Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 16 juli 2009

Så var det dags - igen!

Av Lambergsfrua - 16 juli 2009 19:33

Mannen i Mitt Liv har problem med malignt melanom. Hittils har det varit fyra riktigt allvarliga "incidenter" sen femton år tillbaka . Där emellan 13,  som inte varit maligna. Nu var det dags igen. Senaste "plutten" på armen hade en "otrevlig attityd" och mer skulles tas bort " för säkerhets skull". Jag gillar att de är så noga, men kul är det inte.


Först var läkaren försenad, vilket sköterskan kom ut och bad om ursäkt för. Bra!

Sen fixades allt för operationen. Mannen i Mitt Liv placerade på en brits. Nu var det dags att ta en cm på var sida om förrra såret plus ner till muskelvävnaden på djupet När läkaren började karva, visade det sig att bedövningen inte räckte. Ny spruta och nytt karvande. Då kom läkaren tydligen på ett blodkärl - blodet sprutade och operationen fick avbrytas för hopträckling av det kapade blodkärlet. Stor pöl på golvet, som doldes med någon slags "blöja". Mannen i Mitt Liv såg inte, men kände hur blodet rann nerför armen :( OK, jag såg...


Sen gick allt bra 0ch tio stygn och ett tryckförband senare knallade vi ut i solskenet. Tacksamma över att det finns hjälp att få:)


Kramar till alla go'a bloggarvänner!




 
 
Berith

Berith

16 juli 2009 20:44


Skönt att det finns hjäp...och skönt att mannen i ditt liv mår bra !!

Mygg ...det är en hel del mygg och knott ...men inte så farligt att man måste bespruta som det är på vissa ställen i vårat avlånga land....
Hälsa ditt barn barn från mig =)

Ha en bra kväll !
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

16 juli 2009 20:49

Tack snälla för din goa kommentar hos mig.
Låter läskigt det med Malignt melanom, och operationen du berättar om här.
Och det måste varit otäckt att se det hela.
Skönt att allt gick bra i alla fall och ja, det är skönt att de kan ta bort sådana.
Kram tillbaks

http://ingermaryissa1.blogg.se

 
stinalill

stinalill

16 juli 2009 21:34

Ibland är man allt glad, att man bor i Sverige. När det kniper är vår sjukvård rätt bra. Även om det finns brister.... Ibland måste man stå på sig, för att få hjälp.

Men det var väl skönt, att guben din har fått grundlig vård. Den där sora lampan på himlen är inte BARA skön.... Hoppas han slipper ha alltför ont efter sömnaden på hans arm.
Kramiz

http://www.stinalill.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

16 juli 2009 22:06

En blodfull man du har;) men visst var det lite klantigt! Förresten...kliar de farliga fläckarna?

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

16 juli 2009 22:54

Nej go'a Skogsfrua på Dal. De kliar inte. De är mera som födelsemärken som dels ändrar färg från brunt till blåviolett och dels kan börja vätska sig. Hittills har vi uppmärksammat förändringarna och flera har jag upptäckt - jag menar, hur ska man kunna se konstigheter på ryggen utan hjälp. Inget märke har varit stort, tvärtom. Men de har ändrat färg och form.
Kram!

http://htp://lambergsfrua.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

16 juli 2009 23:03

Tänk så mycket skit man kan drabbas utav, det gäller att vara uppmärksam och det har ju ni varit som tur är. Hoppas den här resan blev lyckosam även om det tappades lite olyckligt extra blod, men det finns ju lite att förspilla kan man säga.
Kram till er båda !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

17 juli 2009 16:07

Tack för alla vänliga och omtänksamma kommentarer om MIML. Idag mår han fint - utom när han av misstag råkar stöta till något med armen. Då hoppar det svavelosande grodor ur munnen på honom...;)

http://lambergsfrua.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

17 juli 2009 21:57

Hejsan!
Så bra att ni är uppmärksamma på förändringar i huden. Vi som är lite till åren komna har ju många år av solning bakom oss och i våra ungdomsår tänkte vi ju inte på det där med hudcancer. Då gällde det inte att skydda sig för solen, utan man smörjde in sig med kokosolja och allt möjligt annat så att solen skulle "ta" så bra som möjligt. Man kom hem från en dag på stranden röd som en kräfta.

Många av oss får idag sota för det oförståndet. Hittills har vi inte märkt något, maken och jag, men vi försöker hålla kolla på alla konstiga fläckar och prickar. De tenderar ju till att bli fler och fler ju äldre man blir.

Hoppas att din man återhämtar sig och att armen kommer att sluta smärta.

/Ingrid

http://stenstugu.com

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

18 juli 2009 16:47

Tack Ingrid! MIML har inte värk längre, det är bara ömt.

Klokt av dig och din man att ni kollar fläckar och prickar med jämna mellanrum. Håll utkik efter förändringar!

Visst solade vi på ett helt stolligt sätt i ungdomen. Det gällde ju att bli brun, för det såg så hälsosamt ut - och fräscht.

MIML ska ju naturligtvis inte sola och s.k solsemestrar är helt uteslutet. Läkaren har i alla fall gett ett mycket enkelt och användbart tips: "Det är OK att vara ute i solen, när din egen skugga är längre än du själv". Själv solar jag inte, men det finns ju BUS. Vad det är? Jo, det är Brun Utan Sol, alltså solbränna på flaska. Fungerar!
Kram!

http://lambergsfrua.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards