Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 14 april 2010

Tågutflykt till Lindau

Av Lambergsfrua - 14 april 2010 17:59

Lindau är ju känd för att vara en vacker stad vid Bodensjön. Med tåg tar det bara ca en och en halv timme dit från Memmingen. Klart vi åkte dit!


Lustigt nog fanns det rabattbiljetter för fem personer - och det passade ju oss perfekt. Här kommer vårt tåg. Kära Barnbarnet vänder helst nacken till numera...


Kära Mannen i Mitt Liv, MiML ni vet, visar sig både framifrån och bakifrån - bara det handlar om tåg   Jodå, vi delar intresset för tåg. Här kollar han att stinsen gör sitt jobb vid avresan från stationen...


Ön Lindau och staden med samma namn vars gamla stadskärna befinner sig på ön är en riktig pärla -  Lindau är ett unikt litet örike.


  Tåget går ända fram till hamnen, som så här års är smyckad med mängder av blommor.


Hamnen som färdigställdes 1856 räknas i dag till en av de vackraste vid Bodensjön. I hamnen, bredvid fyren, vakar det bayriska lejonet med blicken fäst någonstans långt i fjärran.


Medan Svärsonen och Barnbarnet älgade upp i fyren, satt i MiML och jag i solen och bara n-j-ö-t   . Dottern anslöt senare, sen hon sett till att resten av familjen kom upp dit de skulle.

Ni missar väl inte den blommande magnolian bakom oss!   


Hamnen och delar av Strandpromenaden i Lindau


I gamla stan kan man i timmar promenera genom romantiska gränder med färgglada hus.


 

En höjdpunkt är här det gamla rådhuset som byggdes på 1400-talet. Tyvärr hade vi motljus här, men fotot ger ändå en uppfattning om den fantastiska utsmyckningen.


  En matta av blåaste blå scilla - ljuvligt vackert!


Utflyktsbåt på väg in i hamnen - det var mycket folk på dem. Barnen hade påsklov där precis som hos oss.


  Tro det eller ej, men av de här tre ungdomarna tog sig ett dopp - måste ha varit minst sagt s-v-a-l-t   


Ja det här blev ett litet urval av alla de bilder jag har och det får räcka. Jag vill inte trötta er med flera.


Önska er en fin avslutning på den här strålande vårdagen! 

Mina allra varmaste och soligaste kramar till er alla.   


PS Bloggvandringen får tyvärr vänta lite, men den är något jag faktiskt ser fram mot. DS






 
 
Anita

Anita

14 april 2010 19:13

Nu så har jag tagit död på Skomakar Lisa och andvänder framledes mitt riktiga namn.

Tack kära vännen, för att jag fick komma iväg till Lindau. Oj, vad det ser mysigst ut. Värme för bad?? Njaa, jag tror de frös lite ändå ???
Vi har fint väder här också fast det är lite is i den svaga vinden.
TACK än en gång för att du delar med dig av bilder och beskrivning.
Stor kram från mej !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

14 april 2010 19:22

Ni ser ut att ha det toppen du och din man där ni sitter och myser ;) Rådhuset är helt fantastiskt och gamla stan går inte av för hackor heller. Vill bara sätta mig på en av restaurangerna och mysa med god mat och vin =)

Lindau ser verkligen unikt ut och jag förstår att ni har det helt underbart. Vad gulligt av dig att blogga lite fast du är bortrest och bjuda på så fina bilder. Saknar dig.

ha en bra fortsättning på resan
Varma kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Ailas

Ailas

14 april 2010 21:16

Oj så mysigt det ser ut! Skulle inte ha något emot ett besök där. Nu får du njuta även för mig, lova... så länge. Jag lovar i stället att hjälpa till att hålla hjulen i gång här hemma.

Kram!

http://ailas.svenskablogg.se

 
Trollmamman lowa

Trollmamman lowa

14 april 2010 21:55

Härligt med lite resor, finfina bilder och ditt glada sätt att skriva. :) Kram

http://www.trollmammanlowa.bloggplatsen.se

 
Ruth

Ruth

14 april 2010 22:20

Denna resan kan ni nog varmt rekommendera andra som är sugena på en utflykt utanför våra gränser.
Så otroligt fint, Rådhuset var ju kanon, synd det inte gick att ta närbilder på utsmyckningen. Fina foton rakt igenom, du skriver lika bra som en guide talar till recenärerna i sin grupp.
Kram och tack !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Mirjamita

Mirjamita

14 april 2010 22:28

Så skönt ni ser ut att ha det i den tyska våren! Tänk att kunna bara resa iväg så där på kort varsel. Kan man det så kan man också utnyttja de riktigt billiga resorna. Jag ser fram emot den dagen då maken och jag kan göra detsamma. Tills vidare får vi planera i god tid.
Sköna vårkramar från Stockholmstrakter.

http://mirjamitas-ordbild.blogglatsen.se

 
av irja

av irja

15 april 2010 01:26

Kära Lambergsfrua !!!
Välkommen, hem till Sverige igen,trevligt att få vara me på resan,,,,Tack,för de fina bilderna du levererar oss vänner.....HA en skön och solig dag vännen......KRAM / IA......

http://40-Talisten.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Peter

15 april 2010 07:23

Vi är ju med rätta stolta över Gamla Sta'n, Visby och liknande, men tyska städer som Rothenburg, Lindau och Memmingen erbjuder ju en helt unik charm som ingen stadsbebyggelse i Sverige kan konkurrera med. Fast vi har ju vår natur förstås, så var och en är unik med sitt ;)

Jag visste inte att tåget går hela vägen till ön. Det är nästan så det ser ut att förstöra lite av idyllen när man från ovan ser den feta rälsen plöja fram till den lilla hamnen. Å andra sidan kanske man inte märker av den saken nere på marken? Jag har för övrigt aldrig sett sådana gavlar som på rådhuset förr, helhäftiga. Dessutom älskar jag sådana där trappor med burspråksliknande avslutningar (tror det kallas 'svale' på Gbg-dialekt), det ser så himla mysigt ut.

Ännu en ny bakgrund på din blogg också, ser jag. Ja, det gäller ju att hänga med i årstiderna ;D

Kramis / Peter

 
Berith

Berith

15 april 2010 08:18

Tack snälla du för att du delar med dig av era upplevelser ...underbara bilder , jag tittar och njuter av allt det vackra ! =))
Önskar dig en bra dag , varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Cina

Cina

16 april 2010 08:47

Kan bara säga sååååååå underbart ni haft det!
Och tack för att jag får ta del av dessa foton!
Tack!!!

Kramen

http://heavenladyn.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Love

16 april 2010 14:04

Välkommen hem ifrån er härliga semester.
Jag har saknat dig men är glad att nu få se dina vackra bilder. Otroligt vackert Rådhus och hela staden andas atmosfär. Man borde ta en minisemester då och då när priserna är acceptabla.
Just nu längtar jag efter vår första tur i år till Kolmården men vill vänta tills det blivit nya små djurbebbar där. Vi har ju inte så långt dit och brukar vara där några gånger varje år.
Här har sädesärlan kommit och jag ska gå ut med min kaffekopp i det härliga vädret. Mannen är borta i dag och faktum är att jag njuter av ensamheten. Är det fult att känna så? Nej, alla har behov av att vara helt själv ibland tycker jag och i kväll sitter vi här tillsammans med lite fredagsmys. Önskar er en trevlig mysig helg också.
Kram
Love.

 
Lena "Roshultskan"

Lena "Roshultskan"

16 april 2010 14:15

Kära Lambergsfrua!
Tack för att jag fick följa med på resan, och att se Lindau var en fin upplevelse =)
Fredagskramar!!!

http://roshultskan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards