Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 3 juli 2011

Objuden gäst!

Av Lambergsfrua - 3 juli 2011 17:02

I går ville vi festa på räkor för att fira Sonens födelsedag.Vi plockade fram ett paket stora grönländska 70/90-räkor från frysen.


  Döm om vår förvåning, när vi hittade den här lilla fulingen bland räkorna! Kanske lite svår att upptäcka på bilden, men MiML har lagt den på påsen här.


Hela gapet var täckt av små sylvassa tänder.   


Så här såg inkräktaren ut från ovan. Den består egentligen bara av ett stort huvud. Otroligt ful!

Texten på påsen skryter med att räkorna är vildfångade och har hög proteinhalt - men här fick vi nog lite högre proteinhalt än önskvärt   


Självklart har jag skrivit ett mail till Royal Greenland och bifogat några foton. Ska blir intressant att se, hur de reagerar. De kan ju åtminstone berätta, vad det är för ful fisk de har skickat med till oss.


Önskar er alla en fin fortsättning på söndagen!

Soliga kramar,

Lambergsfrua    

 
 
Ingrid

Ingrid

3 juli 2011 17:24

Det var verkligen en fuling, men jag tycker att den ser ut som en marulk, så hade den fått växa till sig hade den nog blivit en riktig läckerhet, fast i räkpåsen ska den ju inte vara.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

4 juli 2011 10:47

Ja du Ingrid, så kan det nog vara. "Kattfisk" sa MiML spontant, men han är ju ingen fiskkännare precis. Nu väntar jag bara på en reaktion från Royal Greenland.
Soliga kramar,

 
yvonne

yvonne

3 juli 2011 20:35

På den översta bilden ser det ju ut som om den finns med på fotot på påsen! :D Spännande om du får reda på vad det är!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.comco

Lambergsfrua

4 juli 2011 10:45

Håller helt med díg. Det är MiML som tagit fotona för jag fick telefon från Sonen.
Har ännu inte hört något från företaget.
Kramar,

 
Ingen bild

Herrhags-TK

3 juli 2011 22:17

Hej! Jag har kikat in här några gånger under våren även om jag inte skrivit något och kikar nu in igen och får se dina fina bilder från Gotland, men hoppar nästan till när jag får se vilken lägenhet din man sitter utanför. Det är ju helt otroligt. Jag är nästan säker på att jag faktiskt bott i en vecka i den lägenheten för ett antal år sen. Det var så att min kusin studerade i Visby och var på resa i Östeuropa i slutet av maj och då fick jag låna hans lägenhet. Om jag inte minns fel så, när man kommer in i lägenheten (från korridoren) finns det en kokvrå till höger och en tolett med dusch till vänster. Sedan består resten av lägenheten av ett enda rum som viker ut sig till vänster "bakom" toaletten och även framåt ut mot dörren uteplatsen. Från uteplatsen har man en strålande utsikt ut över Östersjön och hamnen och de stora färjorna ser man när de lagt till i hamnen. Jag måste leta fram mina foton från resan och jämföra! :) Härliga foton du tagit. /T.

Lambergsfrua

4 juli 2011 10:44

Hej Herrhags-TK!
Alltid lika roligt när tittar in och lämnar en kommentar också. Kul att du bott där på Ravinstigen också. Visst går man i från baksidan och in till lägenheten från en korridor. Den här lilla lägenheten låg längst ut på kanten mot P-platserna. Vår lägenhet var spegelvänd mot den du beskriver, så du bodde kanske granne? Lustigt sammanträffande i alla fall. Sommartid måste studenterna lämna sina lägenheter och förvara tillhörigheter i källarförråd. Då hyrs de ut till reseföretag, som i vårt fall MK-resor.
Utsikten var fantastisk och vi är jätteglada att vi fick den där återbudsplatsen.
Tack för berömmet också!
Ha det gott!

 
Ruth

Ruth

3 juli 2011 22:20

Ja det var minst sagt en riktig liten fuling. Ser nästan ut som en mini Marulk, ett yngel. Skall bli intressant om du får något svar från Royal Greenland, som kompensation kanske du får en hel kartong med räkor:) Det är nog lätt att det kan slinka med ett och annat i fångsten från havets barnkammare och hamnar ute i handeln.
Kram vännen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

4 juli 2011 10:38

Ja, du min vän, inte är det konstigt att det kommer med något annat än räkor i fångsterna. Jag väntar med spänning på ett svar från företaget.
Ha en bra dag!
Varma kramar!

 
Ingen bild

Lasse

3 juli 2011 23:06

Åh fy!!!
Åt ni från den påsen, eller slängde ni allt?
*ryser.....!!!!*

Lambergsfrua

4 juli 2011 10:36

Vi åt från påsen. Fisken var nog inte giftig och vi mår bra - ännu...
Jag har däremot skrivit till företaget och skickat med foton. Hoppas få någon slags kompensation.
Kram!

 
Ingen bild

Sonen

4 juli 2011 15:13

Det skulle visserligen kunna vara en kattfisk, men kroppsformen påminner betydligt mer om en marulk. Tyvärr har ju fenorna trillat av den lilla firren så det är svårt att säga. Eller så har den inga fenor och är i själva verket något helt annat. Skall bli spännande att höra vad Royal Greenland svarar ;)

/ Kram

Lambergsfrua

4 juli 2011 19:15

Jag tror inte att fenorna har hunnit växa ut ännu. Ingrid på Gotland gissade också p marulk och det gissar vi också på. Har inte hört ett knäpp från Royal Greenland ännu. Vi väntar med spänning =D
Varma kramar från oss båda,
Ma

 
wiper

wiper

4 juli 2011 15:45

Jag fick rysningar när jag såg räkan som man verkligen undrar vad det var för nåt. Ser ut som en mutation. Jag skulle inte kunna äta nån av dom andra bra räkorna efter att ha sett denna.

Spännande att få höra vad dom säger

Ha en fin dag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

4 juli 2011 15:46

Glömde skriva att din header är sanslöst snygg och häftig

http://wiper.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

4 juli 2011 15:48

Det var en fuling som fick mig att rysa. Kanske en mutation. Jag skulle nog inte kunna äta några av räkorna som ser bra ut.

Din header är sanslöst fin och häftig
Ha en bra dag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

4 juli 2011 19:13

Vi smaskade i oss räkorna utan problem. Jag menar, firren var ju stendöd och troligen inte farlig. Vi å ju självklart inte den =D
Headern har jag fått hjälp att göra - jag kan inte sånt själv. Kul att du gillar den - jag är jättenöjd själv.
Soliga kramar,

 
yvonne

yvonne

4 juli 2011 16:02

Har mejlat dig om vad jag tror att det är ;) Eller tror och tror...haver googlat! :D

http://www.yvonneeblogg.blogspot.comco

Lambergsfrua

4 juli 2011 19:10

Ja men du, så är det nog! Jag har mailat ett svar till dig och väntar nu med spänning på svar från företaget. Kompensatino - Eller inte? Vem vet?
Kram,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards