Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 1 februari 2011

Av Lambergsfrua - 1 februari 2011 12:54

Jag vill börja med att tacka å vännen Runes vägnar för alla gratulationer på hans fördelsedag i lördags - uppskattat!


Sen vill jag tacka bloggvännen Love som gav mig tips på tre alldeles utmärkta restauranger i Örebro - också mycket uppskattat! Vi besökte alla tre!   


Vi bodde centralt på Best Western City Hotel. För att hitta dit tog vi hjälp av GPS:en "Tanten". Väl i Örebro var hon mycket bestämd - och ledde oss rakt in på en återvändsgata. "Men va' f-n!" utbrast MiML på sitt försynta och sublima sätt.


Mitt i gatan låg den här stora snöhögen. "Ankommer målet på vänster sida" förklarade "Tanten". Hm, javisst ja. "Och granne med Frälsis" sa Rune. "Då har vi kommit rätt". Jag har den största repsekt för Frälsningsarmén och deras arbete, men läget såg onekligen lite lustigt ut.


 

Sedan vi checkat in och fixat till lite på våra rum, gav vi Rune Korgen en dag i förväg - fast här ser korgen tom ut och det var den inte.


På kvällen åt vi middag på den indiska restaurangen Karishma, som ligger granne med hotellet. Ganska liten, men trevlig. Maten serverades på en glödhet gjutjärnsplatta och smakade alldeles utmärkt.


Så kom då själva födelsedagen. Anneli uppvaktade på morgonen med en flaska bubbel i ishink - men flaskan öppnades inte förrän på kvällen, för att vi alla fyra skulle få njuta av innehållet. Omtänksamt och generöst, tycker jag.


På lördagen var det sista dagen på årets Hindersmässa och den måste vi ju besöka.


Massor av folk trängdes bland marknadsstånden, där man kunde köpa allt från samiska glödkakor och busfärska kokosbollar (kallade "drömbollar") till isländska luvor och plastpåsar.


För att inte tala om korv! Vild-Hasse såg till att besökarna fick både lekamlig och själslig spis - han skar bitar av korven för provsmakning medan han "predikade" med tordönsstämma.


Sen undrar man ju vad det finns i en sockerfri polkagris? Polkagris består ju mest av socker...


Solen sken men det var blåsigt och råkallt. Vi kände för att värma oss lite och slank in på restaurang Efesos för en välbehövlig "vätskekontroll".


Middagen åt vi i djupa källarvalven på mysiga restaurangen Kina muren. (Jo, den heter så med särskrivinng)



Vi hade beställt bord och fick sitta i ett litet avskilt bås i ett av de mindre rummen.



Vi kunde välja från en riklig buffé och även få se det som kött vi valt bli stekt på en häll.


Mycket vänlig och serviceinriktad personal - självklart erbjöd sig vår servitör att ta ett foto av oss fyra.


Dessertbuffén innehöll både färska frukter, smågodis och glass - bara att plocka till sig - men det var ingen av oss som orkade.


Sen kom då vad som var avsett att bli dagens höjdpunkt,

Hjalmars Nyårskrock 2. MiML körde oss till Parkteatern och förväntansfull intog vi våra platser - nu skulle vi ha kul!


Reklamen lovar en fantastisk föreställning med filmmusik med Svenska Kammarorkestenr och tenoren Barry Banks blandat med Hjalmar och hans glada buskisgäng. I min värld fanns då musik ut till exempel filmerna "Tredje mannen", Sound of music, Singing in the rain, ABBA o.s.v


Av Hjalmar såg vi inte mycket och inte hans glada buskisgäng heller.

Däremot bjöds vi på en konsert av högsta klass med pompös och ljudlig musik ur bland annat filmerna om Pirates of the Carribean, Mozart, Caruso, Frankenstein och Zarathustra.


Barry Banks har sjungit i Peking under jul och nyår och ska till Metropolitan i New York efter sejouren i Örebro. Han är tydligen väldigt förtjust i just Örebro - och fotbollsspelaren Henke Larsson


Vi som hade kommit dit för att roas och få motionera skrattmusklerna kände oss lurade på konfekten. I pausen belutade vi enhälligt att lämna föreställningen och var tackssamma för, att vi inte hade åkt taxi dessutom. Parkteatern ligger inte inne i själva Örebro utan i stadsdelen Adolfsberg.


I stället avslutade vi kvällen på hotellet med att dela på födelsedagsbubblet. Det blev faktiskt  många glada skratt åt den oväntat minnesvärda aftonen. Och jag lovar, att

Rune aldrig kommer att glömma den här födelsedagen...


Varma kramar!   

Lambergsfrua














Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards