Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 8 april 2011

Ynk-medicin och islossning!

Av Lambergsfrua - 8 april 2011 19:35

Igår kom kära Dottern och kära Svärsonen ( man skriver väl inte käre längre?) över en sväng för att titta till sjuklingen, som nu ör feberfri.


 

De hade med sig lite ynkmedicin av den sort som
MiML är mycket förtjust i men sällan köper - av ren
självbevarelsefrift  


   

Flaskan hade fått text designad av käre Sväsronen. MiML uppskattade verkligen att bli ynkad på detta sätt och kunde tänka sig att stå ut med ett recidiv av influensan - bara han blev ynkad på samma sätt igen


Resultatet av hockematchen mellan Färjestad och Skellefteå sved i hjärtat. Grattis till alla Skellefteåfans - men än är det inte klart. Det kommer att bli spännande slutstrider.


Det har varit sol, + 12 och kraftig blåst idag. Vid lunchtid fick vi plötsligt se hur isen släppte från yttersta båtbryggan i Tjärnen.

Hela det stora sjoket gled sakta, sakta ut mot Kanalen med sikte på Vänern.


Man kunde se hur isen långsamt maldes sönder av blåsten och värmen - fascinerande.


De här skrattmåsarna fann sig i att vara på drift. Undrar vad de tänkte - om de över huvud taget tänkte något alls.


Jag är övertygad om att isen släpper helt i morgon - och sen dröjer det inte länge förrän vi ser den första sjösättningen  


Önskar er alla en skön och avkopplande fredagskväll.

Soliga kramar,

Lambergsfrua    

 
 
yvonne

yvonne

8 april 2011 21:41

Ingen dålig medicin det där! Tar bort alla bakterier som finns! ;) Ströppeböxer är nog ett dialektalt ord från Fristad :D Och i morgon går färden (inte till främmande land, som i Lejonbruden) till Göteborg/Borås! Min hembygd! Där är nog våren tidigare också, tror jag.

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

8 april 2011 23:15

Ja men det är ju nästan min hembygd också, eller åtminstone andra hembygd efter Stockholm. 30 år i de där trakterna sitter djupt rotade. Många roliga uttryck har jag hört där, men faktiskt aldrig uttrycket ströppeböxer. Jag är inte hundra på att våren kommit längre där än här i år, men hoppas kan man alltid. Jag har ju flitiga kontakter med Ljung norr om Fristad och där verkar det vara ungefär som här.
Hur som helst, ha en härlig helg i Knalledonien!
Varm kram,

 
Ingrid

Ingrid

8 april 2011 21:55

Ynkmedicin, det var ett bra namn, men inte desto mindre så funkar en skvätt av den sorten alldeles utmärkt.

Så härligt att kunna sitta och se hur isen ger sig iväg, det om något måste ju vara ett säkert vårtecken.

Ha en riktigt fin helg!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

8 april 2011 23:19

Jo men visst ärt det så, Ingrid - ynkmedicin gör all sjukdom lättare att stå ut med ;)
Vi kollade på isen nu i kväll och jag tror att den kommer att vara söndertrasad i morgon, när vi vaknar. Jag återkommer med rapport =)
Varm kram!

 
Suss

Suss

8 april 2011 22:21

Nu fick jag ont i halsen, kan jag ynka till mig med en liten Grönstedts tro? Kram och krya på dig till mannen. (Blev han rolig?)

http://www.leontina.blogg.se

Lambergsfrua

8 april 2011 23:17

Ja en lite Grönstedtare skulle säkert hjälpa mot lite halsont ;) Lite rolig blev han allt. EEfter matchen Färjestad - Skellefteå lät segrarlaget mest som Sex laxar i en laxask *fniss*
Varma kramar!

 
Ingen bild

Sonen

9 april 2011 08:20

Ingen ynkmedicin här (inte till mig i alla fall) men för säkerhets skull får jag nog ta det lugnt med Brämhultsjuicen också. Den innehåller ju trots allt fruktsocker och även där kan det bli för mycket av det goda, vilket Maria mycket riktigt har påpekat för mig. Fast jag förstår att fadern föredrar äkta ynkmedicin om han får välja ;)

Solsken här i dag, det är knappt man tror det är sant. Läge för en promenad med andra ord, kanske till en av landets största loppisar som går av stapeln i dag. Köpte faktiskt en urhäftig dödskalle av tjockt glas (för värmeljus) på Chilli i går, och det var riktigt skönt att kunna shoppa lite. (De kostar 71 kronor styck så det var okej). Vem hade trott att jag skulle tycka det?

Ha en härlig helg / Kram

Lambergsfrua

10 april 2011 14:31

Ja du Peter, Brämhultsjuicen är otroligt god, men visst innehåller den mycket fruktsocker. Om Fadern själv får välja blir det nog en liten whisky - men vanligen blir det ju vin. Tur att wirre är så dyrt ;)
Dödskalle i glas för värmeljus låter - hm - annorlunda;) Är i alla fall säker på att du kommer att ha glädje av den och alltid retar det nån. Priset var inte mycket att orda om. Chilli har kul saker till bra priser.
Har just varit inne och grattat Arnold och Agneta som båda fyller år idag.
Ha det bra och njut av vårvädret!
Stor kram,
Ma

 
Anita

Anita

9 april 2011 08:48

Men hörru, jag måste ynka mig lite jag också. Har ju orsak när ögonen inte hänger med och jag ser så dåligt. Hur tror ni synen blir efter en sån fin behandling??? Förståndiga ungdomar ... Vet vad som behövs, verkligen.
Isens flykt ... Önskar jag hade fått följa med isflaket. Hade jag fått en matsked ynkvatten innan och fått sätta mig bland fåglarna på isflaket då hade ni haft ett skådespel som heter duga. Jag hade säkerligen sjungit ihop med Skrattmåsarna och med tanke på vikten så hade det efter en stund säkerligen blivit ett vårbad också. Efter det hade det behövts en matsked till av livets vatten.
Stor kram till dig min kära vän !!! Hälsa "Ynke" *fnissar*

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

10 april 2011 14:27

Mjaa du Anita, kanske skulle inte synen bli så mycket bättre - men livet garanterat lite roligare =)
Det hade varit roligt att se dig där på isflaket - tur att det är så grunt här att du troligen bottnat - he he.
Idag har "Ynke" varit ute och gått en liten promenad i vårvädret för första gången på tio dagar och han gjorde verkligen skäl för namnet, när vi kom hem igen. Slak var bara förnamnet. Nu har han vilat lite och känner sig piggare. Han hälsar tillbaka till dig.
Många soliga kramar till dig min vän.

 
Ruth

Ruth

9 april 2011 11:54

Vilken dunderkur sjuklingen fick,säkert så blev det lite roligare att vara sjuk, dina kära vet hur man skall glädja en sjukling haha. Våren har kommit med stormarna som har härjat, snön försvinner som att svänga med ett trollspö. Blåser stundvis i dag också. Ni har fått en snabb vår och ligger hästlängder före Norra Värmland. Vi har varit utan telefonförbindelse sedan i går på dagen, kan ringa inom vårat riktnummerområde, sedan är det stopp, ingen mobil fungerar heller. Har mailat till telia. Ha en fin helg och hoppas vi får njuta av Hockeyn i em.
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

10 april 2011 14:22

Jo, det var nog helt säkert lite roligare att vara sjuk med den medicinen ;)
Våren kom så snabbt här att vi inte riktigt hann med i svängarna. Idag blåser det inte och vi har soldis och +14 - helt fantastiskt.
Hoppas att ni har fått tillbaks telefonförbindelsen nu. Hockeyn gick ju bra, men nog knaprade jag lite på naglarna ändå mot slutet.
Önskar dig och din Arne en fortsatt fin helg!

 
kristina

kristina

9 april 2011 21:07

Nu har sjön gått upp här det är skönt.
Det var en bra medicin han fick den gör nog underverk.
Ha det så gott och kramar till dig!!!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

10 april 2011 14:19

Tusen tack Kristina!
Här har vi lite nästan svart is kvar längst in i Tjärnen. Annars är det öppet nästan ut till Vänern - bara ett litet stråk is är kvar strax söder om bilbron över till Herrhagen.
Ha en härlig vårdag!
Varma kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards