Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 1 mars 2010

Insnöade igen!

Av Lambergsfrua - 1 mars 2010 20:32

Det här är bara inte klokt! Det snöade i går, det snöade i natt och det har snöat hela dagen idag.   Snösvängen skär guld med täljknivar - eller plogar "monetas" med sina maskiner. Det är inte för inte. som snön kallas Det Vita Guldet i deras kretsar.   


Jag har funderat en del på det här med att svara på kommentarer. Det är ju så himla kul och stimulerande med kommenater, som en respons på det man skrivit. Sen ser jag ju att vi alla gör lite olika med kommentarerna. En del svarar direkt efter kommentarerna, några svarar kollektivt i nästa inlägg och andra gör ingen återkoppling alls. Jag har inte riktigt klart för mig vad som anses "rätt".   


Jag försöker  bloggvandra lite varje dag, men hur gärna jag än vill, hinner jag sällan läsa alla bloggar, som jag har i min länklista på samma dag.  Och jag skriver inte alltid kommentarer i alla jag har läst.


Det skulle vara intressant att höra lite ,hur ni tänker om det här. Det finns naturligtvis inget "rätt eller fel", men vilka riktlinjer har ni?   


Nu ska jag snart se Spårlöst och rensa tårkanalerna lite - pappersnäsdukar fram ;=)


Som vanligt önskar jag er alla en riktigt god natts sömn i loppelådan, när det är dags för skönhetssömnen *fniss*

Mina varmaste kramar till er alla!   

 
 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

1 mars 2010 22:00

Ja, nu börjar man verkligen bli trött på snön och på vintern.
Hoppas våren kommer snart.
Men det är som tur är mars nu...så vi går åt rätt håll i alla fall...

Ja, detta med att svara på kommentarer,
så brukar jag skriva svar / kommentarer på de kommentarer jag fått.
Själv gör jag så ifall någon vill gå tillbaka för att läsa mina svar och om jag eventuellt har berättat mera osv.

Men jag tar inte för givet att alla kommer tillbaka och läser det,
så om det är något som någon frågat om så svarar jag i den personens blogg också.

Och mina egna svar på kommentarer i min blogg ersätter inte att jag kommenterar hos andra.
Utan blir mera som ett komplement.

Så gör jag...men jag tycker inte det finns något sätt som kan anses som "rätt" utan var och en gör ju som man tycker är bäst.

Ha en bra fortsatt kväll
Kram

http://ingermaryissa1.blogg.se

 
margit

margit

1 mars 2010 22:40

Hej på dej!
Det finns väl "inget rätt eller fel"..med kommentarer...Mitt mål är att svara på dem jag fått..ibland dröjer det...tiden går så fort och jag hinner inte...men jag vill så gärna svara tillbaka på dem som skriver i min.
Sen ibland går jag in och kommenterar "nya" som jag ser på andras kommentarer, och visst är det roligt när man får kommntarer "tillbaka"...
Men bloggandet tar tid!! MEN är SÅ ROLIGT!!!
Kramen vännen!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ailas

Ailas

1 mars 2010 23:51

Tala inte om snö! Fast ja, du har kanske sett hur vackert det ser ut här efter dagens vita blötslask efter Xynthia? Nog en 20 cm, så jag fick skotta! La in en bild på bloggen. :)

Kommentarerna ja... Det är ju frågan! Jag brukar alltid återgälda kommentarer, även om jag inte alltid hinner direkt. Tycker själv att kommentarerna är en go' krydda i bloggandet och uppskattar dem mycket. Det gäller även sådana som kanske inte i sak håller med mig. Ibland skriver jag ju en del aningen kontroversiella inlägg, dessutom spetsar jag till dem lite... XD

Jag har dock upptäckt att många är rädda för att kommentera, om de inte kan ge medhåll. Det tycker jag är synd, för det är just i samtal med andra som vi lär oss något nytt... Jag är ingalunda färdig i mina uppfattningar, nämligen! :)

Kram!

http://ailas.svenskablogg.se

 
Av Irja.

Av" title="http://bloggplatsen.se]Av" target="_blank">bloggplatsen.se]Av Irja.

2 mars 2010 01:03

Kära Lambergsfrua ! ! !
Bra att du tog upp den här,med kommentarer ,finns det någon slags regel, eller????,kan man bara kommentera när man själv vill utan att man känner sig påflugen ,besvärande, Själv skickar jag svar när tiden räcker till ....efter det att man har skickad , några kommentarer ,och plötsligt slutar vederbörande kommentera tillbaka,är det ett sätt att visa att de inte vill fortsätta att vara ens bloggvän längre.... ( Det har hänt mig ) Har jag fel eller???? Jag väntar inte att få svar på engång men kanske efter tredje eller fjärde kommentaren.....Man vill ju inte vara påträngande.......Hos oss har det snöad i en hel vecka nu nonstopp,då är det snöskottning som gäller,man vill ju inte känna sig insnöad, eller man kanske är det...LER
Sov skönt i loppelådan din,dröm vackra drömmar.... Välkommen åter när du har tid....FÅNGA DAGEN....DAGEN GÅR EJ I REPRIS ....KRAM IA

http://40-Talisten bloggplatsen.se

 
Berith

Berith

2 mars 2010 07:55

Godmorgon =))
Även jag grunnade på detta då
jag började blogga för snart ett år sedan ..
Det finns inget rätt eller fel , var och en gör som han/hon tycker känns bäst =)

Ibland skriver jag ett svar direkt efter kommentaren, men oftast svarar jag kollektivt ...om det är rätt eller fel , det vet jag inte , men som sagt , det finns inga rätt eller fel .
Var och en får själv bestämma hur den vill göra anser jag =)))

Önskar dig en riktigt bra dag !! Varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Ruth

Ruth

2 mars 2010 08:56

Här kom det bara ett par centimeter pudersnö i går, i dag ett strålande väder med sol.
Vi gör alla så olika med bloggen, svarar inte på kommentarerna om det inte är någon som frågar något, oftast blir det då i dennes blogg. Hur man en gör så är det upp till var och en, finns nog inga regler på det området.
Ha en fin dag.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Mirjamita

Mirjamita

2 mars 2010 19:52

Folk tycks göra olika med bloggkommentarerna, så gör jag också. Ibland låter jag bli, om det känns att kommentarerna inte kräver svar eller att jag bara är trött. Ibland undrar jag om de som skrivit kommentarer kommer tillbaka och ser vad jag skriver där efteråt. Tvivlar på det. Åtminstone har jag själv en tendens att glömma bort vad jag har kommenterat.

Jag har också funderat på var och hur man ska lämna kommentarskommentarer. En synvinkel är den som jag nyss beskrev. En annan möjlighet är att skriva på kommenterarens egen sida i samband med någon annan kommentar. men ibland känns det lösryckt då. Det gör jag om jag svarat på en direkt fråga, eller åtminstone talar om att det finns kommentar på min sida. Ytterligare variant är att göra helt nytt inlägg med kommentarer som åtminstone några tillämpar.

Än så länge har jag inte heller kommit fram till det bästa, och fortsätter alltså lite hipp som happ. Inte är mitt svar här heller klargörande men ändå ett sätt att vädra åsikterna.
Kram

http://mirjamitas-ordbild.blogglatsen.se

 
liz, livetpåIrland

liz, livetpåIrland

2 mars 2010 21:17

Hej Lambergsfrua!
Insnöade igen, ojdå, vad har ni för väder!
Det där med kommentarer tycker jag är viktigt, för mig som precis har börjat blogga så är det det enda tecknet på att jag 'finns' och att någon läser min blogg, och dessutom att någon tycker att jag har något att säga som är värt en kommentar. Jag måste erkänna att jag blir nästan bärnsligt glad varje gång jag får en kommentar!
Jag brukar svara på kommentarer som jag får, ibland kollektivt men då nämnar jag dem till vem jag svarar, och jag försöker att gå in på deras bloggar med, och lämna kommentarer där. Kommenterar inte hos andra varje dag, det vore lite tjatigt, men av och till.
Jag slutade att följa en blogg när jag upptäckte att hon som bloggade inte verkade tillåta några kommentarer alls. Vad är det för vits med det då?
Och så känner jag mig tveksamt inställt mot dem som inte har svarat på mina kommentarer, alltså, det känns som man har försökt starta ett samtal, men nonchaleras man av den andra, så vill man ju inte gärna fortsätta 'prata'!
Men du har alltid svarat fint och lagomt tycker jag och då tycker jag att det är roligt att återvända till din blogg! (Also sprach Liz, den stora bloggvetare, bloggande sedan dec 09!!!!)
dåså, en lång kommentar... förlåt,
och hälsningar
liz

http://barazile.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards