Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 13 februari 2014

Veckan som gått

Av Lambergsfrua - 13 februari 2014 12:45

Den snö som föll för en liten tid sedan har nästan töat bort nu. Solen lyser fortfarande med sin frånvaro (slitet uttryck, men helt relevant) och just nu snöar det lätt. Flingorna har smält nästan innan de nått marken.


Isen håller på att gå upp och så fort det blir lite öppet vatten, kommer änderna tillbaka. En del av dem fnattar runt som om de trodde, att våren har kommit.

 

Vi har inte gjort så mycket upphetsande sen senaste inlägget, det mesta rullar på som vanligt, vilket ju är positivt. Jo förresten, vi har ju firat käre Svärsonen jämna födelsedag flera månader i förväg och det har sin speciella förklaring.

Svärsonen skulle sätta upp en hylla på väggen i trappan upp från bottenvåningen därhemma. Han ställde en stege på vilplanet, klättrade upp på den och tryckte borren med kraft mot den hårda väggen - varvid stegen gled iväg och han dråsade nerför trappan. Blåslagen och med knäckta revben, svor han på att snarast köpa en riktig bra borrmaskin, som gjorde jobbet utan behov av större människokraft.

Vi fick genast ett utmärkt förslag till födelsedagspresent, men Svärsonens hustru, vår kära Dotter, förklarade att så länge som till maj, tänkte han inte vänta. Han var redan på g, så att säga. Och en borrmaskin kunde vi ändå inte släpa med i bagaget på resan, som vi ska göra tillsammans vid födelsedagen.

Gode vännen R. är sakkunnig på området och han ville gärna var med på den presenten, eftersom även han ska med på resan. Han valde ut en riktigt bra borrmaskin för hemmafixaren. Tillsammans med Dottern bestämde vi att fira födelsedagen i lördags.

 
Under förevändning att vi skulle få se bilder från resmålet (som familjen har besökt flera gånger) och äta lite grekiskt småplock, bjöds vännen R., Mannen i mitt Liv och jag till paret i lördags. Det stora paketet hade vi transporterat dit redan på fredagen och gömt noga.


Det var en mycket förvånad Svärson, som tog emot paketet och som sedan blev överraskad och strålande glad för sin present. Jag föreslog försynt, att det kanske vore läge att inhandla en något stadigare stege som komplement...


Så nu får Svärsonen ingen present av oss på den riktiga födelsedagen, men jag vet att han kommer att njuta i fulla drag ändå av sin resa.


Önskar er alla en bra dag.

Varm kram,

Lambergsfua   

 

   






 
 
Ingen bild

Pelle

13 februari 2014 13:15

Tror att jag aldrig blivit så överraskad - och glad - över en födelsedagspresent tidigare. Dessutom kom den tre månader för tidigt. Helt oväntat, med andra ord. Bra att jag fick den nu, det hade varit svårt att släpa med den till (och från) Grekland. Speciellt när vi bara har handbagage med oss. Så tack än en gång :)

Lambergsfrua

13 februari 2014 18:28

Vad roligt Pelle! Du såg faktiskt rätt paff ut och sen som ett barn på julafton. Det kändes väldigt bra för oss inblandade, ska du veta.
VI hade ju kunnat fira bara dagarna före vår avresa, men ruken var ju att du hade traskat iväg och köpt en maskin själv redan nu. Och då hade du ju förstört det roliga för oss ;)
Kramen :)

 
Ingrid

Ingrid

13 februari 2014 13:36

Vilken tur i oturen att det inte gick ännu sämre för svärsonen. Att stå i trappor med stege kan vara hur farligt som helst.

Jag har ett hemskt exempel där vår prästfru skulle överraska dottern med en fönsterputsning. Hon stod också på en stege som gled iväg och skadade sig så illa att hon avled.

Svärsonen ser hur som helst väldigt glad ut över presenten!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

13 februari 2014 18:30

Men du stoire tidm vad fruktansvärt med prästfrun som skadade sig så illa i fallet. Pelle hade en väldig tur mitt i alltihop - och han blev jätteglad för presenten.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

13 februari 2014 16:33

Alla presenter som ser ut som futuristiska rymdvapen är alltid uppskattade av män. Nu får han bara skaffa sig ett schysst hölster också ;) Fin rubrikbild för övrigt. / Kramis

Lambergsfrua

13 februari 2014 18:34

Ja, du har nog rätt. Hölster har jag inte hört något om, men det skulle inte alls förvåna mig om han skaffade ett. Sen är det bara hästen och cowboyhatten som fattas, eller hur ;)
Tack för rosorna för bilden. Foto är taget på morgonen in mot Stockholms skärgård efter vår julmarknadsresa till Tallinn med dig och din systerson. Vädret var ju inte det bästa på natten, om du minns.
Kramen,
Ma

 
Ingen bild

Bosse Lidén

15 februari 2014 18:36

Det var en smart idé. En bra stege är också väsentligt av säkerhetsskäl. Lördagskram Bosse

Lambergsfrua

16 februari 2014 15:28

Visst är det så Bosse - men än har han inte köpt någon ny ;)
Söndagskram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards