Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 8 juni 2011

Bad och bogsering

Av Lambergsfrua - 8 juni 2011 18:07

Bad

På eftermiddagen var två grabbar nere vid Kanalen och badade från bryggan. Nu är tydligen vattentemperaturen ganska OK efter de senaste dagarnas värme.


De hastade inte upp i alla fall - även om det inte handlade om någon längre simtur.


Bogsering

Ja, så har då käre Svärsonen dragit iväg vår Silver(pil) till verkstan med familjens "Rödtott".


Foto: Erik Öhrn

Linan ser kanske lite kort ut, men den är elastisk och töjs ut till 4 meter. Det gör att start och bogsering sker utan ryck.


Enligt bilmeckens gissning handlar det om ett trasigt batteri - alltså att någon lamell gått sönder och skapat kortslutning. Om det verkligen är så, är ju skadan lätt åtgärdad - och vi kommer lindrigt undan ekonomiskt sett. Vi hoppas att det är så.


Varken Svärsonen eller Dottern behöver sin bil i morgon, så vi får låna den över dagen för att uträtta en del ärenden. Vi svängde in på vår P-plats alldeles efter grannen, som med ett stort leende undrade, om vi hade bytt bil eller målat om den gamla. 


Önskar er alla en skön och något svalare kväll.

Varma kramar,

Lambergsfrua   

 
 
Ruth

Ruth

8 juni 2011 19:44

Dessa 2 grabbarna trottsade nog det kyliga vattnet, för inte tror jag att det var någon härlig temperatur, men det är sport att vara först i vattnet.
Så trist med eran "silverpil" man är ju så beroende av dessa brummande farkoster på 4 hjul.
Hoppas ni kommer lindrigt undan och får någon krona över att fira med när den åter står på parkeringen. Ha en fin kväll !
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

8 juni 2011 23:18

Nä, jag skulle jag aldrig ens stoppa ner tån i vattnet nu, även om det anses badbart. Det var nog mera för att vara coola, som du säger.
Vår silverpil är ju mest bara silver för tillfället, men jag har gott hopp om att allt kommer att ordna sig till det bästa och vi får tillbaka en silverpil =D
OM det hela kommer att kosta under 2 000 kronor blir det allt en stund på balkongen ;)
Ha det gott och hoppas nu att det inte blir någon åska för dig i natt.
Varma kramar!

 
Agneta

Agneta

8 juni 2011 20:31

Hej!
Vattentemperaturen är nog inte så hög så det stör, men huvudsaken är att det är varmt o gott när man kommer upp.
Men usch då vilka problem ni har med bilen. Hoppas inerligt att det går att åtgärda snabbt samt för en "billig" penning. Jag har ingen bil och har aldrig haft men både dottern o svärsonen har och jag vet att det kostar multi ibland. Det kan bli en riktigt kalldusch det;-)
Men bor man på landet, dåliga kommunikationer och obekväma arbetstider så finns det inget val.
Om en stund ska jag se den nya engelska serien på TV4 som verkar lovande.
Ha det så gott i solen!
Kramen, Agneta

http://www.agnetas.name

Lambergsfrua

8 juni 2011 23:24

Vad roligt att du tittar in Agneta! Jag är så otroligt dålig på att bloggvandra den här årstiden, därför blir jag själaglad för för ett inlägg ändå. Det känns lite oförtjänt. Skönt att veta, att vännerna finns kvar trots allt.
Bilar är en dålig sparbössa, men den här är ju inte mer än 4-5 år och borde ha många goda år kvar. Vi håller tummarna för en hyfsad kostnad. Vi behöver ju egentligen ingen bil här i stan, men har den kvar av bekvämlighetsskäl några år till - om den behagar hänga med.
Vi såg nya engelska serien, uppföljaren till Herrskap och tjänstefolk - fantastiskt bra. Engelsmännen kan verkligen den genren.
Varma kramar!

 
Ingen bild

Sonen

9 juni 2011 11:08

Jag har slutat bada i sjöar och hav. Det bor saker i dem och det finns alldeles utmärkta simbassänger att tillgå istället ;p

Hålet i asfalten ser ut att vara orsakat av vatten som letat sig nedför sluttningen, men vad vet jag om sådant egentligen. Dessutom var det som sagt var tur att ingen klev i det. På tal om det, tror du inte att ett sådant där plastskydd från löpsedlarna vid 7-11 låg på backen igen i går. Den här gången upptäckte jag det i tid, men jag tog in det i butiken och uppmanade dem att sluta slarva när de byter ut löpen. Det är möjligt att tjejen bakom disken uppfattade mig som en smula vrång ... ;) ~ Kram

Lambergsfrua

9 juni 2011 22:46

Håller med dig, pool ska det vara och temperaturen ska var minst +27;)

Hålet och "tomheten" under asfalten kan mycket väl vara ett resultat av den stora översvämningen 2000. Visserligen gick inte vattnet upp till det huset, men Lambergskiosken var illa ute och fick vallas in. Tur att själva huset är pålat och står stadigt.
Sådana där plastskydd för löpsedlarna är förrädiska. Himla tur att du såg det i tid. Bra att du gick in till butiken med det också. Det är superslarvigt att inte sätta fast dem ordentligt över löpsedeln. Egentligen skulle du fått skadestånd från den butiken, vars plastskydd orakade din skada. Vrång? Ja, det hade du väl all anledning att vara.
Kramar,
Ma & Pa

 
yvonne

yvonne

9 juni 2011 20:01

Min är också silverfärgad! Fast den har bara två hjul ;) Och inte så mycket som kan gå sönder...Badar gör jag icke frivilligt! Kanske om det är så här varmt i augusti ;)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.comco

Lambergsfrua

9 juni 2011 22:41

He he! Det var ingen större fara med vår fyrhjuling. Ett par lameller i batteriet hade gått sönder och orsakade kortslutning. Därför funkade bilen ibland och till slut inte alls. För 1500 spänn har vi fått en bil som känns helt fräsch och pigg och kry.
Badar gör jag inte i vatten som är under +27. Man har väl självbevarelsedrift =DD
Kram,

 
Suss

Suss

9 juni 2011 23:50

Det verkar vara många som redan testat att bada, jag är nog lite för feg för att kasta mig i än. Förr var det annorlunda, då var det alltid Kristi himmelfärdshelgen som gällde för premiärdoppet. TUR att jag slutade med det! Kram

http://www.leontina.blogg.se

Lambergsfrua

10 juni 2011 11:39

Ja du Suss, det är många som inte har någon självbevarelsedrift *fniss* Jag har aldrig någonsin kommit på tanken att ta ett dopp redan på kr. Himmelsfärdsdagen. Bad ska vara njutbart och då behövs lite högre vattentemperaturer, tycker jag.
Min mamma däremot skulle absolut ta premiärdoppet på Mors Dag oavsett väder. Pappa och jag betraktade henne från bryggan med stor skepsis och stod redo med handduk och badrock.
Önskar dig och de dina en trevlig pingst!
Varma kramar,

 
Ingen bild

Pelle

10 juni 2011 08:36

Jag blev onekligen rikligt belönad för den här lilla bogsertrippen. Tusen tack.

Lambergsfrua

10 juni 2011 11:33

Det var inte mycket med tanke på den tid du la ner på både bogseringen och kringarbetet för att allt skulle fungera. Tusen tack själv för att du och din lilla familj alltid ställer upp! =D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards