Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 13 mars 2011

Gråmulet

Av Lambergsfrua - 13 mars 2011 12:45

Kung Bore börjar tackla av och verkar ha förlorat det hårda greppet om naturen och oss - och ingen kan vara gladare för det än jag   


Det ska inte dröja alltför länge, innan vi kan njuta av den här utsikten över Lambergstjärnen - det här var den säsongens första båt på tjärnen.


Vi var bortbjudna till goda vännerna Anneli & Rune igår för att umgås, äta gott och se på TV. Först var det ju match mellan de två kaffestäderna Karlstad med Färjestad och Gävle med Brynäs. Sorgligt för oss FBK:are att se "våra grabbar" få på pälsen.   


Melodifestivalen gick väl ungefär, som vi hade trott. Anneli & Rune trodde mest på vinst för Danny. Även om vi också insåg, att han hade stora vinstchanser, trodde nog både MiML och jag, att Erik Saade skulle vinna, men hoppades ändå på The Moniker. Det var ju inte så tokigt gissat för någon av oss fyra  Nu gäller det bara, att Saade lyckas kvala in till Eurovision Song Contest med sitt nummer. Om inte annat är han ju söt, så det räcker och blir över *fniss, fniss*


Avslutar med en vårbild från området, där kära Dottern med familj bor. Jag säger bara: "Kolla in här Kung Bore - och ge dig!"


Varma kramar!

Lambergsfrua   

 
 
yvonne

yvonne

13 mars 2011 16:04

Jag tror att Bore läser din blogg, för visst töar det ute! Men det är ju ett tag till den undre bilden..suck...Fast april tycker jag är härlig, då kan man känna det där våriga ute! Kanske se en fjäril och lite mer blommor!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

14 mars 2011 19:45

Japp! Jag tror du har rätt Yvonne;) Jo, men visst dröjer det, innan vi kan njuta av värme, grönska och blommor - men det kommer =)
Jag tycker nog, att vårvintern den s.k femte årstiden är ganska skön. Den är så hoppfylld och lovande, allt blir bara bättre och bättre - även om man får räkna med en och annan bakstöt. Och sen kommer april med blommor och fågelkvitter. Underbart =)
Varm kram!

 
wiper

wiper

13 mars 2011 16:48

Ja det lär dröja ett tag innan man får se nåt så fint som på din bild. Här har vi snö kvar fortfarande. Kul att ni var i glada vänners lag i går. Jag gillade flera stycken i festivalen bl. a The Monniker. Det ser helt underbart ut i området där din dotter bor.

Ha en fin söndagskväll
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

14 mars 2011 19:41

Ja, vi har också mycket s-- och is kvar, men plusgraderna och solen tär hårt.
Moniker är en låt som har fastnat och den sitter som berget, tyvärr. Däremot kan jag inte komma ihåg Dannys låt på rak arm. Erics låt sitter också. "Catchy", som man säger ;)
Tack Wiper, dottern bor väldigt trevligt, centralt men ändå avskilt.
Ha det gott!
Varma kramar,

 
Ingen bild

Maria

13 mars 2011 17:50

Åh, vad jag längtar efter att kunna sitta ut på baksidan igen, och då menar jag inte på balkongen insvept i lyxpläd o med tass-skydd på fötterna.
Såg i alla fall ett härligt vårtecken när jag gick hem från er i går. En mycket nöjd skata tog sig ett vårdopp i en vattenpöl på Parkgatan. Han konverserade livligt med sina familjemedlemmar -som kanske var mer skeptiska till vattentemperaturen...
Kram Maria

Lambergsfrua

14 mars 2011 19:33

Mm. förstår vad du menar. Som jag skrev tidigare här, baksidan på ert hus är en oas.
Ja se skator =) Familjen tyckte nog att den skatan var mer än lovligt knäpp - men kanske det var skönt med ett vårdopp ;) Inget som lockar mig i alla fall *fniss*
Varma kramar,
Ma

 
soffie

soffie

13 mars 2011 18:50

men wow vart bor din dotter kan väl inte va i Sverige iallafall!Va härligt det såg ut,
Min lilla Nellie jublade i går då Eric vann,hoppas det går bra för han,
kram

http://www.soffie69.blogg.se

Lambergsfrua

14 mars 2011 19:31

He he, Soffie=) Dottern bor på Herrhagen och fotot är från baksidan på deras kedjehus. Det är en blommande oas. Trädgårdarna är små, men man hjälps åt att hålla det gemensamma utrymmet inbjudande och trivsamt. Där finns både sittgrupper och fast grill.
Ja Eric är ett riktigt charmtroll som tilltalar alla åldrar, tror jag.
Ha det gott!
Kramar,

 
Ruth

Ruth

13 mars 2011 23:14

Våren är allt fin, vi är där tror jag, i dag har det varit mulet väder, trotts det +10* (och det är inget vinterväder.)
Jag tyckte att rätt låt segrade i gårkväll, unga fläkter och en poppig låt, vi behöver inte kvala denna gången. Många fina låtar som kommer att spelas mycket på radion, men inte var det någon internationell öronfröjd (tror jag).
Så härligt det är där din dotter bor, vilken grönska.
Kram vännen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

14 mars 2011 19:28

Plusgrader och kraftig dagsmeja - det är vår, eller i alla fall vårvinter. Det som kallas vår femte årstid. Den gillar jag skarpt, för något mer löftesrikt får man leta efter.
Ja, jag är också säker på att flera av de här låtarna kommer att bli "öronplåga" i sommar. Vi var väldigt förtjusta i Sara Vargas mjuka och finstämda låt - men inser att den inte skulle ha en chans internationellt. Lite synd egentligen.
Dottern med sin lilla familj bor helt suveränt fint, centralt men ändå omgivna av mycket grönska på baksidan av huset.
Varmaste kramar!

 
Anita

Anita

14 mars 2011 14:17

Jaa du Lambergsfrua ... jag både såg på TV och hörde att "Kaffepojkarna" fick på pälsen. Våran Lotta håller stenhårt på dem och hon har samma vinnarskalle som sonen Jeppe så det hörs när allt inte går som det ska. Men det kommer flera matcher eller?? Jag är så dåligt uppdaterad på hockeyns spel, sportfreek som jag är men där har jag dragit gränsen för att hinna annat också *skrattar*
Fin tjärn vi har intill där ni bor. Tänk när sommarsolen lyser över den och värmen är så där svettigt varm ... Snart är vi där !!!
Stor kram från mej som inte hade någon särskild favorit i årets Melodifestival.

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

14 mars 2011 19:23

Jo då det kommer flera matcher. Det var bäst av sju som spelades i lördags. I kväll är det ännu en omgång och vi håller förstås tummarna för våra killar. Inte för att jag är så himla intresserad, men lite kul tycker jag allt det är ändå;)
Visst är det vackert vid vår tjärn och en sån här solig eftermiddag/kväll är det lätt att tänka sig fram till sommarens grönska och behaglighet.
Jag känner så många som inte bryr sig om Melodifestivalen och det har jag den största förståelse för och det är inte alltid så att man får någon riktig favvis. Nu blev det ju ungefär, som vi hade trott och det kändes kul.
Önskar dig och Livskamraten en skön kväll!
Allra varmaste kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards