Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

Väntan

Av Lambergsfrua - 8 februari 2011 11:34

Solen skiner, det är minusgrader - och såphalt utomhus.

Vi ska i alla fall inte ge oss ut ännu. Vi väntar.


Vi väntar på besök av Hörselvårdens tekniker Ulf, som ska försöka fixa, så att vi kan höra även inspelade program via hörslingan. Både MiML och jag har varsin liten "kudde" monterad under våra TV-fåtöljer och med hörapparaterna kopplade på "teleslinga", hör vi TV-ljudet alldeles suveränt bra.


Däremot fattar inte "kudden",  att vi också vill höra det som sägs på inspelade program. Jag lovar, MiML har enträget försökt på många olika sätt - men han är ju å andra sidan ingen ljudtekniker.   


Förra veckan gav han upp och mailade Hörselvården. Två dagar senare ringde teknikern Ulf och erbjöd ett besök idag runt kl.14 - exakt en vecka efter att mailet skickades. Det tycker jag är imponerande snabbt. Jag menar, det är ju ingen livshotande situation vi befinner oss i.


Önskar er alla en härlig dag, förhoppningsvis i solen.

Varma kramar!   

 
 
Ingrid

Ingrid

8 februari 2011 12:26

Hejsan!
Här gör vi så att vi för över ljudet från TV:n till stereon och där har vi pluggat in en trådlös sändare som skickar ljudet till Åkes hörlurar.

Jag hör ju bra, så jag kan ha ljudet på TV:n så högt jag vill och Åke kan bestämma nivån från stereon.

Hoppas att teknikern Ulf lyckas lösa ert problem.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

8 februari 2011 14:40

Det låter som ett bra alternativ, Ingrid. Huvudsaken är ju att det fungerar till båda parters belåtenhet.
Teknikern Ulf är suveränt duktig. Han fick pilla lite med olika sladdar och kablar, men lyckades få till ett bra ljud till slut.
Ha det gott!
Varma kramar,

 
yvonne

yvonne

8 februari 2011 13:51

Det där med att höra eller inte höra känner jag igen..själv har jag på texten på allt som går att texta! Det är ju mest bara tv3 som inte har textade program. Men det går ju inte att spela in textade saker. Hoppas teknikern fixar till det åt er! Idag var det inget kul cykelväder :(

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

8 februari 2011 14:38

Vad tuff och modig du är som cyklade idag! Kan inte ha varit kul som sagt. Jag har varit ute och sandat framför vår port och ner till gatan. HSB Service har visserligen redan varit här, men snålat med sanden/gruset, tycker jag.
Teknikern var helt suverän och nu hör vi allt vi vill höra och lite till ;)
ha det gott!
Kram

 
Ingen bild

Sussie

8 februari 2011 19:24

Hihihi,ni har inte funderat på att vrida på hörapparaten? Skojsade bara lite ; )
Hoppas ni får ljud o slipper läsa på läpparna. Kramis

Lambergsfrua

8 februari 2011 21:49

He he, nu var du rolig, Sussie ;) Jag lovar att MiML har vridit både på sina egna hörapparater och allt annat som går att vrida och trycka på fjärrkontrollerna - lönlöst. Nu är allt perfekt =)
Varm kram!

 
cilla

cilla

8 februari 2011 20:42

kanon med duktiga hantverkare, vi har inte glatt utan blött och väldigt blåsigt. en rutschkana stor som bara den har vi haft i ett väldigt stort träd sen våra barn var små, den blåste iväg, fattar ingenting den satt fast i trädet men inte nu längre. tänk va vädret kan ställa till med. kramisar

http://wiccankraft.blogg.se

Lambergsfrua

8 februari 2011 21:46

Ja visst är det skönt att ha tillgång till skickliga hantverkare. men snälla nån! Blåste rutschbanan iväg?! Vilken tur att ingen blev skadad. Naturkrafterna både skrämmer och fascinerar.
ha det gott!
Varma kramar!

 
Ingen bild

Lars

9 februari 2011 17:52

Den "Ulf" som hjälpte er, är son till ordföranden i vår brf. Världen är liten! Hoppas allt är bra med er, och att "hörsla" fungerar bättre nu när ni fått kontakt ;)

Lambergsfrua

9 februari 2011 18:05

Men vilket sammanträffande :) Killen är suveränt trevlig och kunnig. Ordföranden kan vara stolt över sin son.
Allt funkar bra med hörsleriet nu, tack.
Kram,

 
Agneta

Agneta

10 februari 2011 02:16

Hej!
Jaha ja, nu fick jag mig en tankeställare. Jag har väldigt svårt för att höra vad dom säger på SVT men andra kanaler är bättre och reklamen är då verkligen högljudd så det förslår. Använder alltid textade programm när det finns.
Men nu kommer jag ihåg att jag har en grön plastkudde med sladdar ligggandes någonstans i gömmorna. Den tillhörde min salig mor, som aldrig använde den ;-) Hon hade hörapparat det sista.
Men kanske den passar mig så slipper jag ha ljudet på det allra högsta så att grannarna får slaget? Kruxet är att jag har ingen hörapparat och såvitt jag förstår måste man ha det. Trodde att jag behövde köpa en ny TV för min är en gammal "tjock-TV".
Min hörsel är lite klen men min tinnitus hörs desto mer :-(
Kanske det blir bättre om jag skaffar hörlurar om det finns till TV.
Ack ja, nu fick jag något att tänka på.

Så bra att ni fick allt fixat och gratis dessutom. Är man då inte van vid i tider som dessa inte! Sådana människor gör att hoppet återkommer om att det finns trevliga människor därute... :-)

Nattiskram, Agneta

http://www.agnetas.name

Lambergsfrua

10 februari 2011 15:24

Kära Agneta!
Jag har skrivit i din gästbok angående TV-ljudet. Min bloggvän Ingrid och hennes man Åke har löst ljudfrågan på fiffigt sätt. Hon kan nog förklara lite närmare hur de har gjort.
Varma kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 maj 13:24

Det är underbart försommarväder nu med sol och lagom sköna plusgrader. Eftersom det är mycket som händer i mitt liv nu, kommer jag att  fortsätta min bloggsemester. Kanske återkommer jag, kanske inte. Orsa kompani lovar ingenting bestämt...   Ha det ...

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards