Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 2 mars 2013

Mars och ett hjärta på isen

Av Lambergsfrua - 2 mars 2013 13:15

Mars månad har börjat som februari slutade - med sol, plusgrader och dagsmeja. Mars är vårmånaden, som Linné kallade såningsmånaden. Än kan man inte så på friland i våra trakter, men inomhus går det säkert bra i väntan på vårens intåg.


Mars är en händelserik månad och bjuder på både Barnbarnets födelsedag, Vårfrudag, vårdagjämning och ändring till sommartid! Dessutom kommer påsken redan mars i år.


"Mars med sitt långa skägg, lockar barnen utom vägg", rimmade man förr och med skägg menade man då istappar.



Så här såg det ut på vår balkong för nästan på dagen 7 år sedan - den 5 mars.


 
Många personer har genat över Tjärnens is i vinter och glada hundar har skuttat omkring där. Kanske också en och annan hare, för såna finns här på Lamberget, liksom räv. I går eftermiddag, när vi satt på

balkongen, glänste solen i spåren ute på isen - och jag tyckte att några av spåren bildade ett hjärta. Visserligen fattades det några spår uppe till höger, men jag är inte så petig.

"Ja ja, med väldigt god vilja livlig fantasi kanske", sa Mannen i Mitt Liv.




OK, då har jag väl begåvats med både ock. Bara för att visa, har jag fyllt i spåren med gult här - och visst är det ett hjärta.    



 

Där utanför balkongfönstret kom plötsligt en vinterslö fluga surrande, troligen på sin premiärtur. Jag tänkte förstås fotografera den, men hann inte. Mannen i Mitt Liv är milt sagt minimalt förtjust i flugor. Snabb som en kobra  fick han upp fönstret, fram med flugsmällan och smackade till premiärflugan - och där låg den stackarn med vingarna fladdrande i blåsten. Så jag fick nöja mig med en bild av en tillplattad premiärfluga.


Jag önskar er alla en bra fortsättning på den här lördagen.

Varm kram,

Lambergsfrua

 
 
Ingrid

Ingrid

2 mars 2013 13:48

Vilken vacker istappsgardin!
Ja, mars är verkligen en månad då det händer en hel del och nu längtar vi efter lite sol och värme. Jag såg också en fluga ute på väggen i solskenet häromdagen, men jag pratade med någon i telefon och nästa gång jag tittade efter var flugan borta. Det är ju lite kul med den där första vårflugan.

Hoppas att ni får en fin lördagskväll!
Jag kommer förmodligen att titta på Mello zappande mellan det och Morden i Midsomer på TV8.
Sen blir det Mr Selfridge, som började lite segt, men har tagit sig.

Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

2 mars 2013 14:56

Visst var den vacker! Vi var helt fascinerade då det begav sig. Vi hjälpte väl till utan att tänka på det. Vi hade värmefläkten på flera kvällar i rad och då smälte snön på taket och frös till is ganska snabbt. Det finns inget nedanför och inga som går där, därför var vi inte oroliga att något skulle hända när tapparna ramlade ner.

Vi är bjudna på middag hos vännen Rune, men jag vet inte om det blir något Mello. Käre MiML är inte intresserad och jag vet inte om Rune bryr sig. Jag får väl kolla på SVT Play imorgon ;)

Att zappa mellan kvällens program låter klokt.
Hoppas du får en fin kväll.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

2 mars 2013 17:23

Såna där istappar har det inte varit så många av i år! Och nu lär det väl inte bli några heller, när det töar så. Härligt! Jag hade ju också en liten fluga på besök...men den fick leva. Eller så blev den fågelmat, men det vet ju inte jag ;)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

3 mars 2013 11:56

Nej du, vi har bara haft några små ynkliga tappar här i vinter och nu finns inte tillstymmelse av istappar, tack och lov.
Jag tror nog att den tillplattade flugan blev fågelmat - det är väl deras uppgift att bli mat åt hungriga småfåglar ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards