Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 29 april 2010

Sammanfattning av de senaste dagarna

Av Lambergsfrua - 29 april 2010 19:01

Varför???

För några dagar sen visade jag en bild på de söta miniminpåskliljorna som Dottern och Barnbarnet petade ner i jorden förra året på grönområdet nära oss.


Ibland blir man lite ledsen - nu ser de ut så här.   

Någon har helt sonika klippt av de flesta och fått med sig en liten näpen vårbukett hem. Jag anar att det är några småflickor som varit framme, men är inte helt säker.


Dessutom har någon/några plockat scilla inne på vårt område och sen bara slängt dem. Suck!


Istället för att gnälla om småsaker ska jag njuta tillsammans med er av tisdagens kvällshimmel som speglar sig i Lambergstjärnen  


Gårdagens brand på Lamberget

Branden i Metso Papers forskningslaboratorium är nu helt och hållet släckt.  Inga människor kom till skada, även om personalen naturligtvis känner sig skakade. Företagsjälsan har ställt upp med bl.a stödsamta.


I byggnadens som brann finns en pappersmaskin, som används för produktutveckling och är mycket värdefull. Att bygga en ny sådan anläggning skulle kosta ca 100 miljoner kronor.    

Maskin klarade sig från skador.


Jag - en strykare   

Eller snarare strykerska. Som jag berättat fick MiMl fem snygga skjortor av Dottern och Svärsonen, som fyndat på Dressman. I måndags hängde MiML och jag på låse,t när affären öppnade och utökade hans personliga fyndhörna   . Vi travade hem med två stora kassar där det låg ett par chinos, tre par kortärmade skjortor, en vår- och höstjacka och en jacktröja med blixtlås.

 

Som ni vet köps herrskjortor konstfullt hopvecklade med styv kartong som stöd och miljoner små vassa knappnålar på alla möjliga och omöjliga ställen för att få till en snygg fasad.

Idag har jag alltså rensat skjortorna från alla onödiga tillskott och strykit hela bunten - gissa om jag känner mig nöjd! Glorian trycker lite och änglavingarna håller på att växa ut He he!


Vårens varmaste dag - hittills!

+16 kändes helt sagolikt skönt. Kanske kan vi få en fin Varbogsmässohelg...

Avslutar med ett stort fång färgsprakande tulpaner, som tack till er som har tagit er tid att skriva kommentarer hos mig. Det är sååå uppskattat - men det vet ni redan   


Önskar er alla en fin kväll och skickar mina soligaste kramar   






 
 
wiper

wiper

29 april 2010 20:27

Jag hade för bråttomt i förra kommentaren för nu ser jag att branden är släckt och ingen skadad, tack och lov. Jättefina skjortor som du strukit så fint. Vad härligt att ni har så varm där. Vi har haft 11 grader men ingen sol. Tack för dom underbara tulpanerna, jättefina.

Ha en fin kväll kära du
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

29 april 2010 21:35

Hejsan!
Visst blir man ledsen när folk inte kan låta de fina blommorna vara ifred.

Så härligt för maken att han nu är ekiperad inför sommaren och jag förstår mer än väl din tillfredsställse med att se den fina raden av nystrykna skjortor.

Vi hade lite varmt ett par dagar förra veckan, men sen har det varit både si och så med värmen. Nu längtar man verkligen efter den.

Ha en fin Valborgsmässohelg!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ruth

Ruth

29 april 2010 22:15

Så onödigt och dumt att förstöra den gula färgklicken som lyste så vackert, det kan inte vara rådjuren tror du? dom är inte snälla med lök-växterna.
Ett vacker kvällsfoto men en fantastisk spegelbild, ser lite magisk ut.
Så mycket din gubbe har köpt inför sommaren, vad har du köpt till dig själv ? unna dig något du också vet'ja.. Fy för att stryka skjortor, men som tur är så används det sällan nu mera.
Ha en lika fin och varm valborgsmässoafton i morgon.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Sonen

30 april 2010 07:25

Himla typiskt med de avklippta blommorna, men det finns alltid vissa som inte kan hålla fingrarna i styr och som är för korkade för att se konsekvenser för andra vad gäller det egna handlandet. Men visst, har vi inte värre problem än tjuvplockade blommor får vi väl vara ganska nöjda, trots allt ;p

Tur att de inte blev av med maskinen i branden, det hade nog varit ett jobbigt avbräck.

Skall bli kul att se om pappa verkligen använder skjortorna nu också ^^

Kramis

 
Berith

Berith

30 april 2010 08:37

Godmorgon =))
Det var då för väl att ingen kom till skada =))
Alltid lika underbara bilder =)
Önskar dig en trevlig Valborgsmässoafton och helg , varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

30 april 2010 09:41

Jag vill bara önska dig och din familj en härlig Valborgsmässoafton
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards