mars 2011 11:37

Jo men visst är det så. Tar man bara bort de där skygglapparna (för att rädda ögon förblindade av vinter och s--)ser man skator som samlar kvistar till sitt bo, kvittrande småfåglar som fnattar omkring i buskagen, någon person som står mot en vägg med ansiktet vänt mot den värmande vårsolen - och alla hundlortar som plötsligt avslöjas i tövädret =)
Ha det gott!
Kram!

 
Anita

Anita

12 mars 2011 13:55

Vi har mycket s--. Väldigt mycket ligger kvar. Ingen sol har vi heller här idag. Grått och mycket s--.S--n är inte vit utan riktigt skitig.

Tack för dina ord i min blogg. Jag håller med dig i din överlevnadsstrategi ... annars kanske jag inte klarar mig. *skrattar* Skämt å sido ... Jag hade samma tanke som du angående kärnkraftsreaktorer byggda i såna utsatta områden. Experterna säger att moderna kärnkraftsverk ska klara en härdsmälta men frågan är om detta gör det. Oroligt tycker jag.
Stor kram och tack för att väntat på mig under min "bloggsiesta".
Stor kram vännen !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

13 mars 2011 12:29

Det är samma typ av väder här. Grått, grått, grått och svartskitig s--. Men det blir bättre! Snart! Hoppas och tror jag ;)
ja du experterna säger, att kärnkraftverken ska klara en härdsmälta, men ibland undrar man ju. Undrar om de experter, som tillåter att kärnkraftverk byggs i dessa områden, inte själva fått en härdsmälta på vindsvåningen.

Resultatet är både skrämmande och oroligt. Man får hoppas att de tänker till en gång extra innan de redan planerade kärnkraftverken därborta börjar byggas.

Det vet du Anita, både jag och dina andra trogna läsare, väntar så gärna medan du tar din bloggsiesta. Som jag sagt förr - att blogga ska kännas lustfyllt. Om inre, då får man ta ett "brake".
Varmaste kramar till dig min go'a vän.

 
yvonne

yvonne

12 mars 2011 16:43

Ja, snart är s--helvetet borta! "Vanliga" måsar har jag sett här hela vintern, men inga skrattmåsar. Kanske är det öppet vatten någonstans nu. Jo, på Våxnäs, i ett dike...där finns det många måsar såg jag igår! :)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

13 mars 2011 12:21

JA! Det kan bara blir bättre nu ;) Vi har också haft vanliga måsar som cirklat runt i området. Jag misstänker att de blir matade av någon ömhjärtad djurvän i ett av grannhusen. Inte tillåtet, men jag förstår ju samtidigt varför det görs.
Månne Våxnäsdiket är fiskfyllt *fniss* - men en och annan stelfrusen mask eller snigel finns väl där för måsarna att knapra på:)
Ha en skön söndag!
Kram,

 
Ruth

Ruth

12 mars 2011 23:42

Synd om måsfåglarna och övriga sjöfåglar när det inte är öppet vatten, dom far nog illa ett tag till. Det regnar här nu, inga vårtecken har jag sett ännu, men det dröjer nog inte så länge dit. Nu är jag så trötter så det är dax för bädden.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

13 mars 2011 12:16

Ja, jag tycker också synd om de krakarna som lockats hit av vårljuset. Många fåglar går tydligen efter dagens längd och inte efter tillgången på mat, när de flyttar norrut till våra breddgrader igen. Då kan det bli tufft för dem en tid. Jag bara hoppas att de överlever på något sätt. Skrattmåsarna hittar säkert något ätbart bland soporna på våra återvinningsstationer.
Varma kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards