Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 11 februari 2011

Svar på kommentarer, snö, rally och sol

Av Lambergsfrua - 11 februari 2011 15:43

Svar på kommentarer

Jag vet att många inte går tillbaka för att kolla eventuella svar på sina kommentarer. För kännedom vill jag tala om, att jag alltid skriver svar på de kommentarer jag får. Förutom att jag tycker det är trevligt, behöver jag då inte känna dåligt samvete, om jag inte är inne på andra bloggar och skriver en kommentar   .


Snö

Ja det är ett uttjatat ämne vid det här laget och inte mycket att orda om.


Vi har fått mycket av den varan de senaste dagarna och det är bara att gilla läget - också ett slitet uttryck vid det här laget. Fast jag vet att MiML INTE gillar läget med skyffeln i hand. Jag kunde inte hjälpa till idag, eftersom jag har ont i ryggen - och nej, det är ingen billig undanflykt   


Swedish Rally

De enda som verkar vara överförtjusta i den vita vara är deltagarna i Svenska Rallyt. De jublar över all snö på vägarna i värmlandsskogarna - fast favoriten P-G åkte av och fransmannen Loeb som körde först, kallades i tidningen för Sveriges snabbaste plogbil.    


Om jag är rallyintresserad? Näe, men jag kan ju inte undgå att se och höra ett och annat om det.


Sol

JA! Den skiner!


Önskar er alla en riktigt trevlig fredagskväll!

Varma kramar,   

Lambergsfrua

 
 
Ingrid

Ingrid

11 februari 2011 17:45

Hejsan!
Jag har en liten fråga angående svar på kommentarer. Har du sett att du kan kryssa i när du kommenterar hos mig, att du kan få mailsvar när jag svarar på din kommentar (eller om någon annan svarar också förstås). Då behöver du inte gå tillbaka och kolla om jag svarat.

Finns den funktionen här hos dig?

Ha en fin fredagskväll!
Vi ser på Postkoden, På Spåret och så fortsätter kvällen med Let´s Dance.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

12 februari 2011 11:01

Ja tack go'a Ingrid, jag har sett rutan och ska använda den. Mycket smart funktion, som jag skulle vilja ha här också. Vet inte om det går och i så fall hur.
Här var det Tåget och Skavlan - och slutet på Let's Dance. Lite orättvist den här gången tycker jag, men såna är ju reglerna. Folket avgör.
Ha det gott!
Varma kramar!

 
Ingen bild

Maria

11 februari 2011 18:18

Ingen idé att försöka få ut den lilla röda ur carporten i morse, men blev djup imponerad när jag travade iväg till SATS 06.45 i morse o insåg att Perras gäng plogat gatorna och att Texas killar fixat gång- och cykelvägarna. Känner mig rätt stolt över att veta att de o alla andra LBC:are gör sitt bästa för att se till att vi tar oss fram :)

Lambergsfrua

12 februari 2011 10:59

Nä, det kan jag förstå. Pappa var nere och skottade fram vår lilla Silverpil - igen, men vi var aldrig ute på vägarna.
Visst gör killarna ett bra jobb. Förstår att de jobbar så ögonen blöder (inte bokstavligt alltså). Hos oss har HSB Service-killarna överträffat sig själva - även på trottoaren framför våra hus är plogad.
Ha det gott!
Kramar,
Ma

 
yvonne

yvonne

11 februari 2011 19:46

Jag har utvecklat en grav snöallergi! ;) Och jag har lärt mig att du svarar på kommentarer här. Det är så olika överallt, men det är roligt att du svarar tycker jag. Ha det gott.

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

12 februari 2011 10:55

Aha, är det snöallergi? Du är i gott sällskap kan jag säga ;) Vackert är det att titta ut genom fönstret i alla fall. Måste ut en sväng i alla fall, men det är inte med glädje precis.
Ha en fin dag vad du än ska pyssla med - kanske lite fotografering :)
Varm kram!

 
Margit

Margit

11 februari 2011 20:42

Ja vinterbilder..det ör inte svprt att fånga nu..Insnöade bilar..snö på träden och igensnöade vägar...
Ja vi får så vi tiger...
Helt ofattbart..hur skört hela vårt land är år 2011..när snön kommer..i massor. Kommer aldrig ihåg att man hör att bussarna INTE kan köra..jag tänker på hur dom idag ställt in busstrafiken i Stockholm..på förmiddan...och tågen..som ideligen..inte går.... Och så står det : "lämna bilen hemma"..och det går ju an för dom som har nån enstaka kilometr till sitt jobb..att gå i djupsnön..men längre sträckor..inte ta bilen..och det andra kommunikationerna är inställda...
Men nu ser det ut att bli lite uppehåll några dagr igen..och kyla!!!
Kramen och önskar er båda en trevlig helg!!!

http://margitholm.blogg.se

Lambergsfrua

12 februari 2011 10:52

Vi pratade just om det i morse: när vi växte upp var det också rejäla vintrar, men vi kan inte minnas att bussar och tåg stod stilla. Fast vi kanske har förträngt det. Jag minns däremot en gång i slutet på 80-talet (tror jag det var), då vi fick så mycket snö i Boråstrakten, att skolorna hölls stängda. Skolskjutsarna tog sig inte ens ut från garagen till vägen. Det gick bara inte att ta sig fram, innan vägarna hade plogats rena - och det tog ju en stund;)
Idag har vi strålande sol och -14. En underbar vinterdag med andra ord.
Ha en fin helg tillsammans med din Lasse!
Varma kramar!

 
Ruth

Ruth

11 februari 2011 22:06

Jag går alltid tillbaka och läser dina svar, jag gjorde det samma under en period på min blogg, men det kändes meningslöst. Mitt nästa påhitt var att svara bara om någon ställde en fråga, nu har jag lagt av även med det. Nu mera svarar jag på bloggen till den som ställde frågan.
Tror nog att det är uppskattat att få en kommentar på inläggen man själv gör på sin egna blogg också, det är liksom vitsen med en kommentars-rubrik.
Ja snö har det kommit här också, men gillar inte dom vidriga vindarna. Så mycket snö har det inte kommit här, men gräsmattan har åter blivit vit och ren, det blir så fint sååå.
Ha en riktig fin helg / kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

12 februari 2011 10:41

Tack vännen för ditt svar om kommentarer och svaren. Jag har förstått att du går tillbaka och det gläder mig. Hela den här delen med att svara eller inte känns lite diffus eftersom vi alla gör på olika sätt.

Blåst är värre än både regn och snö tycker jag också. Idag verkar det lugnt här med strålande sol och just nu -14. Härligt vinterväder med andra ord.
Önskar dig och din Arne en fin dag!
Varma kramar!

 
Love

Love

12 februari 2011 10:40

God morgon o Karlstad!
Vilket undert väder jag vaknade upp till.
Snön ligger som spunnet socker överallt och solen lyser. Visst det är kallt men kläder finns ju att värma sig med.
Det är nog en bra ide att svara på alla kommentarer för jag hinner inte med och det känns inte bra.
Vad det låter mysigt att redan sitta på balkonen och fika. Jag har tvättat trasmattorna till uterummet men inte invigt det ännu.
Katterna däremot älskar att vara där året om.
Vi funderar på en liten loppistur i dag senare ska jag sitta barnvakt så dagen kommer att gå fort. Tack för allt det fina du skriver till mig.
En härlig lörddag/söndag önskar jag er.
Kramizz
Love.

http://vindalou.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

12 februari 2011 10:47

Vad glad jag blev när jag såg att du hade skrivit här! Tack go'a vän! Du kan med gott samvete strunta i att svara på kommentarer. Du har så mycket omkring dig ändå. Viktigast är ju ändå att vardagen fungerar hyfsat bra för dig och din Leif.

Så vackert du beskriver snön - som spunnet socker. Ja, precis så är det här också. Strålande sol och -14. Eftersom vi har inglasad balkong ligger vår "gräsmatta" på hela året. DEt är en lyx att ha den här lilla "pensioärskuvösen" och vi sitter där så mycket vi kan.
Önskar dig en trevlig lördag med loppis och barnbarn.
Varmastekramar!

 
Margit

Margit

12 februari 2011 23:02

En liten kvällshälsning till dej!!!
min Lasse sitetr och tittar på nån kriminalre på TVn..och jag sitter naturligtvis..vid datorn...
Vi har titta lite på Slagerfestivalen..men inte tyckte vi att det var så bra!
men Skavlan, i år kväll..den missar vi inte. jag tycker att han är så bra, ställer så bra frågor...
Kram och önskar dej en GOD NATT!!!

http://margitholm.blogg.se

Lambergsfrua

13 februari 2011 17:13

Tusen tack för hälsningen, kära Margit! Så brukar det se ut hemma hos oss också, MiML sitter vid TV:n och jag med datorn i knät. Då kan man slänga ett öga på TV:n om det skulle vara något intressant - men det tycker jag sällan om deckare. Inte min typ av filmer om man uttrycker det snällt;)
Skavlan kan vi bara inte missa - han är suveränt bra och har förmågan att intervjua på ett avslappat, lite disträ sätt och ändå intervjuoffren att öppna sig. Det är en stor konst.
Schlagerfestivalen är ett fascinerande fenomen. Alla har en relation till programmet, som tydligen väcker starka känslor - för eller emot. Vi tittade och jag gillar att det är så mycket show. Låtarna var väl så där, men vi tyckte nog att det var rätt låtar som gick vidare i alla fall. Christer Sjögren kändes lite stel i sitt framförande. Kanske jag tyckte så, för att jag aldrig gillat låten Djingis Khan.
Ha en fortsatt bra dag tillsammans med din Lasse.
Varmaste kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards