Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 10 februari 2011

Snö, röntgen och småknyttar

Av Lambergsfrua - 10 februari 2011 16:41

Idag har det snöat sen tidiga morgonen och det har inte slutat än.

MiML hade tid för röntgen på sjukhuset redan före kl.10.  Vi visste, att besöket skulle ta flera timmar, eftersom MiML skulle klunka i sig en liter kontrastvätska under två timmar, så jag följde med som sällskap.   


Vi var rustade till tänderna med korsord, bok och tidningar - och jag hade dessutom med mig en kaffetermos  


På grund av snöfallet var vi ute i god tid - riktigt god tid. Vi var på plats tre kvart före utsatt tid. Först verkade det som om hela den nybyggda röntgenavdelningen var avsedd för enbart silvergrå pantrar, men sen skedde en kraftig föryngring av besökarna. Mammor och pappor kom med sina yttepytte små telningar i såna där bärbara bilbarnstolar. Knytten var knappt två veckor gamla och skulle få sina höfter röntgade, eftersom de hade fötts med rumpan först (hualigen, stackars mammor!).   


Glädjande att se så många pappor aktivt delta och rörande att se dem hantera sin avkomma, som om den vore av sprödaste glas. Pappornas händer var stora som brunnslock jämfört med de små huvudena (jag tänkte faktiskt skriva dasslock, men det förtar stämningen på något sätt - he he).


I eftermiddag har vi kunnat se andra pappor streta fram i snön med sina barnvagnar.


Och även mammor naturligtvis. Inte helt lätt på oplogade gångbanor.


Den här pappan gav upp och inväntade bussen i stället. Jag förstår honom.


Vi har också sett en och annan cykel som blivit släpad och/eller puttad på. Har bara sett ett fåtal, som vågat utmana ödet genom att sätta sig upp på cykeln och trampa iväg - med stor möda ska tilläggas.


Önskar er alla en fortsatt bra dag och skön kväll.

Varma kramar!

Lambergsfrua





 
 
Ingrid

Ingrid

10 februari 2011 17:23

Hejsan!
Oj så mycket snö ni har fått. Här har det också snöat, men inte alls så mycket. Det var en klass 2-varning utfärdad, men jag tror inte att det blir så farligt.
Vilka härliga bilder du har tagit av alla stretande föräldrar med barnvagnar.
Hoppas det gick bra för maken!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

11 februari 2011 11:51

Visst tycker man nästan lite synd om de kämpande föräldrarna med sina barnvagnar där i snön. Ser så tungt ut - och det var det säkert också.
Vi har fått ännu mera snö sen jag tog bilderna. De enda som är glada är väl de som kör Svenska rallyt i de värmländska skogarna. De jublar!
MiML har haft ont i magen lite då och då sen november. Därför ville man datortomografera för att förhoppningsvis hitta orsaken. Vi väntar besked inom ca två veckor.
Önskar dig och din Åke en riktigt trevlig helg!
Varma kramar!

 
Agneta

Agneta

10 februari 2011 18:14

Hej!
Tack snälla vännen för besök samt tips :-) Om Ingrids variant har jag kännedom. Är hos henne nästan dagligen då hon skriver varje dag.

Hoppas inerligt att din käre make inte råkat ut för något allvarligt. Den där kontrastvätskan är då ingen munter "drink"..usch o fy!
Hoppas att ni fått ett bra besked av läkaren!

Ser på dina foton att vädret är samma som här. Snön har vräkt ner hela dan och det är knappt man kan se ut genom fönstret. Bara vitt och dis i mängder.

I kväll är det Antikrundan på TV, alltid något som är intressant. Annars är utbudet magert.

Jag har just svarat på en undersökning om TV och utbudet då jag är med i
opinionsundersökningar :-)
Kryssade för NEJ till erotik på TV! Anser inte att någon, ung eller gammal ska sitta och glo på porr. Erotik, kallades dessa program för i undersökningen....
Det märliga var att dom ville veta varför (!) man är emot porr på TV? Fick skriva några korta ord om det. Hade helst velat skriva en roman om olämpligheten!
Ack ja, man slutar aldrig att förvånas över dumma frågor. Undrar just vilken åldersgrupp som "gör" frågorna?
Men det har ju varit en debatt om Canal+ och dess porrutbud. Har inte den kanalen men den ägs av TV4 vilket gör mitt intresse för TV4 mindre.
Ungdomarna får så underliga idéer av dessa program. Kul/bra att vara med i dessa undersökningar så att man kan påverka något lite, i alla fall :-)

Ha det så gott!
Kramen, Agneta

http://www.agnetas.name

Lambergsfrua

11 februari 2011 11:46

Tack för att du bryr dig kära Agneta. MiML har haft ont i magen till och från sen november och nu gjorde man en datortomografi för att eventuellt få klarhet i orsaken. Något besked fick vi ju inte igår, men det kommer väl inom ett par veckor skulle jag tro.
Inte katten behöver vi ha s.k erotik på TV! Där håller jag helt med dig och det handlar definitivt inte om prydhet. Klart olämpligt med tanke på lättillgängligheten för barn och ungdomar. Tycker jag.
Vi har fått ännu mera snö nu och börjar känna mig lätt insnöad...
Önskar dig en så bra helg som möjligt!
Varma kramar till dig min vän

 
yvonne

yvonne

10 februari 2011 18:21

Idag har jag faktiskt inte cyklat! Inte ens sambon...som annars är mer cykelburen än mig! Men de väntar nog med att ploga tills det snöat färdigt :(

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

11 februari 2011 11:39

Det tycker jag låter mycket klokt, Yvonne. Det plogades hos oss i går eftermiddag och kväll, men det märks knappast nu. Det har ju fortsatt att snöa...
Önskar dig och sambon en trevlig helg!
Varm kram,

 
Ailas

Ailas

10 februari 2011 21:59

Uh då, låter som om ni haft ett riktigt vintrigt bakslag, om man nu börjat tänka på våren.

Här snöade det lite på förmiddagen, kom nog nog en 5 cm slasksnö hos mig. Jag fick gå ut och borsta rent trappen och bilen. Nu ska det visst bli minusgrader också, så inte har Kung Bore gett upp! Å andra sidan är februari faktiskt en vintermånad, men vintern har ju varat så länge denna gång!

Fortsatt trevlig kväll!

http://ailas.svenskablogg.se

Lambergsfrua

11 februari 2011 11:37

JO visst är det så Ailas, februari är en vintermånad - bra det att vintern började så tidigt i år. Det är väl därför man längtar så intensivt till våren och med förtjusning noterar minsta lilla tillstymmelse till något, som kan tolkas som vårtecken.
Önskar dig en riktigt trevlig helg!
Varm kram,

 
Ruth

Ruth

10 februari 2011 23:51

Oj, vad denna snön som kom har ställt in det på gångvägarna hos er, så kämpigt med barnvagnerna. Här har det varit snöblandat regn som gick helt över i regn, hoppas det inte fryser på bara, men det visar sig i morgon.
Nu måste jag sova/
God natt kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

11 februari 2011 11:35

Ja du Ruth, det har varit mycket pulsande i snön nu. Vi fick mera snö i natt, så det märks knappast att det röjdes i går kväll. MiML är nere vid vår P-plats just nu och skottar. Jag brukar hjälpa till också, men har fått så ont i ryggen att jag avstår idag.
Önskar dig och din Arne en trevlig helg!
Varma kramar till dig min go'a vän.

 
Ingmarie

Ingmarie

11 februari 2011 09:03

ja vilket snöoväder det var i går torsdag, trodde kanske våren var på gång men icke då
Fina bilder
Ha en trevlig helg

http://mimmiros.blogg.se

Lambergsfrua

11 februari 2011 11:32

Ja Ingmarie, mycket snö kom det i går och mera kom det i natt - och det blåser fortfarande små flingor i luften. Så det blir mera skotta på vår P-plats... Våren? Vad är det för något? ;)
Önskar dig och de dina en trevlig helg också!
Varma kramar!

 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

11 februari 2011 10:21

Väntrummen på lasarett o vårdcentralen kan vara redigt trevliga. Alltid är de någon som börja prata, man studerar snycka kläder o ja tiden går fort. Själv ska jag iväg på måndag o cykla lite på sjukhuset. uch o fy vad snö ni har, stackare som ska dra barnvagn i det där, gäller att ha stora muskler. Här försvann snö nästan helt så kom ett litet bakslag men de e så gott som borta igen, lite kallt idag o fruset vilket gjort de halt här o där. Trevlig helg
Kramiz Anki

http://anki-nilsson.blogspot.com

Lambergsfrua

11 februari 2011 11:28

Jo, men visst är det så Anki! Det var faktiskt inte alls tråkigt, trots att det blev gaska lång väntan.
Jag ska på hälsokontroll på tisdag och då lär väl jag också få trampa lite.
Mycket snö hade vi fått, när jag skrev i går och mer har det kommit i natt. Ganska besvärligt med framkomligheten, men som tur är behöver vi ite ut och köra idag.
Ha en trevlig helg, du också.
Varma kramar!

 
wiper

wiper

11 februari 2011 13:59

Vi har också fått mer snö men nu snöar det mer pärlsnö och det är rätt vackert. Ni har mer snö än hos oss. Hoppas det gick bra för din man med röntgenundersökningen. Ingen höjdare att måsta dricka så mycket vätska. Vilka häftiga bilder du har tagit på föräldrar med barnvagn i blås och snöväder. Det ser verkligen kämpigt ut. Ja du det är skönt att det äntligen händer nåt på föräldrafronten så det blir mer jämnställdhet. Trots att jag är gammal så hade jag en pappa som tog hand om oss barn lika mycket som mamma så för mig är det naturligt. Bilderna är verkligen tagna i rätt sekund full av känsla. Förstår att pappan gav upp till slut ;)

Jag önskar dig och din man en härlig fredag
varma kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

11 februari 2011 16:11

Men visst är det vackert med all snö, Wiper.
Vi får väl besked om röntgenresultatet inom ett par veckor skulle jag tro. Han vill veta orsaken till magbesvären som kommit och gått sen november.
Min pappa gick så långt att han bar ut soporna vid behov, annars var det mamma som skötte om hemmet plus heltidsjobb! Därför skickade hon bort tvätten och hade städhjälp varannan vecka. Det är lätt att förstå med den arbetsbördan.
MiML däremot har alltid tagit aktiv del i hemmet och alla sysslorna. Han var även s.k hemmapappa ett tag på 60-talet. Mycket ovanligt och uppseendeväckande då.
Tack för bildberömmet=:
Ha en riktigt fin fredag du och din man också!
Varma kramar!

 
Anita

Anita

11 februari 2011 15:50

Vilken dag hörru !!! Snö och blåst och jag som hade vårkänslor. De är bortblåsta nu.
Att sitta på sjukhuset och titta på folk som strömmar till och från är faktiskt rogivande. Vi brukar följa med varandra också för vi tycker inte det blir så långrandigt eftersom det händer något hela tiden. Korsord, kafetermos och böcker går bra det också.
Jaa du, var våra män så aktiva i småbarnsåldern tro?? Inte min i allafall för han jobbade jämt. Jag tycker det är kul nu för tiden att se de hör aktiva papporna.
Ha en skön helg trots vädret och hoppas besöket gick bra.
Stora kramar från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

11 februari 2011 16:06

Ja, du Anita "people watching" är riktigt kul.
Jag måste nog säga, att MiML alltid har varit och fortfarande är närvarande och tagit aktiv del i allt här hemma. Han var till och med hemmapappa ett tag, något uppseendeväckande ovanligt på 60-talet. Så ovanligt att lokaltidningen gjorde ett reportage =)
MiML har haft ont i magen lite till och från sen i november och nu får vi se, om de kommer fram till någon förklaring. Besked lär väl komma inom ett par veckor skulle jag tro.
Ha en riktigt skön fredagskväll!
Varmaste kramar!

 
Riitta

Riitta

18 februari 2011 23:46

Det blev snökaos med halka här också. I vår kommun gick inga bussar alls, och det är 1,5 mil till närmaste tunnelbanan, eller närmaste spårbundna trafik överhuvudtaget. Så maken kunde inte ta sig till jobbet alls. Jag hade turligt nog planerat att jobba hemma i vilket fall.
Kram på dig!

http://riittas-ordbilder.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

19 februari 2011 13:48

Men vad trevligt att du är tillbaka här, Riita! Inget vidare att bi insnöad på det sättet. Jag kan inte minnas att det var så här förr under de snörika vintrarna (för det har ju funnits sådana faktiskt) - men det är kanske något jag har förträngt.
Önskar dig en trevlig helg!
Varma kramar,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards