Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 30 juli 2013

Ett foto berättar 1

Av Lambergsfrua - 30 juli 2013 12:30

Nu är det bara två dagar kvar på den här sommarmånaden. Så fort den slank iväg. Vädret har varit helt fantastiskt framför allt jämfört med förra året - även om det har varit i kvalmigaste laget för min kropp knopp.

Av olika anledningar har jag rotat bland gamla fotoalbum på jakt efter några foton från resor vi gjort. Fotoalbumen har jag gjort i dagboksform, dekorerat lite och klistrat in även annat än foton - ungefär som en förenklad form av dagens scrapbooking

Idag sparar jag foton digitalt och det är allt en faslig tur - våra 110 fotoalbum är väldigt skrymmande, om jag uttrycker mig milt.   Fotot är från Österrike 1999, då vi reste i Europa med amerikanska vänner. När du och jag tittar på fotot, ser vi nog helt olika saker här. Du ser en underbar natur med snöklädda alptoppar och överdådigt blommande ängar. Det ser jag förstås också, men jag ser ännu mer.


Vännerna hade en dröm  - att få se "Sound of music-natur i verkligheten. De fick de här.
Dessutom drömde de om att  få sitta på en alpsluttning mitt i allt detta underbart vackra och äta en enkel lunch bestående av bröd, ost och vin. Och den drömmen gick i uppfyllelse - just här!

Att det var lite bökigt att ta sig dit upp på sluttningen med krånglande knän och att det inte var helt bekvämt att sitta där på marken bland diverse bromsar och andra flygfän - sånt förtränger jag lätt...

Önskar er alla en skön dag.
Varm kram,

Lambergsfrua   


 
 
Ingen bild

Lasse

30 juli 2013 13:21

Låter underbart!!! Vad avundsjuk jag blir ;)
http://www.youtube.com/watch?v=wbQSAdU4Qb4

Lambergsfrua

30 juli 2013 14:48

Ha ha ha! Tack! Ja, du Lasse, visst är det en härligt sockersöt historia med lyckligt slut dessutom - och många fina melodier.
Du får packa Miatan vid tillfälle och dra söderöver - eller ännu hellre, flyg ner till Österrike (eller Schweiz), hyr bil och upptäck all fantastisk natur. :)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ditte

Ditte

30 juli 2013 13:45

Nu hör jag signaturmelodin i hövvet :D Jag har också varit uppe på de där höjderna en gång i tiden! Sett åskväder mellan alptopparna...

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

30 juli 2013 15:01

Åskväder bland alptopparna är inte roligt, men ett praktfullt skådespel ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

30 juli 2013 15:36

Vilket underbart foto!
Jag har bara varit i alperna vintertid, men jag kan i andanom ännu höra ljudet från gatan utanför hotellet när alla kom klafsande i sina slalomkängor med skidorna på axlarna. Aldrig hade jag kunna ana att jag skulle få uppleva det!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

30 juli 2013 23:18

Alpområdet är lika vackert vinter som sommar. Vintertid med fantastisk skidåkning, sommartid med blommande ängar och ledarkossornas klingande klockor. Sånt tröttnar jag aldrig på.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Suss

Suss

30 juli 2013 22:48

Ljuvlig bild och att det är så där som du beskriver att man glömmer det jobbiga, kan jag bara hålla med om. Myggor, kyla, ont här och där, svettigt mm mm minns man nästan inte alls när man tittar på bilderna efter ett tag.
Har ni verkligen 110 album????? Jag är inte ens i närheten och jag har svårt att få plats med mina, men visst är det många härliga minnen?! Kram!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

30 juli 2013 23:21

Ja Suss, vi har verkligen 110 fullmatade album och du kan förstå att vi med tacksamhet tog till oss möjligheten att spara digitalt. Jag har både bränt in på CD och sparat på extern hårddisk - det tar ju ingen plats att tala om.
Att titta på gamla bilder är ett stort nöje och väcker så många minnen - självklart bara positiva, de andra förtränger man ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

31 juli 2013 07:52

Jättefin bild och verkligen Sound of Music-känsla över det hela. Även om ni inte skuttade fram som Julie Andrews ;)

Lambergsfrua

31 juli 2013 15:06

Visst är det en vacker bild av fantastisk natur. Blommor och snöklädda berg kan aldrig bli fel - kanske skulle bilden ha fulländats med en spegelblank sjö också ;)
Nä, något skuttande var det aldrig tal om för någon av oss då ...
Stor kram,
Ma

 
Loka

Loka

31 juli 2013 19:05

Det är en väldigt vacker bild och jag kan nästan känna det som om jag sitter där bland blommorna och andas in luften, känner vinden smeka min kind..underbart!

Kram

http://snottren.bloggagratis.se

Lambergsfrua

31 juli 2013 22:09

Ja men det var ju så det var Loka - bortsett från de där bromsarna då ;)
Varmaste kramen,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

1 augusti 2013 08:33

Det var verkligen ett vackert foto som får igång fantasin och längtan. Detta hade jag inte haft nåt att få se i verkligheten. Det känns lockande och jag förstår att minnena kommer upp.

Ha en skön dag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

1 augusti 2013 10:55

Tack go'a Wiper! Visst är det vackert i alpländerna och jag är glad och tacksam att ha fått uppleva det.
Önskar dig en fin dag.
Varm kram,
Lambergfrua

 
Anita

Anita

1 augusti 2013 15:56

Där har vi varit också så vi ser samma sak du och jag då ... Helt fantastiskt är bara förnamnet.1997 var vi där. Roligt när du berättar om de "gamla" korten ... Sånt gillar jag. Och de där blommorna doftar ända hit ;)
Kram på dig vännen !!!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

1 augusti 2013 16:12

Visst är det fantastiskt vackert i alpländerna och man återvänder gärna för att få njuta av de storslagna vyerna.

Jag kommer nog att leta upp fler gamla foton och berätta lite runt dem - ungefär som Hans Villius gjorde på sin tid, även om jag inta alls kan mäta mig med hans berättarkonst.

Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se