Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 26 april 2012

Resultat av Tjernobylresan!

Av Lambergsfrua - 26 april 2012 07:00

Som en del kanske minns åkte Barnbarnet Erik och tre av hans klasskamrater till Tjernobyl i höstas för att med egna ögon se och dokumentera resultatet av raktorhaveriet.


Idag är det exakt 26 år sedan olyckan och i kväll visas grabbarnas film om Tjernobyl - "Footprints of disaster" i Sundstagymnasiet.


Det var ett inslag om det på TV4:s Värmlandsnytt i går morse. Sista inslaget handlar om grabbarnas resa till Tjernobyl. Det finns också en artikel i Värmlands Folkblad om "Tjernobylresan som blev film".

Och i Nya Wermlandstidningen!


Grabbarna är värda all uppmärksamhet, för de har verkligen arbetat hårt med detta.


Önskar er alla en fin dag!

Varma krmar,

Lambergsfrua   


 
 
 
Suss

Suss

26 april 2012 18:46

Tjernobyl vill jag inte åka till, men jag ska kolla in vad killarna gjort av resan, för visst är det intressant, om än väldigt tragiskt. Du, vi kom inte till Malta, du kan läsa på bloggen så får du se varför. Kram!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

26 april 2012 22:45

Fy farao vad ledsen jag blir för er skull! Det hela är så otroligt klantigt skött av SAS och Apollo så man storknar. Hoppas ni lyckas få ut ersättning för era helt onödiga utlägg på grund av andras klanteri.
Vi har sett grabbarnas film i kväll och är mycket imponerade. DE har närmat sig ämnet med respekt. Du kan se hela filmen på http://footprintsofdisaster.se/watch.html - men den är ca 40 - 50 minuter...
Kram,
Lambergsfrua

 
soffie

soffie

26 april 2012 21:08

va kul att deras film visas får ta och kolla in det!Hoppas nu att värmen kommer ihelgen:) kramen

http://www.soffie69.blogg.se

Lambergsfrua

26 april 2012 22:42

Tack Soffie! Du kan se filmen på nätet http://footprintsofdisaster.se/watch.html Den är ca 45-50 minuter lång.
Värme - det har jag redan beställt till helgen!
Varm kram,
lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

26 april 2012 21:10

Roligt att grabbarnas resa har fått sådan uppmärksamhet, hoppas denna dokumentär även kan visas på TV, den är nog av intresse för många och även för mig. Duktiga grabbar.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

26 april 2012 22:38

Tack snälla! Jag vet inte hur den kommer att presenteras på fler sätt, men jag återkommer om jag får veta något.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

27 april 2012 09:00

Vad bra att dom åkte ner och dokumenterade. Förstår att dom haft mycket jobb med detta och vad duktiga och driftiga dom är. Jag skall gå in och kolla alla länkar du satt ut. Det är ofattbart att det var så länge sen olyckan hände.

Ha en fin fredag
Varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

27 april 2012 13:19

Ja visst var det bra, men lite udda. Vi trodde Erik skojade, när han sa de skulle åka dit. Igår var det exakt 26 år sedan olyckan och då var vi uppe i Dalarna hos släktingar. Det var påsk, solen sken och man fattade inte vidden av det hela.
Önskar dig en riktigt trevlig valborgsmässohelg!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

27 april 2012 23:44

Kikar in för att önska er en trevlig helg.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

28 april 2012 11:50

Tusen tack, Ruth och tack detsamma!
Solig kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

29 april 2012 22:33

Har kollat allt du lagt ut och de skall ha all heder av sitt gedigna arbete. Intressant att se sånt i verkligheten för först då förstår man nog bättre hur fruktansvärd den katastrofen var. Joo, vi vet att det är farligt men inget kan övertyga bättre än konkret verklighet. Jag försöker intala mig att jag är med på plats och då ryser jag .... Tack för att du lägger ut allt detta. Heder till killarna !!! Hälsa dem !!
Stor kram på sändagkvällen från mig !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

30 april 2012 11:33

Tack Anita! Jag ska hälsa dem detta. Det som verkligen fick dem att inse vidden av den här katastrofen var hur stor område som var förstört. Det handlar om åtskilliga kvadratkilometer. De hade en mycket bra guide med sig och man ser och hör på filmen att de är djupt tagna av vad de ser.
De fick också besöka det äldre par som flyttat tillbaka till det avspärrade området. Ivan och Maria fick ingen ersättning från staten för deras lilla hus ligger sydost om den exploderade reaktorn. Vindarna med radioaktiv nerfall svepte mot nordväst. De är självförsörjande på vad jorden ger - där gav geigermätaren inget utslag alls, medan den pep kraftig på andra ställen.
Ja, de här killarna blev flera år äldre och mognare på den här resan.
Det skulle kanske inte skada om fler ungdomar fick uppleva annat än lugna, trygga (ja ja, allt är ju relativt) Sverige.
Önskar dig och Livskamraten en härlig Valborgsmässohelg!
Varma och soliga kramar till er!
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 maj 13:24

Det är underbart försommarväder nu med sol och lagom sköna plusgrader. Eftersom det är mycket som händer i mitt liv nu, kommer jag att  fortsätta min bloggsemester. Kanske återkommer jag, kanske inte. Orsa kompani lovar ingenting bestämt...   Ha det ...

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards