Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 2 september 2018

Juni, juli och augusti

Av Lambergsfrua - 2 september 2018 16:30

 
Sommarmånaderna
rann iväg med blixtens hastighet - men blixtar och dunder och framför allt regn har varit en bristvara. Varmt och torrt praktiskt taget tre månader i sträck - med några få undantag, bland annat midsommarafton.

JUNI
 
Då firade vi
en mysig midsommar helt själva med stora räkor och tillbehör ute på balkongen, medan ett sällsynt regn droppade på taket. 

 
Sedan fick vi besök
av vännen Malin, som jag har känt sedan (små) barnsben. Vi gjorde en del utflykter i omgivningarna och stavtravade dessemellan. Lunch på Lillängshamnens fiskrökeri. Vi satt på nybyggda uteserveringen och njöt både av sol, laxbakelse, skaldjurscheesecake och båtliv.

JULI
I juli tillbringade
käre Sonen och en författarkollega en vecka i bortresta Syrrans och Svärbrors hus för att skriva.

 
I några av skrivpauserna fick vi tid att umgås och göra utflykter bland annat till Skage fyr längst ut på Hammarö sydspets - och äta lunch på Lillängshamnens fiskrökeri förstås. Lika fint väder som förra gången och lika gott som vanligt.

Tillsammans med kära Dottern såg MiML och jag filmen Mamma Mia here we go again, som vi verkligen tyckte om. Man bir glad och mår gott av sådana filmer.

AUGUSTI
 
I början av månaden
följde jag med kära Dottern till Alma Löv Museum i Sunnetrakten. Vi råkade komma dit samtidigt som Alice Bah Kunke var på besök tillsammans med kulturfolk från kommunen (tror jag att det var).


 
Vi slank ut till installationerna, som ligger lite utspridda i den omgivande naturen. 
Här har konstnären skapat en illusion av rinnande vatten med hjälp av sönderbrutna speglar. 

 
Om man har långt till återvinningen kan man hänga upp glasflaskorna i taket!

 
Tips till funktionärerna, som delar ut blåbärssoppa till Vasaloppsåkarna - hägna in de tömda muggarna och vips - en installation är skapad!

Mycket intressant att ha varit där och sett installationerna, men lite märkligt tyckte nog vi, som inte är så väl bevandrade i den här typen av konst. 

Vi stannade till vid mysiga Råtorps Bageri och Café alldeles vid Klarälvsstranden och åt en smarrig räkmacka direkt vid Klarälven.

 
Månadens höjdpunkt för mig var förstås min "jämna" födelsedag (jo jag gillar fördelsedager trots att jag är årsrik!). Dagen började med att kära Sonen och Kära Dottern tog mig och MiML till Elviscaféet King Creole för lunch.

 
Sedan bjöd de på en golfrunda på Pirate Golf och som avslutning go'glass. Nä, jag vann inte.

 
Efter några timmars
välbehövlig vila, sammanstrålade sedan hela familjen (det händer inte ofta numera) och vår vän R. för fortsatt firande med fina presenter följt av kräft- och räkfest med Västerbottenpaj och annan paj.

 
Desserten var ett fruktfat från Grön Restaurang här i Karlstad - en gåva från ägaren! Jag kände mig så ompysslad och firad, att det tog flera dagar innan jag landade i verkligeheten igen. 

Den insamling till Barncancerfonden som jag startade med anlednng av födelsedagen och som avslutades efter 10 dagar, gav hela 1359 kronor! Jag är tacksam och rörd över att mina vänner har varit så generösa. Varmt tack till er alla!

Och nu har vi kommit in i höstmånaden september, men än har vi inte fått hösttemperaturer här. Däremot har vi fått några välkomna regdskurar och måste väl tillstå, att jag gärna välkomnar fler...

Jag önskar er en skön och trevlig höst!
Kram,
Lambergsfrua
  
 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards