Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 24 mars 2010

Full sysselsättning!

Av Lambergsfrua - 24 mars 2010 22:06

Nu är jag här igen!

Det har varit några ganska fullmatade dagar här och det är egentligen bara roligt - lite ovant dock för oss grå pantrar.

    


Shopping

Började gårdagen med att uträtta några ärenden på stan och passade samtidigt på att köpa en tunika och en tröja. Förr hade det varit ett lustfyllt uppdrag, men så känns det inte längre. Det är inte alls roligt att kliva in i en provhytt med speglar på all håll och kanter, där man exponeras i all sin skröplighet i lysrörens avslöjande ljus.    

Desto roligare då, när man hittar något plagg som passar  



Detektiver                       

Vi hann bara komma innanför dörren hemma, så ringde telefonen.

  


Ett par som bor i föreningen, ska adoptera en liten kille från Ryssland. Där är byråkratin helt otrolig och under flera års tid har det inneburit undersökning och vidimering av alla tänkbara och otänkbara fakta om de blivande föräldrarna. Alltså mängder av pappersarbete för dem och allt måste översättas till ryska och undertercknas av Notarius Publicus. Efter två år var de färdiga att ge upp, men längtan efter ett barn vägde tyngre och de beslutade sig för att fortsätta.   

                                     *******    

Nu efter tre år (!) verkade allt vara klart och datum för de blivande föräldrarnas flygresa och hämtning av barnet bestämdes till nästa vecka. Då kom krav på ytterligare fakta rörande parets boende. Fakta som delvis finns hos ordförande i föreningen, alltså MiML och delvis på HSB-kontoret.    

                                       *******


Självklart ställde vi upp för att hjälpa dem att få fram de rätta uppgifterna direkt. Det var ju minst sagt akut. Paret satt hos oss, medan MiML fick fram relevanta uppgifter. Tack och lov för datorer och mail! Kvinnan i sin tur stod i telefonkontakt med både Adoptionscentrum och Boverket, för att höra, så det var rätt papper vi letade fram.


                                         *******

Efter ett par timmar var det ett lättat och mycket tacksamt par, som traskade hem med en plastmapp full med dokument. Som nu ska översättas och sen undertecknas av Notarius Publicus.


 


Visst är det av allra största vikt att de blivande föräldrarna och deras livssituation undersöks noga. Det är ju ändå ett barn det handlar om. Ett barn som man vill förvissa sig om kommer till ett tryggt, kärleksfullt och stabilt hem.

Det är jag övertygad om, att den här lilla pojken gör - när han väl kommer.    



Väckelsemöte ;)

Sen var det dags för lunch och ett informationsmöte för styrelsen om individuell mätning av vatten, el och värme i lägenheter. Det leddes av en kille från Minol Mätteknik, som HSB tecknat ett ramavtal med, eftersom företaget är seriöst, har stor kompetens och kan erbjuda en helhetslösning. Denne man borde gått en strålande framtid till mötes som predikant   


                                     *******

Han kunde sina saker och  det berättade han snabbt och på bredaste breda skånska.   Min pappa var från Skåne, så jag är van vid dialekten. Men här var det späckat med vokaler och rullande r. Det gällde verkligen att vara på hugget för att hänga med i de språkliga svängarna.   



Kärt besök

På kvällen medan Barnbarnet tränade Shorinjikempo, kom sen Dottern och Svärsonen över en sväng med en tidning till mig och naturligtvis satt vi en stund på balkongen och pratade om ditten och datten. De här små spontana besöken är så otroligt värdefulla och vi gläds verkligen åt dem.



Idag har det mest handlat om protokollskrivning och annat arbete för föreningen. Nu är det dags för Loppelådan, så  gonatt kära vänner och sov gott! I morgon hoppas jag få tid för lite bloggvandring:

Mina varmaste och soligaste kramar till er alla!   




 
 
Berith

Berith

25 mars 2010 09:08

Godmorgon =))
Jisse vad du legat i =))
Men att vara panter , kräver sin panter ;)))
Skönt att det ordnar sig för de blivande föräldrarna och att det fått ett datum =)
Dessa provhytter är vedervärdiga....de skulle ha speglar som gjorde att man såg slank ut , då skulle de nog få sälja mera ;)))
Jag håller med dig om att dessa spontanbesök är guld värda =))
Önskar dig en bra dag , varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Love

25 mars 2010 10:38

Hej frun!
Inte ska man tro att man har det lugnt bara för att man är grå panter.Fördelen är väl att man i många fall bestämmer vad man vill göra.
Tänk vilken underbar känsla för paret som snart får hem sitt barn men att det ska behöva ta sån tid är ofattbart.Jag önskar dom lycka till!
Just nu är det stiltje här för min kropp ger sig sjutton på att jag inte ska orka göra något.
Har väl varit för duktig dom senaste dagarna och nu straffar den mig.
Skönt att ha en dator då och bra böcker.
Ute är grått och snön ligger fortfarande som ett vitt täcke, jag väntar så på att få se dom första snödropparna.
Våfflor ska ätas med man barn och barnbarn i alla fall så dagen är inte så dålig.
Snart är det helg och ni ska ha det så bra.
Kram
Love.

 
Cina

Cina

25 mars 2010 15:22

Tänk att det ska ta sådan tid med papper o sånt man ks aha fram när det gäller sånt här. Visst e det viktigt att pojken får det bra. Men vem undersöker när folk får 10-15 barn?? ja ja nog om detta.

Nu måste jag fråga vad är....Shorinjikempo.

ha en fortsatt bra dag!

Kramen

http://heavenladyn.bloggplatsen.se/heavenla

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

26 mars 2010 13:27

Tack snälla för din goa kommentar hos mig.

Håller med dig att det ofta är inte så upplyftande att stå i dessa provhytter med dessa speglar som avslöjar varje liten "skavank" på kroppen :-)
och ser spåren åren har gett....
För visst ser det i alla fall lite annorlunda ut i speglarna man har hemma :-)
Så det måste ju vara något fel på speglarna i dessa provhytter :-)

Kan tänka mig att det par du berättar om ser fram emot att få adoptera denna lilla kille.
Men oj...att det ska vara så krångligt och ta så lång tid.

Ha det så gott och kramar från ett soligt Stockholm idag
och hoppas du har lika fint väder

http://ingermaryissa1.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards