Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 25 februari 2014

Blå ljus och svanar

Av Lambergsfrua - 25 februari 2014 22:30

I lördags eftermiddag fick vi besök av käre Svärsonen och kära Dottern. De hade med sig en kasse med spännande innehåll, men lämnade den i hallen. Vi utgick från artt det var något, som de hade köpt till sig själva på sin promenad nere i stan.

Vi satt på balkongen och löste alla livets problem, eller ja vi pratade om saker som hänt i veckan. 

Plötsligt plockade de fram kassen och räckte över till oss. Varken MiML eller jag hade sett kassen flyttas från hallen och dit ut.

Det var alltså en present till oss inslagen i cerisefärgat silkespappar med glittrigt band.


Det var fyra vackert blå ljus av samma fabrikat som det fina röda högljus vi fick till jul. Ren stearin som brinner med lugn och fin låga. Mycket uppskattad gåva måste jag säga.

I förmiddags hade vi lätt soldis och + 4. Inne i tjärnen syntes herr och fru Svan med två fullvuxna ungar tillsammans med mängder av måsar. Vid strandkanten höll änderna till och fjantade runt på jakt efter en lämplig partner. 


Svanarna verkade helt utsvultna och visade oftare rumpan än sina vackra halsar. Här tippar alla fyra över för att få sig ännu lite mer att äta. 

Nu önskar jag er en god natts sömn.
Varm kram,

Lambergsfrua   

 
 
Suss

Suss

26 februari 2014 21:07

Det var verkligen fina ljus, jag älskar både ljus och den blå färgen. Jag minns att min mor alltid sa att blå ljus hade den vackraste lågan. Jag antar att hon menade färgbrytningen, för inte är lågan lika fin på gula ljus?
Svanarna har börjat flyga här över husen, på väg till Tysslingen, den stora fågelsjön vi har här i Närke. De skränar så förskräckligt när de passerar att man undrar vad det är innan man inser att det är de däruppe som kommunicerar. Kram!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

26 februari 2014 22:17

Ja lågan är nog gul på alla typer av ljus, men visst lyser de blåa ljusen vackert.

Jag läste i NWT att svanarna börjar återvända till Tysslingen. Jag vet inte om de fyra som gästar oss har övervintrat i närheten, men jag gissar att de har tillbringat de mörkaste månaderna något längre söderut i vårt land eller vid Nordsjökusten. De är tystlåtna och mycket välkomna ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

27 februari 2014 21:37

Vilka fina ljus!
Och så härligt att svanarna är på gång igen. Nog ser de roliga ut när de dyker ner för att äta. Jag jobbade under ett år på Mälarskog i Klintehamn och mitt fönster vette ut mot Klinteviken och där är det alltid mycket svan. Ibland såg man bara rumpor trots att de kunde vara 25-30 stycken. Det såg verkligen dråpligt ut.
Ha det så gott!
Varma kramar från Fuerteventura!
/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

28 februari 2014 11:13

Tack Ingrid! Vi blev väldigt glada för de blåa ljusen. De har fått brinna varje kväll den här veckan och än är de inte slut.

Visst är svanar vackra fåglar och enn rent nöje att titta på - vilken del av dem man än ser ;)

Jag tar med glädje emot de varma kramarna fårn Fuerteventura, för här är det gråmulet och bara +4. Ingen snö i alla fall.
Varma kramar i retur,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards